press

Малки пингвини с големи мечти – новите книжни приятели на децата (ZIP 2.37 MB)

„Ентусиастпубликува хитовата детска история „Пингвини в паника“ от Джийн Уилис
21.04.2015
Относно: Пингвини в паника

В края на април „Ентусиаст“ публикува вълнуващата история за деца „Пингвини в паника“от световноизвестната английска писателка Джийн Уилис. Това е първата книга от поредицата за забавните пингвинчета, която покори сърцата на милиони деца по света. Книгата е бестселър в Англия, Австралия, САЩ, Канада, Германия, апопулярността ѝ стига додалечната Южна Африка. Преведена е на френски, немски, италиански, испански, холандски, а вече и на български език специално за малките читатели.
Enthusiast publishing
press

Не е задължително да сме родени идеални, за да бъдем необикновени (ZIP 1.28 MB)

„Ентусиаст“ публикува докосваща сърцето история от автора на „Да се възползвам всякак от теб“ Сара Ратаро „Не ме оставяй“
6.4.2015
Относно: Не ме оставяй

В разгара на страстната седмица „Ентусиаст“ публикува втори хитов роман от италианската писателка Сара Ратаро –„Не ме оставяй“. Един разтърсващ бестселър за онези моменти от живота, в които чистата обич, вината и прошката се сливат в един единствен миг. Успехът на книгата е толкова голям, че още през първата седмица от публикуването ѝ в Италия през 2013 г. са продадени повече от 20 000 екземпляра.
Enthusiast publishing
press

Леонардо да Винчи и Николо Макиавели в търсене на сериен убиец (ZIP 2.07 MB)

„Ентусиаст“ публикува историческия трилър „Злата воля на Фортуна“ от Майкъл Енис
3.4.2015
Относно: Злата воля на Фортуна

Тази пролет „Ентусиаст” публикува историческия трилър „Злата воля на Фортуна” от Майкъл Енис. Издаден за първи път през 2012 г., до момента романът е преведен в 12 страни. „Енис показва няколко слоя на автентичност. Книгата е шеметна комбинация от „Шифърът на Леонардо“, политиката на Борджиите и „Мълчанието на агнетата“. Мисля, че това е „От местопрестъплението: Италия“ около 1502 г. с Макиавели като детектив и психолог и Да Винчи като първия в историята съдебен патолог“, споделя Кристиан Дюшато от CNN.
Enthusiast publishing
press

Да прегърнеш снежната виелица (ZIP 3.05 MB)

„Ентусиаст“ публикува повестта „Виелица“ от Владимир Сорокин
27.03.2015
Относно: Виелица

В края на март „Ентусиаст“ публикува повестта „Виелица“ от руския писател Владимир Сорокин. За първи път книгата е публикувана през 2010 г. и се радва на голям успех както в Русия, така и извън нея. Виелицата в повестта е и субект, и обект; и персонаж, и сцена; и герой, и декор. Тя е стихия, която определя живота на хората, тяхната съдба, стихия, от която хората зависят, зависели са в миналото и ще продължават да зависят, защото това е руската действителност.
Enthusiast publishing
press

Мишлето, което се научи да лети (ZIP 8.53 MB)

„Ентусиаст” публикува детската книжка „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман
25.03.2015
Относно: Линдберг. Приключенията на мишлето летец

Тази пролет по случай Международния ден на детската книга и за радост на най-малките любители на книжките издателство „Ентусиаст“ публикува „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман. Издадена през 2014 г., историята за летящото мишле е първата книга на Кулман. Илюстрациите, които също са дело на автора, отвеждат и малки, и големи в света на историческите авиационни идеи, където силата на духа и изобретателността са изправени пред шанса. „Линдберг“ е носител на редица награди, намира се в класациите на 25-те най-добри книги за 2014 г. на Stiftungbuchkunst, обявена е за книга на месец юли от Немската академия за детско-юношеска литература и много други. За School Library Journal „това е книга, която дядото чете на внука си, но не се знае на кого е по-интересна.“
Enthusiast publishing
press

Мистерии, загадки и хумор в търсене на Бернадет (ZIP 1.35 MB)

„Ентусиаст“ публикува романа „Къде си, Бернадет“ от Мария Семпъл
10.03.2015
Относно: Къде си, Бернадет

В началото на март „Ентусиаст“ публикува пленилия милиони читателски сърца по света бестселър „Къде си, Бернадет“ от Мария Семпъл. Романът излиза на бял свят през 2012 г. и още с появата си печели много страстни почитатели. Режисьорът на номинирания за Оскар за „Най-добър режисьор“ филм „Юношество“ – Ричард Линклейтър се е заел с екранизацията на книгата, а премиерата на филма е насрочена за 2016 г.
Enthusiast publishing
press

Богини под прожекторите и в живота (ZIP 2.03 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Непокорните диви“ от Кристина Морато
04.03.2015
Относно: Непокорните диви

Дни преди 8 март „Ентусиаст“ публикува „Непокорните диви“ от испанската журналистка Кристина Морато. Жените икони на ХХ в. – Мария Калас, Коко Шанел, Уолис Симпсън, Ева Перон, Барбара Хътън, Одри Хепбърн и Джаки Кенеди в продължение на години изпълват страниците на вестниците и списанията. Морато създава забележителни биографични очерци за тези жени за испанското списание „Ола”. След изключителния читателски интерес към тях едно от най-големите издателства в страната - „Рандъм Хауз Мондадори“ – й предлага да разшири разследванията си и да публикува тези истории в книга. Така се появяват „Непокорните диви“ – заглавие, публикувано в огромни тиражи в Испания и в други европейски страни.
Enthusiast publishing
press

Интригите в двора на Тюдорите никога не са били по-смъртоносни (ZIP 1.76 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Интригите на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър – продължението на  „Тайната на Тюдорите“
25.2.2015
Относно: Интригите на Тюдорите

В края на февруари „Ентусиаст“ публикува историческия роман „Интригите на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър. След огромния успех на „Тайната на Тюдорите“, и втората книга завладя милиони читателски сърца. Авторът на „Елизабет Първа“ Маргарет Джордж споделя: „Интригите на Тюдорите“ заплита невероятна мрежа от подозрения и интриги. Блестяща историческа загадка и трилър с изключителни герои. Тук ще се сблъскате с Елизабет Тюдор и нейния Робърт Дъдли в такава светлина, в каквато рядко сте ги виждали“. Книгите на Гортнър получават световно признание и до момента са преведени на 21 езика,продадени са над 400 000 екземпляра. Авторът е популярен и сред българската читателска аудитория с историческите романи „Признанията на Катерина Медичи“, „Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска“ и „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“.
Enthusiast publishing
press

Богатите също плачат (ZIP 2.5 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Полет към бъдещето“ – финалът на поредицата „Богати и красиви“ от Ана Годбърсън 
16.2.2015
Относно: Полет към бъдещето

В средата на февруари „Ентусиаст“ публикува дългоочаквания финал на поредицата на Ана Годбърсън „Богати и красиви“ – „Полет към бъдещето“.Романът е публикуван през 2012 г. и се радва на огромен успех в САЩ, Сингапур, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство, Финландия и Германия. „Полет към бъдещето“ е горчиво-сладък  завършек на „Тайни и мечти“ и „Обречена красота“, които вече плениха милиони читателски сърца по света.
Enthusiast publishing
press

Страшната истина за харема на либийския диктатор Муамар Кадафи (ZIP 2.12 MB)

„Ентусиастпубликува „Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи“ от Аник Кожан
13.2.2015
Относно: Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи

В средата на февруари „Ентусиаст“ публикува „Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи“ от френската журналистка Аник Кожан. Книгатаразкрива цялата истина за зверствата на либийския диктатор. Полковникът изнасилва момичета, за да задоволи перверзните си желания. Вождът отвлича жени от собствените им сватби, превръщайки ги в свои сексуални робини. Говори се, че насилва дори войници и министри. Книгата на Кожан разкрива жестоката сексуална поквара, обладала бившия лидер на Либия. Преди да го направи бойно оръжие, Муамар Кадафи използва секса като политическо оръжие. 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg