press

Лудият век на космополитната Лиляна Стефанова (RAR 2.73 MB)

Автобиографичният роман „Моят луд век“ – истинско събитие в литературните среди
15.02.2016
Относно: Моят луд век

Издателство „Ентусиаст“ публикува автобиографичния роман от голямата поетеса Лиляна Стефанова  – „Моят луд век“. Романът е истинско събитие за литературните среди в България, защото за първи път почитателите на поетесата ще могат да се докоснат до най-съкровените чувства, тайни и мечти на международно известната българска авторка.
Enthusiast publishing
press

Приказка за вълшебната флейта. Форми и цветове (RAR 1.62 MB)

Опознайте лесно и забавно героите от „Приказка за вълшебната флейта“.
01/2016
Относно: Приказка за вълшебната флейта. Форми и цветове


„Форми и цветове“ е първата от поредица образователни детски книжки, вдъхновени от прочутото произведение на Волфганг Амадеус Моцарт – „Вълшебната флейта“. Книжката е предназначена за деца от 0 до 3 години и предоставя възможност на децата да открият лесно и забавно многообразието от фигури и цветове в заобикалящия ни свят, като опознаят героите от приказката.
 
Задната корица на мултифункционалната книжка позволява чрез изрязване, сгъване и лепене да се изработи детска играчка в геометрична 3Д форма – куб. Специален QR код води към полезен речник на символите и към звуков файл с увертюрата от операта „Вълшебната флейта“ от Моцарт. 
Enthusiast publishing
press

Сравняваната с Гришам Неле Нойхаус с втори роман за българските читатели (RAR 2.06 MB)

Ентусиаст“ публикува втория случай на известния криминален тандем Боденщайн Кирххоф
11.01.15
Относно: Приятели до смърт

В началото на годината издателство „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Приятели до смърт“ от немската писателка на мистериозни трилър поредици Неле Нойхаус. Това е вторият случай на литературниятандем криминалисти Оливър фон Боденщайн – Пиа Кирххоф.

„Автор, който още при първата си книга може да бъде сравнен с Гришам – това може да бъде само добър автор или авторка като Неле Нойхаус.“ Това са заглавията на немските литературни критици след като вестник „Ню Йорк Таймс“ определя първия случай на криминалистите Боденщайн –Кирххоф като „разтърсващо криминале“, сравнимо с творбите на Джон Гришам,а „Зюддойче Цайтунг“ предупреждава почитателите на криминалния жанр, че „съществува опасност от пристрастяване“.
Enthusiast publishing
press

„Великите сопрани на България“ – триумф на българското оперно изкуство (RAR 1.29 MB)

ВИП залата наСофийската национална опера и балет не успя да побере всички желаещи да се докоснат до голямото оперно изкуство и да споделят емоцията на представянето на книгата „Великите сопрани на България“. 
02/2016
Относно: Великите сопрани на България

ВИП залата наСофийската национална опера и балет не успя да побере всички желаещи да се докоснат до голямото оперно изкуство и да споделят емоцията на представянето на книгата „Великите сопрани на България“. Книгата, посветена на големите български имена, покорили световните сцени, представиха изтъкнатият творец на съвременното българско театрално и музикално изкуство проф. Светозар Донев, авторът Марин Бончев и  Виктория Бисерова от издателство „Ентусиаст“.
Enthusiast publishing
press

Марин Бончев увековечи „Великите сопрани на България“ (RAR 2.43 MB)

„Ентусиаст“ публикува нова книга от известния български контратенор
04.01.2015
Относно: Великите сопрани на България

След „Ангелският глас. Райна Кабаиванска“ и „Великите тенори на България“ в началото на годината „Ентусиаст“ публикува трета книга от музикалния журналист и контратенор Марин Бончев - „Великите сопрани на България“. Изданието е истинско събитие в музикалните среди, защото събира на едно място живота, професионалното развитие, постиженията и таланта на най-бележитите и популярни имена от българското оперно изкуство. В сто и двайсет годишната история на българския оперен театър сопраните имат най-голям и забележителен принос, а сега той е увековечен в книгата на Марин Бончев.
Enthusiast publishing
press

Сладко и солено като живота (RAR 2.7 MB)

„Ентусиаст“ публикува втора книга от авторката на бестселъра „С дъх на чаени листа“ Хана Тъниклиф
18.12.2015
Относно: С вкус на сол и мед

„Ентусиаст“ изпраща годината с очарователен роман – „С вкус на сол и мед“ – от авторката на бестселъра „С дъх на чаени листа“ Хана Тъниклиф. Втората книга на писателката разказва трогателна и емоционална история за скръбта, любовта и новото начало.Красива приказка за любовта и загубата,за сладката и горчива страна на живота,но и за порива за промяна и неугастващата надежда. Завладяваща семейна история, прекрасно гарнирана с красиви природни картини и с аромата и вкуса на изкушаващи сетивата италиански гозби.
Enthusiast publishing
press

Една жена, един крал, една голяма амбиция (RAR 2.08 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Компаньонката на краля“ от Ан О’Брайън - първия исторически роман, разкриващ упадъка на английския крал Едуард ІІІ
11/2015
Относно: Компаньонката на краля

През ноември издателство „Ентусиаст“ започва нова впечатляваща поредица от исторически романи, написани от известната писателка Ан О`Брайън. Автори като Филипа Грегъри и Кристъфър Гортнър вече имат равностойна конкуренция в лицето на О`Брайън, чийто стил по нищо не отстъпва на големите имена в жанра. Книгата „Компаньонката на краля“ е неоспоримо доказателство за това. Писателката насочва вниманието си към не толкова известни в наше време жени, стояли редом до владетелите от Средновековието. Тя се интересува от ролята на тези жени и властта, която тайно и явно са оказвали върху монарсите и тяхната вътрешна и външна политика. О`Брайънразглеждалегендарния период на Стогодишната война и причините, породили по-късните „Войни на розите“, познат у нас от романите на Морис Дрюон.
Enthusiast publishing
press

„В ярката им светлина“ спечели адмирациите на почитатели и специалисти (RAR 5.09 MB)

На премиерата на фентъзи романа вчера клуб „Перото“ се изпълни с почитатели на жанра
23.11.2015
Относно: В ярката им светлина

„Винаги съм се чудил съществува ли възможност българин да направи пробив в жанра фентъзи?“ – с тези думи Любен Дилов, който е редактор на „В ярката им светлина“, откри представянето на дебютния фентъзи роман от Йордан Желязков. Книгата вече е факт, благодарение на издателство „Ентусиаст“.
 
На състоялата се вчера премиера Литературен клуб „Перото“ в НДК се изпълни с почитатели на фентъзи жанра. Любен Дилов сподели с присъстващите, че първоначално е подходил скептично, когато издателството го помолило да редактира романа, но след това го е прочел три пъти и го е харесал толкова, че да може да каже, че пробивът на български автор в така обичания жанр вече е факт. 
Enthusiast publishing
press

Думите светят във „В ярката им светлина“ (RAR 3.06 MB)

 „Ентусиаст“ застана зад дебюта на младия фентъзи писател Йордан Желязков
16.11.2015
Относно: В ярката им светлина

На 23 ноември от 19,00 часа в клуб „Перото“ в НДК ще бъде представен фентъзи романът  „В ярката им светлина“. Това е обещаващият дебют на Йордан Желязков – писателя, за когото със сигурност ще се говори много вбъдеще. Необичайната история на книгата започва с излизането ѝ първо на английски език. От няколко месеца тя е достъпна в анголезичното си издание в Amazonс блестящия превод на Александър Гюровски.Проектът на автора е подкрепен от световната платформа за групово финансиране IndieGoGoи жъне първите си големи успехи извън страната.
Enthusiast publishing
press

Тази книга е за свободата (RAR 6.62 MB)

Милена Фучеджиева представи продължението на „Сексът и комунизмът“ 
10.11.2015
Относно: Сексът и комунизмът 2

10 ноември 2015 г., София. Снощи Книжен център „Гринуич“ бе домакин на едно от най-забележителните литературни събития за тази година – премиерата на „Сексът и комунизмът 2“ от Милена Фучеджиева, издание на „Ентусиаст“. Точно една година след публикуването на романа „Сексът и комунизмът“, който се превърна в бестселър, писателката представи дългоочакваното му продължение. Появата на втората книга е провокирана от хилядите читатели, които искаха да разберат как ще се развие историята от първата част. Премиерата отново се състоя на емблематичната за българската история дата 10 ноември. От тази дата са и последните събития в книгата „Сексът и комунизмът 2“, но 26 години по-рано – през не толкова далечната 1989 г. 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg