press

За смъртта, за любовта и смисъла да останеш буден (RAR 3.78 MB)

„Ентусиаст” публикува бетселъра „Всички наши места” от Дженифър Нивън
29.06.2015
Относно: Всички наши места

Сещате ли се за онова особено чувство, когато сякаш имате пеперуди в стомаха? „Всички наши места” ще ви накара да го изпитате отново, без да сте влюбени. Това е книга за въпросите и отговорите, за живота и за любовта. Но не за клишираната и сладникава любов, която задължително завършва с „хепи енд“, а за истински разтърсващата и силна емоция, която разкрива нови перспективи и променя животи. Любов, която оставя следи. Любов, която те кара да останеш „буден“, въпреки себе си и въпреки околните.
 
Всяка мъка може да бъде преживяна, особено ако бъде вкарана в подходяща история. Теодор Финч и Вайълет Мърки пишат своята история. Двама млади, които отчаяно търсят своето място под слънцето. Първоначално плахо и неуверено. После все по-категорично и по-упорито. Учат се един друг да живеят и то по най-неочаквания начин – като предизвикват смъртта. Уроците на съдбата са сурови и точно тя ги кара всеки път да откриват причина да останат и да бъдат. Тази книга със сигурност ще промени светоусещането ви. Тя ще ви накара да преосмислите съществуването си и ще ви провокира да направите равносметка на изминалите дни. И да се замислите за онези, които предстоят.
 
Времето няма значение, когато човек усеща, че умира по малко всеки ден. Бъдеще и минало се срещат в тази книга, за да родят едно необикновено пътешествие към и през живота. Теодор Финч е запленен от идеята за смъртта. Той се чувства различен, защото другите го мислят за такъв. Всеки ден обмисля разни начини, по които може да умре. Но и всеки ден търси и намира нещо, заради което да живее. Вайълет Мърки живее за бъдещето и брои дните до завършването, когато ще избяга от малкия град в Индиана и от мъката, която я задушава, след като внезапно загубва сестра си. Срещата на Финч и Вайълет шест етажа над земята се оказва съдбоносна и за двамата. Те ще се влюбят един в друг, ще спрат да броят дните и ще започнат да ги живеят...
 
„Всички наши места“ е трогателна история за двама млади, които се откриват един друг, докато стоят на ръба. История за пълноценно изживения живот и споделената любов. Историята на едно момиче, което се учи как да живее от момче, което иска да умре.Дебютният роман на Дженифър Нивън „Всички наши места“ ѝ носи световна слава. Тримесеца след публикуването му в САЩ от него са продадени над 100 000 копия. В Дания само за три дни книгата се нарежда на второ място в списъка на бестселърите и е №1 в класацията по продажби на най-големите вериги книжарници. В Англия „Всички наши места“ и до този момент е най-продаваната книга за 2015 г. 
 
Enthusiast publishing
press

Това е истинска игра на тронове (RAR 1.78 MB)

В края на юли издателство „Ентусиаст“ предлага на читателите си втория роман от знаменитата поредица „Прокълнатите крале“, с която Морис Дрюон се изкачва на върховете на световната слава.
22.07.2015
Относно: Удушената кралица

Втората книга от цикъла –  Удушената кралица – е своеобразно продължение на Железният крал и започва от деня след смъртта на краля. Филип Хубави е мъртъв. С него си отиват желязната му воля, амбицията му и особеното умение винаги да постига целите си. Величието на Франция заплашва да се превърне в избледняващ спомен в ръцете на придворните, които се впускат в яростна борба помежду си. Целта им е увеличаване на собствения им престиж и влияние. Оръжието им – безволевият, лишен от всякакви дарби нов крал – Луи Х. Вечно в сянката на баща си, новият монарх осъзнава собствените си недостатъци, както и най-наболелия си проблем в лично и политическо отношение: въпросът за наследяването на френския престол. Съпругата на Луи, Маргьорит Бургундска, е затворена в замъка Гаяр заради прелюбодеяние, но това е половинчата мярка, от която трябва да се намери изход. И докато разводът е в компетенциите единствено на папата, който все още не е избран и няма изгледи това да се случи скоро, самомнителният чичо на новия крал вече му е намерил нова съпруга – прочута с красотата и благородството на характера си неаполитанска принцеса. Но реакцията от Неапол е недвусмислена: те поставят краен срок, в който Луи трябва да се освободи от оковите на брака с Маргьорит. По един или друг начин…
 
В замъка Гаяр опозорената Маргьорит Бургундска се бори с несгодите, на които е съзнателно подложена всеки ден, и със собственото си сърце: дали да съдейства на Луи за развода, или докрай да настоява, че е негова законна съпруга и кралица, станала жертва на долен заговор? Под натиска на различни групи с твърде различни цели тя се колебае, променя намерението си, търси помощ от хора, на които не е сигурна, че може да вярва… докато не става прекалено късно. Вече нищо не зависи от нея.
 
Дрюон пише поредица от седем части за френския крал Филип IV, за наследниците му, за проклятието на тамплиерите, за падането на династията на Капетингите и за първопричините за 100-годишната война.
Скоро очаквайте и третия роман от поредицата – „Отровите на короната“.
 
Enthusiast publishing
press

Неуморим разказвач и ироничен наблюдател (RAR 3.48 MB)

„Ентусиаст“ публикува втори том от събраните съчинения на Любен Дилов - „За мъртвите или добро, или смешно“ 
1.06.2015
Относно: За мъртвите или добро, или смешно

За деня на детето, 1 юни, „Ентусиаст“ публикува книга за вече пораснали деца, които са запазили най-ценното у себе си – неподправеното чувство за хумор. Маргарита и Любен Дилови представят втори том от поредицата „Любен Дилов. Събрани съчинения“ на именития си баща. „За мъртвите или добро, или смешно“ и „Сексуалният живот при тоталитаризма“ сачаст от „ръкописите в чекмедже“, с които промяната от ноември 1989-а заварва писателя. Публикувани в първите години на 90-те в изключително малки тиражи, те практически са непознати за читателите. Без да претендират за принос в литературната ни история, те са изключително забавен, смешно-тъжен принос в историята на нравите.
Enthusiast publishing
press

Наташа Драгнич с втора книга у нас (RAR 3.35 MB)

„Ентусиаст“ публикува романа „И всеки път морето“ от авторката на бестселъра „Всеки ден, всеки час“ 
19.05.2015
Относно: И всеки път морето

Малко преди настъпването на летния сезон издателство „Ентусиаст“ ще зарадва читателите с още една вълнуваща история от Наташа Драгнич. „И всеки път морето“ е вторият ѝроман, който още при появата си се нарежда сред най-продаваните заглавия в немскоезичните страни. Писателката отново провокира читателите със силен и емоционален разказ за ревността, сбогуването, прошката и за новото начало. „И всеки път морето“ е разтърсваща история, на първо място, за любовта към себе си и към семейството ти и след това за любовта към един мъж.Вълнуващ роман за разпадането на едно семейство, за възходите и паденията, на които става свидетел морето.
Enthusiast publishing
press

Вкуси Норвегия (RAR 3.89 MB)

Красотата и вкусовете на северната страна, събрани в книга
13.05.2015
Относно: Норвежка морска кухня

В средата на месец май издателство „Ентусиаст“ публикува специалното кулинарно издание „Норвежка морска кухня“. Книгата се издава със съдействието на Посолство на Кралство Норвегия в България и Норвежкия съвет за морските храни, а рецептите са представени от един от най-известните кулинари у нас – Иван Звездев. В изданието са поместени рецепти за приготвяне на ястия от традиционната норвежка кухня, като основният продукт са морските деликатеси и рибата – неизменна част от трапезата на северните народи. Книгата е подходяща и би била полезна както на майстор-готвачите, така и на любителите кулинари. Тя е предназначена за всеки, който желае да обогати родното ни меню с нови вкусове. 
Enthusiast publishing
press

Роалд Дал с рими (RAR 3.89 MB)

„Ентусиаст“ публикува за първи път стихове от Разказвач №1 в света 
11.05.2015
Относно: Страшни зверове

Малко преди края на учебната година издателство „Ентусиаст“ ще зарадва малчуганите с още една книга от любимия писател на малки и големи - Роалд Дал. Този път Разказвач №1 в света предизвиква малките читатели със забавни стихове, които се публикуват в България за първи път. По традиция изданието излиза в поредицата Enthusiast Children’s Booksс оригиналната корица и цветни илюстрации от Куентин Блейк.
Enthusiast publishing
press

Най-важното за здравето и храненето в книга (ZIP 4.85 MB)

„Ентусиаст“ публикува втора книга от топспециалиста Патрик Холфорд
4.05.2015
Относно: 500 въпроса за здравето и храненето

След успеха на „Как да се лекуваме с храна“ в началото на месец май „Ентусиаст“ публикува втора книга от най-известния специалист по хранене и здравословен начин на живот във Великобритания - Патрик Холфорд. В„500 въпроса за здравето и храненето“ нутриционистът Холфорд отговаря на най-често задаваните въпроси за здравето и храненето, както и на онези наглед незначителни притеснения, които не се решавате да споделите с вашия лекар. Освен сборник с изчерпателна информация и лесни за изпълнениепрепоръки от специалист в областта, тази книга е и наръчник с мотивационен характер, който има за цел да ви стимулира да подобрите качеството си на живот. Тя доказва, че решението за справяне с болестите не се намира в аптеката, а се крие в природата и в душевното състояние на човек. 
Enthusiast publishing
press

„Семейство Ейглетиер“ се завръща на книжния пазар (ZIP 2.04 MB)

„Ентусиаст“ публикува любимата история на поколения читатели 
30.04.2015
Относно: Семейство Ейглетиер

В края на месец април „Ентусиаст“ публикува първата част на знаменитата трилогия „Ейглетиерови“ - „Семейство Ейглетиер“ – от френския класик Анри Троая.Поредицата за семейство Ейглетиер Троая започва да пише през 1965 г. Първата книга от трилогията е публикувана в България през 1968 г. като е преиздавана многократно през годините. Историята се превръща в любима за много поколения читатели, а новите издания на „Ентусиаст“ я представят по съвременен начин, провокирайки интереса и на по-младата аудитория. 
Enthusiast publishing
press

„Косата днес 03“ – най-актуалните прически, цветове и аксесоари за модерна визия (ZIP 4.98 MB)

„Ентусиаст“ и топкоафьорът Георги Петков представят третото издание на албума „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков“
29.04.2015
Относно: Косата днес 03. Стъпка по стъпка с Георги Петков

В края на април „Ентусиаст“ публикува третата книга на топкоафьора Георги Петков - „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков“. Аналогично на предходните издания, и новото ще предопредели тенденциите в официалните и сватбените прически за 2015 г., пречупени през авторското виждане и доказано безупречен стил на Георги Петков. Луксозното издание, което представлява двуезичен албум на български и английски език, представя селекция от актуални решения за косите както за дамите, така и за господата, представени със стилни фотосесии, обединяващи всички елементи – коса, грим и тоалет в цялостни актуални визии. 
Enthusiast publishing
press

Сърце, запяло от болезненост (ZIP 1.96 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Съкровения“ от Дамян П. Дамянов
24.02.2014 г.
Относно: Съкровения

В края на февруари „Ентусиаст“ публикува „Съкровения“ – избрана лирика от великия български поет Дамян П. Дамянов. Съставител на книгата е не кой да е, а известната поетеса и съпруга на Дамянов Надежда Захариева. „Съкровения“ включва три цикъла с лирика – „Сърце“, „Българийо“ и „Няма да умра“, от които извира невероятният талант на един от най-обичаните и четени български лирици.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg