Истински принц представи новата книга на Людмила Филипова „Аномалия“

31.05.2011

На 31 май в столичния клуб Mascara Людмила Филипова представи новия си роман „Аномалия“ – съвместен проект на издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“. Общата маркетингова стратегия на издателствата е подкрепена от над двайсетпартньори.Специално за събитието в България пристигна прототипът на главния герой от романа - принц Флавио Киджи – последният потомък на десетвековната фамилия, дала четирима папи на света. Водещи на премиерата бяха Богдан Томов и Георги Хорозов, който изоставиза момент банкерските си дела и специално долетя от Цюрих,за да участва в събитиетои да направи блиц-интервю с авторката и принца по време на официалната част.
 
Специално за гостите Людмила Филипова и принц Флавио Киджи разкриха подробности около сюжета на романа, както и за замисъла му, в който принцът взема участие не само като протопип на главния герой, но и с идея за историческата линия в романа, описваща благородническата фамилия Киджии разкриваща тайните ѝ, пазени от векове. За първи път двамата споделиха с присъстващите как са се запознали. „Преди две години бях в Рим и се срещнах с българска журналистка работеща в Италия. Помагаше ми в проучваниятазамои предишни романи и спомена, че съдейства по проектна известната от 10 векафамилия Киджи. Толкова разпалено ми разказаза знатните благородници и последните наследници, баща и син – принцовете Марио и Флавио Киджи, че заинтригува и мен. Направих проучване и попаднах на легендатаза ръкопис на Нютон, стигнал до фамилията им. Опитах да се свържа с тях, за да науча повече и да опиша легендата, но отговор не последва. Така или иначе, разкритото до момента ме вдъхнови и аз реших да го развия в друга посока. Попаднах на нови следи замащабен проект на Пентагона за мозъчната мрежа. Хареса ми и започнах да горазнищвам. Година по-късно неочаквано ми се обадиха от Рим с новината, че принцовете Киджи проявили интерес фамилната им история да бъде романизирана от мени така се получи интригуващата комбинация от истории в „Аномалия“, сподели Людмила Филипова. „Самото ни запознанство обаче е доста по-вълнуващо. С принц Флавио Киджи вече бяхме започнали да обменяме кореспонденция, след което той ме покани в Рим, за да обсъдим финални детайли около романа. По време на полета до мен беше седнал безобразно пиян мъж, който създаваше проблеми на околните с поведението си. В един момент стюардесата дойде и повика по име принц Флавио Кижди, за да му обясни нещо. Той беше настанен пред мен. Оказа се, че пияният мъж до мен беше заел всъщност мястото на принца, а Флавио Киджи благородно се бе преместил на неговото място. Така се запознахме на живо“, разкри за любопитните авторката.
 
Сред гостите на събитието бяха близки и приятели на авторката, както и много известни медийни и светски личности, сред които: МигленаАнгелова, Миролюба Бенатова, Ваня Щерева, Зейнеб Маджурова, пластичният хирург д-р Ангел Енчев, Иван Бакалов, Любен Дилов–син,  Искра  Ангелова, Валди Тотев, Георги Неделчев, писателят Момчил Николов, преводачката и актриса Анджела Родел, Красимир Катеви др. Минути преди официалната част на премиерата гостите станаха свидетели на специални ефекти, наподобяващи истинска „аномалия“. По време на събитието за първи път беше излъчен видеотрейлърът на книгата, дело на сценариста на филма Love.Net Нели Димитрова и продуцентска къща Fil Corporation.Режисьор е Карил Ел-Фил, а музиката по него е написана от американския музикален режисьор Том Пол, писал музиката и за българския филм „Аве“.
 
Кампанията на книгата е съпътствана от игра за читателите „Сбъдни своя роман!“ – голямата награда е посещение в замъка на принц Флавио Киджи с подкрепата на MOi Klub, а поощрителната - уикенд за двама в комплекс „Калиакрия“ на българското Черноморие,  с подкрепата на Kaliakria Resort. Печелившите от играта ще бъдат изтеглени на 1 септември лично от принц Флавио Киджи, който ще се върне отново в България специално за награждаването. Най-нетърпеливите ще имат възможност да следят какво се случва около книгата на специално създадения сайт www.anomaliabook.com, където могат да се включат в играта „Сбъдни своя роман!“.

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg