Предстои екранизация на една от най-обичаните детски книги – „Големият Добър Великан“

Гигантът на киноиндустрията DreamWorks се заема с екранизацията на една от най-обичаните  детски книги. „Големият Добър Великан“ е сред любимите заглавия от Разказвач №1 в света – Роалд Дал. През 2016 година предстои екранизацията на детския роман, а с режисурата се заема не кой да е, а Стивън Спилбърг.

DreamWorks придобива правата над книгата през 2011 г., а Спилбърг вече е готов да започне снимките през 2015 година . Премиерата на филма се очаква да бъде в края на 2016 година, когато събитието ще съвпадне със стогодишнината от рождението на великия писател и любимец на милиони читатели – Роалд Дал. Писателят е един от най-четените и превеждани автори в световен мащаб. Книгите му печелят редица награди, а романът „Големият Добър Великан“ миналата година бе избран за трета любима детска книга в анкета на Booktrust . Преди творбата на Роалд Дал, се нареждат „Хари Потър и Философският камък“ от Джоан Роулинг и „Игрите на глада“ от Сюзан Колинс.

Книгата „Големият Добър Великан“ е публикувана първоначално във Великобритания през 1982 г., а до момента е превеждана и издавана в повече от 30 страни. Историята разказва за малкото момиченце Софи и нейният необичаен приятел – истински великан. Големият Добър Великан говори с необикновени думи, но той самият е необикновен великан. Това е най-благият и мил великан, когото сте се надявали да срещнете, ето защо става верен другар на Софи.
Единственият наследник на Роалд ДалЛюк Кели, внук на Роалд Дал, заяви, че е доволен от новината и се радва, че филмът ще бъде готов за юбилея от рождението на гениалния си предшественик.

Рождената дата на писателя е 13 септември и е обявена за Световен ден на Роалд Дал. От 2006 г. този празник се отбелязва всяка година от почитателите на Разказвач №1 в света. Десет процента от авторското възнаграждение от продажбата на всички книги на Роалд Дал се даряват на фондация „Роалд Дал“, която подпомага специализирани детски клиники и благотворителни организации във Великобритания, които се грижат за деца, болни от епилепсия, заболявания на кръвта и с мозъчни травми.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg