Дискусия - романите за тийнейджъри

На 21 октомври Националният център за книгата към НДК организира дискусия, посветена на романите за тийнейджъри  как говорим за трудните теми с децата в пуберитета и може ли да ползваме книгите за посредник. Срещата ще се състои от 16:00 ч. в Литературен клуб „Перото“.
 
Приятелство, предателство, любов, популярност, изолация. Тормоз и насилие в училище. Смърт, убийство и самоубийство. Дрогата и нуждата от бунт. И още -  израстване без родители, нуждата от приятел, който не те подценява, важната роля на идолите.   
Когато казваме, че тийндейждърите не четат, дали просто не сме сбъркали книгите? Знаем ли какво истински ги вълнува, с какво се сблъскват в училище, каква информация търсят в интернет? Ролята на влогърите и на сбирките, на които се обсъждат книги за привличане на интереса им към книгите. Кой говори на верният език и с мъдрост, подходяща за проблемите в пуберитета?
В дискусията участват Рада Петрова от издателство „Егмонт”, Мария Чунчева от издателство „Ентусиаст, Милена Ташева – издателство „Софтпрес, Анастасия Карнаух – главен редактор на сайта „Читатели Александър Кръстев - сайтът „Аз чета.
Дискусията е част от програмата в Година на детската книга 2017, обявена от Национален център за книгата – НДК  
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg