Херцогинята на Корнуол ще е патрон на тържествата по повод 100 години от рождението на Роалд Дал

Нейно Кралско Височество херцогинята на Корнуол ще бъде патрон на тържествата по повод100 години от рождението на Роалд Дал. Дукесата вече започна новата си роля с посещение в престижния Саутбанк Център в Лондон, който току-що стартира интерактивния проект The Wondercrump World of Roald Dahl, създаден в партньорство с Милениум Център Уелс в Кардиф и с участието Музея на Роалд Дал.

През 2016-та ще се състоят множество инициативи в цял свят, посветени на  Разказвач №1 в света – Роалд Дал. Изложби, тематични празници, литературни фестивали, музикални представления, театрални постановки са само част от световните събития, с които ще почетем любимия писател на деца и възрастни. 
На 13 септември - рождения ден на Роалд Дал - училища, библиотеки, книжарници и обществени групи по целия свят ще се включат в най-голямото честване на Роалд Дал, организирано някога.

Една от големите изненади в годината на Роалд Дал е екранизацията на едно от най-обичаните произведения от британски автор – ГДВ. Това ще е първият неанимационен триизмерен филм на един от най-емблематичните режисьори на всички времена Стивън Спилбърг и същевременно първият му филм като режисьор за Disney.

Издателство „Ентусиаст” също ще се включи в честванията по повод 100-годишнината от рождението на Роалд Дал с разнообразни инициативи през цялата година. Изненадите предстоят! Следете новините на сайта и фейсбук станицата ни.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg