Прея и „Всички наши места“

На 13 декември в Литературен клуб „Перото“ се състоя среща с Прея и с режисьора на видеото към песента й „Всички наши места“ – Бойко Щонов. В последния ден от Коледния панаир на книгата издателство „Ентусиаст“ покани почитателите на историята за Финч и Вайълет на разговор за теми, които вълнуват всички ни – за това колко важна роля в живота ни имат подкрепата, приятелството и любовта и как разбирателството между поколенията променя съдби. Фокусът беше и върху музиката, вдъхновена от романа на Дженифър Нивън и създадена от Прея и Монте Мюзик.
 
Само преди две седмици книгоманите определиха „Всички наши места“ за най-добрия роман в жанра Young/Adult литература за 2015 г. и книгата спечели първата награда на най-влиятелната и престижна платформа за книги в световен мащаб – Goodreads.
 
Романът „Всички наши места“ заплени и Холивуд, където вече се работи по неговатаекранизация, като засега е ясна актрисата, която ще изиграе Вайълет – Ел Фанинг. Очакваме да разберем кой ще изиграе Финч. Сценарият за филма за щастие е поверен в изключителните писателски ръце на Дженифър Нивън. Очакваме кинообразите на Финч и Вайълет да се появят през 2017 година, за когато е обявена премиерата на филма.
 
На срещата в „Перото“ гостите за първи път видяха и мейкинг видеото от снимачните дни и процеса на работа по аудио-визуалния проект „Всички наши места“. В него, а и на самото събитие, Прея определи книгата като книга-кауза, посланията в която определено си струва да бъдат споделяни и обсъждани. „Понякога е достатъчно да си спомниш, че винаги има надежда и план Б,  за да продължиш напред“, каза талантливата певица.
 
И двамата с Бойко Щонов споделиха, че е важно тийнейджърите да бъдат себе си, да харесват своята другост и да вярват, че да бъдеш различен е напълно нормално и винаги ще се намери някой, който да споделя твоите ценности, усещания за света и интереси.
 
Всичко това е синтезирано и в посланието на песента на Прея „Всички наши места“, а видеоклипът към нея предава емоцията чрез най-подходящите картини. Ето защо на писателката, която накара тийнейджърите и родителите по света да се погледнат с нови очи – Дженифър Нивън, не беше нужно да учи български език и да разбира текста на „Всички наши места“, за да се впечатли и вдъхнови от музиката и гласа на Прея и от кадрите, с които Бойко Щонов избра да илюстрира тази песен. Преди броени дни Дженифър Нивън изрази своя възторг и искрено вълнение с лично послание до Прея.
 
Междувременно певицата подготвя английска версия на „Всички наши места“, която съвсем скоро ще стане факт. Така книгата, която завладя сърцата на хората в над 40 страни, ще има свой подходящ саундтрак за всички почитатели на Финч и Вайълет по света.

Фотограф: Орлин Огнянов
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg