press

Една жена, един крал, една голяма амбиция (RAR 2.08 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Компаньонката на краля“ от Ан О’Брайън - първия исторически роман, разкриващ упадъка на английския крал Едуард ІІІ
11/2015
Относно: Компаньонката на краля

През ноември издателство „Ентусиаст“ започва нова впечатляваща поредица от исторически романи, написани от известната писателка Ан О`Брайън. Автори като Филипа Грегъри и Кристъфър Гортнър вече имат равностойна конкуренция в лицето на О`Брайън, чийто стил по нищо не отстъпва на големите имена в жанра. Книгата „Компаньонката на краля“ е неоспоримо доказателство за това. Писателката насочва вниманието си към не толкова известни в наше време жени, стояли редом до владетелите от Средновековието. Тя се интересува от ролята на тези жени и властта, която тайно и явно са оказвали върху монарсите и тяхната вътрешна и външна политика. О`Брайънразглеждалегендарния период на Стогодишната война и причините, породили по-късните „Войни на розите“, познат у нас от романите на Морис Дрюон.
Enthusiast publishing
press

„В ярката им светлина“ спечели адмирациите на почитатели и специалисти (RAR 5.09 MB)

На премиерата на фентъзи романа вчера клуб „Перото“ се изпълни с почитатели на жанра
23.11.2015
Относно: В ярката им светлина

„Винаги съм се чудил съществува ли възможност българин да направи пробив в жанра фентъзи?“ – с тези думи Любен Дилов, който е редактор на „В ярката им светлина“, откри представянето на дебютния фентъзи роман от Йордан Желязков. Книгата вече е факт, благодарение на издателство „Ентусиаст“.
 
На състоялата се вчера премиера Литературен клуб „Перото“ в НДК се изпълни с почитатели на фентъзи жанра. Любен Дилов сподели с присъстващите, че първоначално е подходил скептично, когато издателството го помолило да редактира романа, но след това го е прочел три пъти и го е харесал толкова, че да може да каже, че пробивът на български автор в така обичания жанр вече е факт. 
Enthusiast publishing
press

Думите светят във „В ярката им светлина“ (RAR 3.06 MB)

 „Ентусиаст“ застана зад дебюта на младия фентъзи писател Йордан Желязков
16.11.2015
Относно: В ярката им светлина

На 23 ноември от 19,00 часа в клуб „Перото“ в НДК ще бъде представен фентъзи романът  „В ярката им светлина“. Това е обещаващият дебют на Йордан Желязков – писателя, за когото със сигурност ще се говори много вбъдеще. Необичайната история на книгата започва с излизането ѝ първо на английски език. От няколко месеца тя е достъпна в анголезичното си издание в Amazonс блестящия превод на Александър Гюровски.Проектът на автора е подкрепен от световната платформа за групово финансиране IndieGoGoи жъне първите си големи успехи извън страната.
Enthusiast publishing
press

Тази книга е за свободата (RAR 6.62 MB)

Милена Фучеджиева представи продължението на „Сексът и комунизмът“ 
10.11.2015
Относно: Сексът и комунизмът 2

10 ноември 2015 г., София. Снощи Книжен център „Гринуич“ бе домакин на едно от най-забележителните литературни събития за тази година – премиерата на „Сексът и комунизмът 2“ от Милена Фучеджиева, издание на „Ентусиаст“. Точно една година след публикуването на романа „Сексът и комунизмът“, който се превърна в бестселър, писателката представи дългоочакваното му продължение. Появата на втората книга е провокирана от хилядите читатели, които искаха да разберат как ще се развие историята от първата част. Премиерата отново се състоя на емблематичната за българската история дата 10 ноември. От тази дата са и последните събития в книгата „Сексът и комунизмът 2“, но 26 години по-рано – през не толкова далечната 1989 г. 
Enthusiast publishing
press

Инфлация на любовта (RAR 3.7 MB)

„Ентусиастпубликува продължението на„Сексът и комунизмът“ от Милена Фучеджиева
10.11.2015
Относно: Сексът и комунизмът 2

На 10 ноември 2015 г., точно една година след излизането на бестселъра „Сексът и комунизмът“ от Милена Фучеджиева, „Ентусиаст“ публикува дългоочакваното продължение на историята – „Сексът и комунизмът 2“. Появата на втората книга е по желание на читателите, които поискаха да разберат как ще се развие историята на семейство Карамихови.  В продължение на три поредни месеца романът „Сексът и комунизмът“ заемаше челни позиции в топ 10 на най-продаваните книги от български автори у нас. Резултатът е четири тиража и хиляди читатели, които заживяха с историята от книгата. Романът е многократно представян по време на престижни културни прояви както в България, така и в Европа. 
Enthusiast publishing
press

Кралят на трилъра с пореден бестселър (RAR 2.12 MB)

„Ентусиаст“ публикува четвърта книга от хитовата поредица „Детективска агенция „Private
4.11.2015
Относно: Детективска агенция Private. Берлин

След успеха на първите три книги от световноизвестната поредица „Детективска агенцияPrivate“ – „Детективска агенция Private“, „Кървави игри“и „Детективска агенция Private. Заподозрян №1“, почитателите на трилъра имат възможност да проследят поредния случай на най-могъщата агенция в четвърта книга – „Детективска агенция Private. Берлин“. Новата историяот Джеймс Патерсън е заредена с много адреналин и нови незабравими герои.Майсторски написана, книгата e поредната изненада от „Краля на трилъра“. В нея има много повече обрати, напрежение и измами от всяка друга история на автора. И както Лари Кинг казва, „Патерсън никога няма да ви разочарова!“.
Enthusiast publishing
press

„По думите ще ги познаете“ – калейдоскоп от портрети (RAR 4.06 MB)

Журналистката Ива Йолова представи дебютната си книга 
3.11.2015
Относно: По думите ще ги познаете

3 ноември, вторник, София.Снощи в Книжен център „Гринуич“ журналистката Ива Йолова представи сборника си „По думите ще ги познаете“, издание на „Ентусиаст“. За първи път в една книга са събрани биографични очерци за именити българи, представители на различни сфери на българското изкуство. В нея са включени 49 вълнуващи истории за майсторите на словото и изкуствата, които ги разкриват такива каквито малко хора са имали възможност да ги видят. Пречупена през историята на отделния творец, тази книга разкрива психологията, страстите, греховете и надеждите на времето, в което живеем. В изданието са поместени снимки и материали от семейните архиви на героите, както и от личния архив на авторката. 
Enthusiast publishing
press

Културна анатомия на 20. и 21. век (RAR 2.66 MB)

„Ентусиаст“ публикува словесни портрети от Ива Йолова 
27.10.2015
Относно: По думите ще ги познаете

В навечерието на Деня на народните будители издателство „Ентусиаст“ публикува забележителната книга „По думите ще ги познаете“ от журналистката Ива Йолова. Дългогодишната практика и опит в културните отдели от в. „Народна младеж“, през в. „Труд“ до закрития наскоро в. „Преса“, многобройните формални и неформални срещи и интервюта с едни от най-ярките представители на литературата и изкуството на 20. и 21. век у нас са първопричина и вдъхновение за появата на този том. За първи път на едно място са събрани биографични очерци на именити българи, работили талантливо в различни сфери на изкуството. В изданието са поместени снимки и материали от семейните архиви на героите, както и от личния архив на авторката.
Enthusiast publishing
press

Прея и „Всички наши места“ (RAR 2.11 MB)

Песен и видеоклип, вдъхновени от едноименната книга от Дженифър Нивън
29.10.2015
Относно: Всички наши места

На 29 октомври, четвъртък,Прея представи песента и видеоклипа „Всички наши места“  в уютната обстановка на Книжен център „Гринуич“. Историята на красивия проект започва преди няколко месеца, когато издателство „Ентусиаст“ подарява на Прея един от първите екземпляри на романа „Всички наши места“ на български език с идеята да работят заедно по създаване на песен към книгата. Талантливата изпълнителка не само е вдъхновена от книгата, но сама написва текста към композицията на Боян Христов. Резултатът надминава очакванията на всички замесени в проекта, а броят им непрекъснато се увеличава. Лейбълът на Прея Монте Мюзик се доверява на младия режисьор Бойко Щоновот ScreenMixer.com за снимките на клипа, който работи с екипа си няколко снимачни дни на различни локации, докато създадат въздействащото видео, което допълнително засилва емоцията на песента. Бойко Щонов селектира с кастинг актьорите във видеото - Стоян Габровски и Дели Добрева, които успешно пресъздават образите на Финч и Вайълет от романа „Всички наши места“ от Дженифър Нивън. Музикалният продуцент Графа се обръща към Борислав Бояджиев и Румен Бояджиев-син за аранжимента на песента. 
Enthusiast publishing
press

Култовата сага „Ейглетиер“ вълнува отново (RAR 1.66 MB)

„Ентусиаст“ публикува втора книга от прочутата трилогия на Анри Троая  
21.10.2015
Относно: Гладът на лъвчетата

Анри Троая започва да пише поредицата за семейство Ейглетиер през 1965 г. Първата книга от трилогията е публикувана в България през 1968 г., а през годините е преиздавана многократно. Историята се превръща в любима за много поколения читатели, а новите издания на „Ентусиаст“ я представят по съвременен начин, провокирайки интереса и на по-младата аудитория. През април се появи ново издание на първата част – „Семейство Ейглетиер“ – от трилогията на френския класик. През октомври издателството публикува и дългоочакваната втора книга - „Гладът на лъвчетата“.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg