press

Разбери как функционира тялото ти... само за 30 секунди (RAR 3.21 MB)

Новазабавна и интересна книжка в поредицата на Enthusiast Children’s Books „Човешкото тяло в 30 секунди“ от Ана Клейбърн и Уесли Робинс
29.09.2015
Относно: Човешкото тяло в 30 секунди

Тази книжка повежда читателите на невероятно пътуване през човешкото тяло. 30 ключови теми са изследвани с помощта на бързи малки обобщения и лесно запомнящи се факти и информация.
 
Със страхотните си мини-поръчения, които ти помагат да изпробваш удивителните неща, които може да прави тялото ти, и завладяващите цветни илюстрации на всяка страница, тази книжка е нов и забавен поглед към чудесата на човешкото тяло.
Enthusiast publishing
press

Прочети, разбери и научи (RAR 3.93 MB)

Нова, забавна и интересна книжка в поредицата на Enthusiast Children’s books „Изобретенията в 30 секунди“ от Д-р Майк Голдсмит и с илюстрациите на Крис Андерсън.
29.09.2015
Относно: Изобретенията в 30 секунди

Научи любопитни факти за 30 изобретения, без които трудно би могъл да си представиш живота днес. Информацията е поднесена по кратък и ясен начин и е придружена от вълнуващи мисии, които ще ти помогнат да научиш повече.
Занимателните текстове заедно със забавните и пъстри илюстрации на всяка страница правят от тази книга полезен и интересен справочник за най-важните изобретения в света.
Enthusiast publishing
press

Зов за промяна (RAR 3.32 MB)

„Дъщерята на слугинята– сага, посветена на живота на една чернокожа жена в разкъсвана от расови противоречия Южна Африка
10/2015
Относно: Дъщерята на слугинята

Жизнеутвърждаваща история за приятелство, което надмогва разделението. Истинските личности и събития, вдъхновяват авторката Барбара Мъч да напише тази зашеметяваща история, определяна като световен феномен. „Дъщерята на слугинята“вече е продадена в седем страни, включително и в САЩ.
Enthusiast publishing
press

101 начина за промяна (ZIP 1.48 MB)

Да, точно ти можеш да спасиш планетата!
17.09.2015
Относно: Ти можеш да спасиш планетата

ВНИМАНИЕ: Поколението на твоите родители е замърсило планетата. Сега се пада на ТЕБ да я спасиш.
Тази книга е пълна с умни, практични и забавни предложения, които можеш да осъществиш, за да настъпи истинска промяна в бъдещето на нашата планета.
Enthusiast publishing
press

Вечна класика (RAR 1.4 MB)

„Ентусиаст“ публикува романа на Ф. Скот Фицджералд - „Красиви и прокълнати“ 
02.09.2015
Относно: Красиви и прокълнати

Лукс, блясък, пари, пътешествия и алкохол. Двама млади и тяхната история, наситена емоционално и толкова истинска, колкото самия живот. Антъни е образован и жизнерадостен младеж, действащ като магнит и за жени, и за мъже. Глория е превъплъщение на красотата в най-чистата ѝ форма, източник на щастие за Антъни и обект на неговото най-голямо желание. И той я получава. Двамата се чувстват самодостатъчни. Имат живот, който ги задоволява, и бъдеще, което изглежда обещаващо. Това е роман за човешките мечти, които се превръщат в реалност. Но какво се случва след това? И ще могат ли героите на Фицджералд да понесат последствията от сбъднатите си желания? 
Enthusiast publishing
press

Дюпен, Комисар Жорж Дюпен (RAR 6.79 MB)

Нов криминален роман от Жан-Люк Баналек –  „Бретонски прибой“. Вторият случай на комисар Дюпрен.
26.08.2015
Относно: Бретонски прибой

Един парижанин „заточен” в Бретан като наказание за това, че не може да си държи устата затворена. Своенравен особняк, който не може да живее без кофеин, затова изпива големи количества кафе всекидневно. Обича пингвините и има своите собствени методи за разследване. Обича да мълчи и да размишлява на спокойствие. Жорж Дюпен е упорит и твърдоглав и се ядосва, ако нещо не върви. Нуждае се от тишина, за да размишлява над случаите си, има на разположение умна секретарка и разчита на няколко верни помощници.
Enthusiast publishing
press

Водното конче (RAR 1.64 MB)

Увлекателен роман за единствената оцеляла от самолетна катастрофа и за това как търсеното на изгубената й идентичност разтърсва живота на всички, които я познават...
19.08.2015
Относно: Без теб

При тежка самолетна катастрофа на френско-швейцарската граница единственият оцелял е тримесечно бебе. Но в самолета със своите родители са пътували две момиченца на една и съща възраст с руси коси и сини очи. Кое е оцелялото? Две семейства – едното богато, другото съвсем скромно – водят истинска война, за да получат родителските права над чудотворно спасеното бебе, което медиите наричат Водното конче. Годината е 1981 и съвременните технологии за идентифициране все още са непознати...
И така – Лиз-Роз или Емили? 
Осемнайсет години по-късно един частен детектив твърди, че е решил загадката – минути, преди да бъде убит! Но той оставя наследство – тетрадка, в която описва стъпка по стъпка цялото разследване. Без да се усети читателят е въвлечен в едно лудо преследване на истината – и така, докато паднат всички маски. Дали случайностите и съвпаденията не са просто ответни удари на съдбата? Или някой от самото начало манипулира всички замесени в драматичната история?
Увлекателен роман за единствената оцеляла от самолетна катастрофа и за това как търсеното на изгубената й идентичност разтърсва живота на всички, които я познават...
 
Enthusiast publishing
press

Игри на съдбата (RAR 1.48 MB)

В разгара на лятото издатeлство „Ентусиаст“ ще зарадва читателите си с новo заглавие – „Нашето лято“ oт авторката Анете Хоберг
04.08.2015
Относно: Нашето лято

Поетична и сантиментална история, която вълнува по един особен начин. История за една голяма любов, която пламва след само седмица познанство. История за една страст, способна да изпепели всичко...
 
Годината е 1982 и Клара за първи път отива сама на море, в Италия. На плажа се запознава с привлекателния Щефан, който дава под наем чадъри. Той учи в Германия и мечтае за голямата свобода. Южна Америка е неговата заветна цел. Планира да я посети, щом се дипломира. Двамата с Клара бързо се сближават под топлите лъчи на лятното слънце. Прекарват заедно една приказна седмица, влюбени до полуда един в друг. Но както съдбата ги събира, така ги и разделя и всеки от тях поема по своя път. Далеч един от друг.  
 
Какво е да срещнеш отново първата си, изгубена любов, която преобръща досегашния ти живот с главата надолу? Двадесет години по-късно съдбата среща отново Клара и Щефан в Мюнхен и старата страст пламва. Всичко обаче е толкова различнo. Тя е омъжена и е майка на пораснала дъщеря, а бракът й се е превърнал в рутина и еднообразие. Той, професор по литература, се впуска в нищо незначещи за него афери със студентките си, за да запълни обзелата го празнота от миналото. Толкова ли е просто обаче да започнеш живота си отначало, да срещнеш отново първата си, изгубена любов, която преобръща досегашния ти живот с главата надолу? Двамата започват връзка. Скоро обаче разбират, че е невъзможно времето току-така да се върне с двайсет години назад и са принудени да се справят със сенките от миналото. Могат ли да продължат оттам, докъдето са стигнали? 
 
Какво се случва, когато внезапно се изправиш пред труден избор? Oпиянението от чувствата или стабилността и сигурността на семейството натежава повече? Завърта ли се наобратно колелото на живота? „Нашето лято“ е история, която ни показва как изглежда истинското щастие.
 
Enthusiast publishing
press

Вие не я познавате, но тя знае всичко за вас (RAR 6.42 MB)

През август издателство „Ентусиаст“ предлага на читателите си бестселъра „Момичето от влака“, който счупи рекордите по продажби и направи авторката Паула Хоукинс световноизвестна.
06.08.2015
Относно: Момичето от влака

Всяка сутрин Рейчъл хваща един и същ влак, чийто маршрут минава през едни и същи лондонски предградия. Той се движи оглушително по релсите, преминава покрай уютните провинциални домове и спира на червения сигнал на семафора. Рейчъл се чувства се ака, сякаш вече познава хората, които живеят в тези къщи. Тя е обсебена от красива млада двойка, която всяка сутрин закусва на терасата си. Не знае имената им, но ги нарича Джес и Джейсън. В нейните очи те имат перфектен живот. Като този, който тя наскоро е загубила. Само ако Рейчъл можеше да си го върне... 
Enthusiast publishing
press

Пощенска картичка от Париж (RAR 3.99 MB)

„Ентусиаст” публикува четвърта книга от автора Никола Баро – „Париж винаги си заслужава”
 
22.06.2015
Относно: Париж винаги си заслужава

Романтичен и завладяващ роман за внезапната любов, която ни връхлита, когато най-малко я очакваме. Любов, която на пръв поглед изглежда невъзможна, но преодолява всички препятствия. И то точно там – в Париж, където Айфеловата кула е вечният свидетел на най-съкровените човешки желания.
 
Младата художничка Розали Лоран най-накрая се решава да отвори своя книжарница в сърцето на парижкия квартал Сен Жермен. Розали продава собственоръчно изработени картички – за специални поводи и за любими хора. Един ден при нея влиза възрастен джентълмен, който се заглежда в картичките ѝ. В първия момент тя не осъзнава, че това е авторът на любимите ѝ книжки от детството – Макс Марше. Когато разбира кой всъщност стои пред нея, Розали се чувства колкото развълнувана, толкова и поласкана. Двамата си допадат бързо и тя става илюстратор на последната издадена книга на Марше. 
 
Всичко изглежда наред, докато в книжарницата не влиза американският професор по литература Робърт Шърман. Прави му впечатление една книжка на витрината – „Синият тигър”. Но има нещо нередно. Робърт познава тази история от детството си. Ядосан, той обвинява автора в плагиатство. Така той се изправя очи в очи с историята от своето детство. И с Розали.
 
Така някъде измежду неясното, неразбирането и детските спомени се заражда една голяма любов. Несломима, непреклонна и вечна. Като самата Айфелова кула. А и нали Париж винаги си заслужава, когато търсиш истината и любовта?
 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg