Богдан Русев: Смятах „Три новели“ да е последната ми книга

Изданието, което се появи няколко дни по-рано на книжния пазар, съдържа три новели: „Туристът +1“, „1800“ и „Необикновената история на Нейдън Романоф“. Действието в новелите се развива до далечната 2020 г., а любопитен факт е, че Богдан Русев е герой в собствената си книга. По време на премиерата за първи път беше излъчен видеотрейлърът към книгата, специално заснет от Розалия Димитрова. За доброто настроение на гостите се погрижиха певицата Марина Господинова и DJ KoKa MassJazz.
 
„Тази е най-хубавата ми корица, която избрахме сред много предложения. Това може би беше 63-ят вариант!“, сподели с усмивка Богдан Русев и изказа своите специлани благодарности към талантливия дизайнер Иво Рафаилов, чието дело е тя. Със същото чувство за хумор, той определи книгата си „Три новели“ като най-зрялата от творчеството му, тъй като „в нея не присъства графично описание на секс и наркотици“. „Смятах това да е последната ми книга“, сподели още авторът, който не изясни причините за това свое решение, както и дали то наистина ще стане факт, и остави голяма доза надежда за своите почитатели.
 
Първата новела от книгата „Туристът +1“ е продължение на едноименния роман на автора, издаден през 2010 г.  „Имах вътрешното усещане, че романът ми „Туристът“ и по-точно развитието на главния герой, няма да приключи с него, финалът беше отворен и ето, че новелата  „Туристът +1“ е това очаквано продължение“, сподели Богдан Русев.  Туристът е самотен човек, който пребивава в най-хубавите хотели, за да пише рецензии за тях, но има и тайна професия - помага на непознати хора да сложат край на живота си.  Изненадата за читателите е, че в „Три новели“ туристът вече не е сам, както са свикнали да го виждат обикновено.
 
Специално за гостите Богдан Русев раказа и начина, по който се е родила идеята за третата новела - „Необикновената история на Нейдън Романоф“. Работейки като журналист, авторът попада на различни истории за интересни личности. Той ги определя като „съвременни приказки – истории на успеха“. Именно те го вдъхновяват за образа на главния герой на тази новела. Нейдън Романоф е загадъчна и вълнуваща личност, той е най-успешният и ексцентричен бизнесмен, предприемач и визионер на своето време. Започнал живота си в дом за сираци, Нейдън бързо се превръща в олицетворение на легендата за човека с необикновени способности. По-късно, той напуска този свят по начин, който е колкото трагичен, толкова и загадъчен.
 
Най-вълнуваща се оказа втората новела от книгата - „1800“.  Тя започва с историята за Боби - един типичен представител на съвременната парти култура, и неговият легендарен таван. Действието отново е пренесено в бъдещето, когато парти хората са все по-малка общност, потъващи в мъглата на миналото. Богдан Русев остави загадка какво точно означава „1800“. Година или цифра е подбраното от него заглавие и защо то е толкова специално, читателите ще научат сами от книгата „Три новели“.
 
 
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg