Людмила Филипова представи новата си книга „Аномалия“

Днес на пресконференция в Бакърената зала на ресторант Captain Cook Людмила Филипова представи новия си роман „Аномалия“, съвместен проект между издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“. Общата маркетингова стратегия на издателствата е подкрепена от над петнайсет партньори. Специално за премиерата на книгата от Рим пристигна принц Флавио Киджи, прототип на главния герой в романа.
 
„Аномалия“провокира с неподозирани връзки между събития и въпроси, касаещи всеки съвременен човек. Разкрива история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и доказва, че най-страшните пророчества се сбъдват, провокирани от най-силните човешки амбиции.„Реалността винаги присъства силно в романите ми. И „Аномалия“ не е изключение – както в сюжетните линии, така и в чисто човешкото в него, което касае всеки един от нас. Реалността в „Аномалия“е до степен, в която за първи път цели пет герои в книгата ми носят истинските имена на прототипите си, историите и характеристики им, в това число и наследниците на една от най-влиятелните и знатни италиански фамилии – принцовете Марио и Флавио Киджи. Иначе книгата съчетава теми, несъвместими на пръв поглед. А те общо са: най-голямото откритие на Нютон, според самия учен, но все още непопулярно по света; един от най-мащабните съвременни проекти на Пентагона – за нова виртуална среда; легенда и тайни на десетвековната фамилия Киджи; онова което още не допускаме за мрежата, в която сме всеки ден, и въпроси и проблеми от живота на почти всеки съвременен жител на планетата. И всичко това е преплетено в история, в която въображаемото и реалното се сливат неусетно“, сподели Людмила Филипова пред журналистите.
 
„Журналистка в Рим ми разказа за интересните романи на Людмила и ми спомена за идеята ѝ да включи историята на фамилията ми в проект за следваща нейна книга.  От всичко, което чух за нея,реших, че е добре да се срещнем и да изслушам идеята на новия ѝ роман. Тогава тя дойде в Рим, разказа ни за плановете си и сюжетът ми хареса изключително. Допадна ми също, че искаше да заложи на истински факти и важни събития. Тя направи много проучвания на династията, няколко пъти гостува в замъка и заедно мислихме над сюжетната линия, свързана с Киджи в „Аномалия“, сподели принц Флавио Киджи. Вчера разбрах още една подробност – два портрета на мои преки роднини - на папа Александър VIIи на генерал Киджи, се съхраняват в Галерията за чуждестранно изкуство,допълни Флавио Киджи, които фамилията ни търси от десетилетия!“.
 
Кампанията на книгата ще бъде съпътсвана от игра за читателите „Сбъдни своя роман!“– голямата награда е посещение в замъка на принц Флавио Киджи с подкрепата на MOi Klub, а поощрителната - уикенд за двама в комплекс „Калиакрия“ на българското Черноморие,  с подкрепата на Kaliakria Resort. Най-нетърпеливите ще имат възможност да следят какво се случва около книгата на специално създадения сайт www.anomaliabook.com, където могат да се включат в играта „Сбъдни своя роман!“.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg