Три новели

Както подсказва заглавието ѝ - „Три новели“, книгата съдържа три новели: „Туристът +1“, която продължава историята от едноименния романна автора, издаден през 2010 г., новелата „1800“ и „Необикновената история на Нейдън Романоф“. Действието в новелите се развива до далечната 2020 г., а най-любопитният факт е, че Богдан Русев е герой в собствената си книга. 
Enthusiast publishing

Дневникът на един ангел хранител

Марго Делакроа умира и оставя след себе си много нерешени проблеми. Тя обаче се връща на земята като Рут – ангел хранител на самата себе си. Нейната задача е да се грижи за Марго от самото й раждане – тя трябва да я наблюдава, да я защитава, да записва какво й се случва и да я обича. Само толкова. Звучи лесно, но се оказва, че съвсем не е така. Защото ангелът хранител може да помага и да преподрежда пъзела, но всичко си има цена...
 
 
Enthusiast publishing

Акабадора

Да убиваш за добро!

Мария не знае нищичко за живота на леля Бонария: защо е останала сама, защо я прибира в дома си и се грижи за нея, защо настоява да се изучи, да усвои занаята й? Още по-загадъчни са потайните нощни излизания на старата жена. Загърната в черен шал, тя изчезва по късни доби, връща се призори, а когато на сутринта камбаната в селото бие на умряло, изобщо не е изненадана. Какво общо има старицата с първия и последния ден от живота на човека?
 
Микела Мурджа намира най-поетичния литературен начин да даде честен отговор на многото въпроси, вълнували както хората в Сардиния през 50-те години, така и съвременния компютъризиран хомо сапиенс.
Enthusiast publishing

Как да се лекуваме с храна. Живот без лекарства

„Тази книга ще промени представата ви за лекарствата. Прочетете я и никога повече няма да се доверите на реклама на медикамент, без да помислите за страничните ефекти и рисковете, свързани с приемането му.“
 
в. „Индипендънт“
 
Топдиетологът Патрик Холфорд и известният журналист Джером Бърн правят невероятни проучвания и се позовават на солидни научни опити, преди да хвърлят светлина върху шокиращата истина за съвременната медицина и медикаментозното лечение.
Enthusiast publishing

Панихида за мъртвото време

„Панихида за мъртвото време“не е просто мемоарна книга на една голяма личност – тя е личната изповед на поета и човека Любомир Левчев.
 Авторът ни връща назад във времето, за да ни представи своя поглед към нелекото минало на превратности и премеждия, и справедливо отбелязва: „Животът е съгласен да го преживееш, но се дразни, когато решиш да го описваш“.
 
„Защо се ровя в сънищата си като клошар“, пита поетът към края на мемоарите си.
 
Това, което той е извадил на показ, няма да ви остави безразлични.
Един незабравен свят блести с магията на словото му.
Enthusiast publishing

Звездата на Стриндберг

Романът е многопластов и динамичен трилър, в който се търси ключът на извечната загадка – тайната на мирозданието… Налице е несъмнен литературен шедьовър, продаден в над 14 страни!
 
В изоставена шахта в Централна Швеция любител водолаз намира труп отпреди сто години – той държи кръст във формата на египетския йероглиф Анх….
Enthusiast publishing

Всеки ден, всеки час

След 16 години те се срещат отново. Дора е сбъднала мечтата си да стане театрална актриса, Лука е художник... И всичко продължава оттам, откъдето е свършило, защото съдбата има друг план за тях.
 
Всеки ден, всеки час е необикновена и поетична любовна история, която звучи и вечна, и съвременна. Вечна, заради вярата в предопределеността двама души да имат обща съдба. Съвременна, защото животът наистина се оказва много сложен.
Enthusiast publishing

P. S. Убийците

Детектив Джейкъб Кенън прекосява най-красивите европейски градове. Това обаче не е приятна туристическа обиколка. Той вижда всеки музей, всяка катедрала, всяка забележителност през очите на убийците на дъщеря си. Кими и приятелят й са брутално убити по време на ваканцията си в Рим. Оттогава млади двойки туристи намират смъртта си по особено жесток начин в Париж, Копенхаген, Франкфурт, Мадрид, Атина, Стокхолм, Осло. Единствената следа, която оставят убийците, са пощенски картички. Изпращат ги до вестник в града, в който ще извършат следващото престъпление. Зловещата поща е предвестник на поредната нова жертва.
Enthusiast publishing

Моята кавказка тъща

Владимир Каминер разсмива читателите и в най-новата си книга. Въпреки че живее в Берлин от години, той си остава руснак не само по произход! Неговото славянско чувство за хумор е добре познато у нас.
 
Сладки като мед дини, пчелни кошери, пияни от тежките гроздове на лозята, чанти Прада на дъмпингови цени… Тъщата на Каминер живее в далечно кавказко селце със задружното си семейство. В дните на всички има радости, приключения и необичайни срещи.
Enthusiast publishing

Глас от общественото мнение

Тази книга регистрира нелекия процес за формиране на един от важните белези на съвремието ни - общественото мнение. Това е една придобивка, която се отвоюва с усилия, ето защо книгата носи енергията на създаването на самоличност от нов тип за самото общество и неговите граждани. Промяната не дойде наготовo с Прехода, а е знак, че европеизирането ни е вече в ход.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg