press

Инфлация на любовта (RAR 3.7 MB)

„Ентусиастпубликува продължението на„Сексът и комунизмът“ от Милена Фучеджиева
10.11.2015
Относно: Сексът и комунизмът 2

На 10 ноември 2015 г., точно една година след излизането на бестселъра „Сексът и комунизмът“ от Милена Фучеджиева, „Ентусиаст“ публикува дългоочакваното продължение на историята – „Сексът и комунизмът 2“. Появата на втората книга е по желание на читателите, които поискаха да разберат как ще се развие историята на семейство Карамихови.  В продължение на три поредни месеца романът „Сексът и комунизмът“ заемаше челни позиции в топ 10 на най-продаваните книги от български автори у нас. Резултатът е четири тиража и хиляди читатели, които заживяха с историята от книгата. Романът е многократно представян по време на престижни културни прояви както в България, така и в Европа. 
Enthusiast publishing
press

Кралят на трилъра с пореден бестселър (RAR 2.12 MB)

„Ентусиаст“ публикува четвърта книга от хитовата поредица „Детективска агенция „Private
4.11.2015
Относно: Детективска агенция Private. Берлин

След успеха на първите три книги от световноизвестната поредица „Детективска агенцияPrivate“ – „Детективска агенция Private“, „Кървави игри“и „Детективска агенция Private. Заподозрян №1“, почитателите на трилъра имат възможност да проследят поредния случай на най-могъщата агенция в четвърта книга – „Детективска агенция Private. Берлин“. Новата историяот Джеймс Патерсън е заредена с много адреналин и нови незабравими герои.Майсторски написана, книгата e поредната изненада от „Краля на трилъра“. В нея има много повече обрати, напрежение и измами от всяка друга история на автора. И както Лари Кинг казва, „Патерсън никога няма да ви разочарова!“.
Enthusiast publishing
press

„По думите ще ги познаете“ – калейдоскоп от портрети (RAR 4.06 MB)

Журналистката Ива Йолова представи дебютната си книга 
3.11.2015
Относно: По думите ще ги познаете

3 ноември, вторник, София.Снощи в Книжен център „Гринуич“ журналистката Ива Йолова представи сборника си „По думите ще ги познаете“, издание на „Ентусиаст“. За първи път в една книга са събрани биографични очерци за именити българи, представители на различни сфери на българското изкуство. В нея са включени 49 вълнуващи истории за майсторите на словото и изкуствата, които ги разкриват такива каквито малко хора са имали възможност да ги видят. Пречупена през историята на отделния творец, тази книга разкрива психологията, страстите, греховете и надеждите на времето, в което живеем. В изданието са поместени снимки и материали от семейните архиви на героите, както и от личния архив на авторката. 
Enthusiast publishing
press

Културна анатомия на 20. и 21. век (RAR 2.66 MB)

„Ентусиаст“ публикува словесни портрети от Ива Йолова 
27.10.2015
Относно: По думите ще ги познаете

В навечерието на Деня на народните будители издателство „Ентусиаст“ публикува забележителната книга „По думите ще ги познаете“ от журналистката Ива Йолова. Дългогодишната практика и опит в културните отдели от в. „Народна младеж“, през в. „Труд“ до закрития наскоро в. „Преса“, многобройните формални и неформални срещи и интервюта с едни от най-ярките представители на литературата и изкуството на 20. и 21. век у нас са първопричина и вдъхновение за появата на този том. За първи път на едно място са събрани биографични очерци на именити българи, работили талантливо в различни сфери на изкуството. В изданието са поместени снимки и материали от семейните архиви на героите, както и от личния архив на авторката.
Enthusiast publishing
press

Прея и „Всички наши места“ (RAR 2.11 MB)

Песен и видеоклип, вдъхновени от едноименната книга от Дженифър Нивън
29.10.2015
Относно: Всички наши места

На 29 октомври, четвъртък,Прея представи песента и видеоклипа „Всички наши места“  в уютната обстановка на Книжен център „Гринуич“. Историята на красивия проект започва преди няколко месеца, когато издателство „Ентусиаст“ подарява на Прея един от първите екземпляри на романа „Всички наши места“ на български език с идеята да работят заедно по създаване на песен към книгата. Талантливата изпълнителка не само е вдъхновена от книгата, но сама написва текста към композицията на Боян Христов. Резултатът надминава очакванията на всички замесени в проекта, а броят им непрекъснато се увеличава. Лейбълът на Прея Монте Мюзик се доверява на младия режисьор Бойко Щоновот ScreenMixer.com за снимките на клипа, който работи с екипа си няколко снимачни дни на различни локации, докато създадат въздействащото видео, което допълнително засилва емоцията на песента. Бойко Щонов селектира с кастинг актьорите във видеото - Стоян Габровски и Дели Добрева, които успешно пресъздават образите на Финч и Вайълет от романа „Всички наши места“ от Дженифър Нивън. Музикалният продуцент Графа се обръща към Борислав Бояджиев и Румен Бояджиев-син за аранжимента на песента. 
Enthusiast publishing
press

Култовата сага „Ейглетиер“ вълнува отново (RAR 1.66 MB)

„Ентусиаст“ публикува втора книга от прочутата трилогия на Анри Троая  
21.10.2015
Относно: Гладът на лъвчетата

Анри Троая започва да пише поредицата за семейство Ейглетиер през 1965 г. Първата книга от трилогията е публикувана в България през 1968 г., а през годините е преиздавана многократно. Историята се превръща в любима за много поколения читатели, а новите издания на „Ентусиаст“ я представят по съвременен начин, провокирайки интереса и на по-младата аудитория. През април се появи ново издание на първата част – „Семейство Ейглетиер“ – от трилогията на френския класик. През октомври издателството публикува и дългоочакваната втора книга - „Гладът на лъвчетата“.
Enthusiast publishing
press

Есенна книготерапия (RAR 2.5 MB)

„Щастливото градче“ –„слънчев“ роман, който щедро раздава добро настроение
10/2015
Относно: Щастливото градче

В началото на есента издателство „Ентусиаст“ публикува роман, който е истинска книготерапия. „Щастливото градче“ е книга, която ще ви инжектира огромна доза добро настроение, ще ви зареди с много оптимизъм и ще ви вдъхне надежда. Написан с прекрасно чувство за хумор, романът разказва за най-обикновени човешки съдби, които ще ви вдъхновят и ще ви развълнуват силно. Не пропускайте тази книга – тя със сигурност няма да ви разочарова! Талантливата Лоредана Лимоне майсторски изгражда приказна фабула, към която добавя и малко „крими“ елемент, за да направи тази история привлекателна за всеки читател, без значение от литературните предпочитания и възраст.
Enthusiast publishing
press

Разбери как функционира тялото ти... само за 30 секунди (RAR 3.21 MB)

Новазабавна и интересна книжка в поредицата на Enthusiast Children’s Books „Човешкото тяло в 30 секунди“ от Ана Клейбърн и Уесли Робинс
29.09.2015
Относно: Човешкото тяло в 30 секунди

Тази книжка повежда читателите на невероятно пътуване през човешкото тяло. 30 ключови теми са изследвани с помощта на бързи малки обобщения и лесно запомнящи се факти и информация.
 
Със страхотните си мини-поръчения, които ти помагат да изпробваш удивителните неща, които може да прави тялото ти, и завладяващите цветни илюстрации на всяка страница, тази книжка е нов и забавен поглед към чудесата на човешкото тяло.
Enthusiast publishing
press

Прочети, разбери и научи (RAR 3.93 MB)

Нова, забавна и интересна книжка в поредицата на Enthusiast Children’s books „Изобретенията в 30 секунди“ от Д-р Майк Голдсмит и с илюстрациите на Крис Андерсън.
29.09.2015
Относно: Изобретенията в 30 секунди

Научи любопитни факти за 30 изобретения, без които трудно би могъл да си представиш живота днес. Информацията е поднесена по кратък и ясен начин и е придружена от вълнуващи мисии, които ще ти помогнат да научиш повече.
Занимателните текстове заедно със забавните и пъстри илюстрации на всяка страница правят от тази книга полезен и интересен справочник за най-важните изобретения в света.
Enthusiast publishing
press

Зов за промяна (RAR 3.32 MB)

„Дъщерята на слугинята– сага, посветена на живота на една чернокожа жена в разкъсвана от расови противоречия Южна Африка
10/2015
Относно: Дъщерята на слугинята

Жизнеутвърждаваща история за приятелство, което надмогва разделението. Истинските личности и събития, вдъхновяват авторката Барбара Мъч да напише тази зашеметяваща история, определяна като световен феномен. „Дъщерята на слугинята“вече е продадена в седем страни, включително и в САЩ.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg