press

Дъщерята на чаения плантатор (RAR 2.37 MB)

Незабравим и вълнуващ роман за кураж, мъчителна борба и изстрадана любов
05/2016
Относно: Дъщерята на чаения плантатор

Издателство „Ентусиаст“ публикува разтърсващия и силно емоционален роман „Дъщерята на чаения плантатор“ от английската авторка Джанет Маклауд Тротър. Заради дълбокия си и провокативен сюжет, книгата бързо попада в класациите за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, на „Сънди Таймс“ и на Амазон и получава номинация за Най-добър романтичен роман на годината.
 
Книгата „Дъщерята на чаения плантатор“ се появява като резултат от огромната жажда за приключения на Джанет Маклауд Тротър и интереса й към мистичната Индия. Майката на авторката обичала да й разказва любопитни истории от детството си, прекарано в екзотичната страна. Стари видео-записи, снимки, дневници и писма от живота на семейството й засилват увлечението на младата девойка и тя заминава за Индия, където намира вдъхновение за вълнуващия си роман.
Enthusiast publishing
press

Легендарни произведения от Ерата на джаза (RAR 3.74 MB)

„Диамант, голям колкото хотел „Риц“ и разкази“ разкрива истинския гений на Ф. Скот Фицджералд
04/2016
Относно: Диамант, голям колкото хотел „Риц“ и разкази

След огромния успех на романа „Красиви и прокълнати“ от Ф. Скот Фицджералд издателство „Ентусиаст“ публикувадруг шедьовър от американския писател.„Диамант, голям колкото хотел „Риц“ и разкази“ е сборник с творби от различни периоди от творческото развитие на Скот Фицджералд, които въздействат силно и привличат вниманието на писатели и драматурзи и до днес. Луксозното издание с избрани произведения от автора на романа „Великият Гетсби“ предизвиква читателя да преоткрие гения на американския писател.

Настоящият сборник предлага на книгоманите освен изключителното произведение „Диамант, голям колкото хотел „Риц“ и няколко великолепни разказа от последните години на автора, прекарани в Холивуд – „Последна целувка“, „Видението на Джейкъб“, „Кратко пътуване към дома“, „Емоционален крах“. Разказите разкриват различни аспекти от американската история и потапят читателите в живота на героите и многообразието на тогавашната действителност.
Enthusiast publishing
press

Нов сензационен роман от авторката на бестселъра „Пепеляшките“ (RAR 3.2 MB)

Зловеща криминална история за нежно полско цвете, превърнато в кървав символ
05/2016
Относно: Маргаритки

Издателство „Ентусиаст“ публикува втори роман от отличената с наградата „Stabilo“ за „Най-добър криминален автор в Южна Швеция“ Кристина Улсон. „Маргаритки“ е умело написан трилър, който пленява със своя реалистичен, но зловещ сюжет и разтърсва с напълно неочаквания си край.

Втората книга от криминалната поредица на шведската писателка разкрива ужасяващата нишка на злото, която свързва три привидно нямащи нищо общо случая. Това е роман, в който жертвите на една трагедия злоупотребяват с жертвите на друга, а нежното полско цвете е превърнато в кървав и зловещ символ.
Enthusiast publishing
press

Антихристът, който живее у всеки от нас (RAR 5.09 MB)

Непреходен роман за вечното лутане на човека в търсене на смисъла на живота
04/2016
Относно: Антихрист

Издателство „Ентусиаст“публикува една от най-силните творби в българската литература – романа „Антихрист“от Емилиян Станев. Създадено през 1970 г., произведението разкрива историческите познания на автора и в същото време осмисля по нов начин явленията и събитията на епохата. Богатата философска проблематика в романа поставя като основна тематaза смисъла на живота,преплитаща сес вечнитевъпроси за доброто и злото, за истината и лъжата.
 
С лекота и прозрение, Емилиян Станев задава философски въпроси, актуални и днес. Сюжетът е изграден изцяло върху противопоставянето на основните герои в романа – монаха Теофил, роден със светското име Еньо и приел ролята на Антихриста, и Патриарх Евтимий– духовния спасител на българския народв един от най-болезнените периоди от нашата история. Съсредоточил вниманието си изцяло върху персонажите и техните душевни състояния,авторът описва болезненото лутане на човека между двете страни на своята собствена природа.
Enthusiast publishing
press

Триумфът ѝ отива! (RAR 1.19 MB)

Сензационният роман представиха издателят Виктория Бисерова, редакционният директор на сп. „Биограф“ Георги Неделчев и авторът Венета Райкова. 
03/2016
Относно: Триумфът на кучките

Емоция, вълнение и силна енергия изпълниха книжарницата в най-цветния ден в годината – празника на жените. Над 150 човека избраха да отбележат този празничен ден именно с присъствието си на премиерата на „Триумфът на кучките“. Събитието уважиха представители от различни сфери на обществения живот – известни личности от света на модата, шоубизнеса, медиите, изкуството и десетки верни фенове на популярната телевизионна водеща.
Enthusiast publishing
press

Скандална книга от кралицата на сензациите Венета Райкова (RAR 4.03 MB)

Триумфът на кучките– първият роман таблоид разтърсва света на шоубизнеса
03/2016
Относно: Триумфът на кучките

Издателство „Ентусиаст“публикува сензационния роман „Триумфът на кучките“от звездата на българския шоубизнес Венета Райкова. Това е първата книга таблоид на българския пазар, а появата ѝе истински фурор за почитателите на историите от света на хайлайфа.
 
В книгата си Венета Райкова смело повдига завесата на забуления в тайни и спекулации живот на звездите и позволява на читателя да надникне зад затворените врати на луксозните им спални. Самата авторка не крие, че в „Триумфът на кучките“ читателите ще разпознаят реални личности зад скандалните образи в книгата.
Enthusiast publishing
press

Илийчо и Август с нови приключения в света на приказките (RAR 5.06 MB)

 „Ентусиаст“ представя втори комикс от Сотир Гелев и Пенко Гелев „Илийчо, Август и седемте джуджета“ 
02/2016
Относно: Илийчо, Август и седемте джуджета

След успеха на първото издание отличеният с национална награда „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“ художник Пенко Гелев и брат му Сотир Гелев създадоха втора изключително увлекателна история за малки и големи. Комиксът „Илийчо, Август и седемте джуджета“ е необикновен, вълнуващ и невероятен и носи истинска наслада на ценителите на хубавите илюстрации и почитателите на кратките истории.
 
Enthusiast publishing
press

Лудият век на космополитната Лиляна Стефанова (RAR 2.73 MB)

Автобиографичният роман „Моят луд век“ – истинско събитие в литературните среди
15.02.2016
Относно: Моят луд век

Издателство „Ентусиаст“ публикува автобиографичния роман от голямата поетеса Лиляна Стефанова  – „Моят луд век“. Романът е истинско събитие за литературните среди в България, защото за първи път почитателите на поетесата ще могат да се докоснат до най-съкровените чувства, тайни и мечти на международно известната българска авторка.
Enthusiast publishing
press

Приказка за вълшебната флейта. Форми и цветове (RAR 1.62 MB)

Опознайте лесно и забавно героите от „Приказка за вълшебната флейта“.
01/2016
Относно: Приказка за вълшебната флейта. Форми и цветове


„Форми и цветове“ е първата от поредица образователни детски книжки, вдъхновени от прочутото произведение на Волфганг Амадеус Моцарт – „Вълшебната флейта“. Книжката е предназначена за деца от 0 до 3 години и предоставя възможност на децата да открият лесно и забавно многообразието от фигури и цветове в заобикалящия ни свят, като опознаят героите от приказката.
 
Задната корица на мултифункционалната книжка позволява чрез изрязване, сгъване и лепене да се изработи детска играчка в геометрична 3Д форма – куб. Специален QR код води към полезен речник на символите и към звуков файл с увертюрата от операта „Вълшебната флейта“ от Моцарт. 
Enthusiast publishing
press

Сравняваната с Гришам Неле Нойхаус с втори роман за българските читатели (RAR 2.06 MB)

Ентусиаст“ публикува втория случай на известния криминален тандем Боденщайн Кирххоф
11.01.15
Относно: Приятели до смърт

В началото на годината издателство „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Приятели до смърт“ от немската писателка на мистериозни трилър поредици Неле Нойхаус. Това е вторият случай на литературниятандем криминалисти Оливър фон Боденщайн – Пиа Кирххоф.

„Автор, който още при първата си книга може да бъде сравнен с Гришам – това може да бъде само добър автор или авторка като Неле Нойхаус.“ Това са заглавията на немските литературни критици след като вестник „Ню Йорк Таймс“ определя първия случай на криминалистите Боденщайн –Кирххоф като „разтърсващо криминале“, сравнимо с творбите на Джон Гришам,а „Зюддойче Цайтунг“ предупреждава почитателите на криминалния жанр, че „съществува опасност от пристрастяване“.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg