Честит рожден ден, Роалд Дал! Честит рожден ден, Чарли!

Честит рожден ден, Роалд Дал! Честит рожден ден, Чарли!
 
Отбелязваме Световния ден на Роалд Дал и 50-годишнината на „Чарли и шоколадовата фабрика“ с голям детски празник
 
По традиция всяка година издателство „Ентусиаст“ отбелязва 13 септември - Световния ден на Роалд Дал. Тази година имаме двоен повод за празник – навършват се 50 години от публикуването на една от най-вълнуващите истории за деца на Разказвач №1 в света - „Чарли и шоколадовата фабрика“.
 
На 13 септември 2014 г., събота, съвместно с лайфстайл центъра на София-Paradise Center,издателството организира голям детски празник от 16,00 до 20,00 ч. на етаж 1 на търговския център.
 
Децата ще имат възможност да се включат в конкурс за рисунка на тема „Любимият герой на Роалд Дал“, който ще се проведе в работилниците по време на събитието. Специално за празника партньорите от „Забавното лятно четене“ ще изпратят своите Посланици на Четенето, които ще споделят с децата любимите си откъси от историите на Роалд Дал. Децата ще получат много подаръци, сред които и специално изработени тефтерчета и закачалки „Не ме безпокойте, чета!“ с юбилейната емблема „50 години „Чарли и шоколадовата фабрика“, за да са подготвени за училище.
 
Ще има много забавления, игри, награди и разбира се – шоколад. За настроението на гостите ще се погрижат актьори от интерактивно детско шоу. За първи път малките читатели ще имат възможност да оцветяват илюстрациите на Куентин Блейк към книгата „Чарли и шоколадовата фабрика“. Гост на събитието ще бъде самият Уили Уонка, който ще връчи „златния билет“ на един от всички присъстващи.
 
В навечерието на 13 септември „Ентусиаст“ ще зарадва почитателите на Роалд Дал с нова история за деца от британския писател -  „Огромният крокодил“, която излиза за първи път на български език. Това е тринайсета книга в портфолиото на издателството от Разказвач №1 в света. Книгата ще бъде представена по време на събитието. Изданието отново излиза с оригиналните корици и за първи път с цветни илюстрации от самия Куентин Блейк. Петима щастливци, споделили снимка от събитието на страницата на издателството във фейсбук, ще получат „Огромният крокодил“ като подарък.
 
Медийни партньори на инициативата са БНТ, БНР, Az-jenata.bg и Az-deteto.bg.
Събитието се организира с подкрепата на „100 грама сладки“, „Забавното лятно четене“, „Витавел“ и „Хеликс Прес“.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg