press

Това лято всички курви се влюбиха и платената любов бе по-тъжна от всякога… (RAR 1.28 MB)

Издателство „Ентусиаст“ представя съвместния проект на Любен Дилов-син и Онник Каранфилян
10/2016
Относно: Лятото с тъжните курви

В разгара на есента издателство „Ентусиаст“ и Любен Дилов-син ще ви говорят за лято и по-точно за „Лятото с тъжните курви“. Новият проект на ексцентричния писател е поредната книжна изненада за феновете и почитателите на умните текстове.

„Лятото с тъжните курви“ е албум със 17 истории и миниатюри, които неизменно започват с изречението: „Това лято всички курви се влюбиха и платената любов бе по-тъжна от всякога…“ Разказите и миниатюрите се появяват анонимно през юли и август във фейсбук профила на проекта СМУТ (Само малки умни текстове) и дълго време читателите са  убедени, че са писани от различни автори и инспирирани от творчеството на скандалната американска фотографка Сали Ман.
Enthusiast publishing
press

Колко далеч си готов да стигнеш, за да избягаш от живота, който водиш? (RAR 3.03 MB)

Нов хитов роман от авторката на бестселъра „Делириум“
 
10/2016
Относно: Паника

В разгара на есенния сезон издателство „Ентусиаст“ публикува най-новия роман от Лорън Оливър – авторката на бестселъра „Делириум“. „Паника“ е разтърсващ разказ за приятелство, вярност, оцеляване и смелост, който отговаря на въпроса: „Колко далеч си готов да стигнеш, за да избягаш от живота, който водиш?“

Авторката на най-успешната и вълнуваща поредица за тийнейджъри в света отново предизвиква почитателите си със своя последен хит, който вече се превърна в бестселър във Великобритания, Франция и Германия. Този път Лорън Оливър поднася наситена с напрежение и свръх реалистична история, която държи читателите нащрек до последната страница.Действието се развива скоростно, историята бързо се надгражда. Всяка отделна случка е все по-напрегната, емоционална и завладяваща, а развръзката оставя и най-хладнокръвните читатели без дъх! И това не е всичко. 
Enthusiast publishing
press

Нов сензационен роман от шведския тандем Ларш Кеплер (RAR 1.05 MB)

„Свидетел на огъня“– ужасяващ психотрилър за най-тъмните кътчета от човешката душа
09/2016
Относно: Свидетел на огъня

С настъпването на новия есенен сезон издателство „Ентусиаст“ изненадва почитателите на напрегнатите трилърис трето заглавие от шведската сензация в криминалната литература Ларш Кеплер. „Свидетел на огъня“ е умело изграден криминален роман, в който  напрежението и страхът растат с всяка прочетена страница.Това е третият роман, който се превежда на български от шведския тандем Ларш Кеплер. Българските читатели вече познават писателската двойка от двете книги, издадени от „Ентусиаст“ –  „Хипнотизаторът“ и „Договорът Паганини“.

Авторите на сензационните шведски психотрилъри – съпрузите Александър и Александра Андорил, в живота са щастливо шведско семейство с три дъщери. В литературата те са избрали псевдонима Ларш Кеплер за своя писателски тандем като почит към световноизвестния шведски писател Стиг Ларшон и големия учен Йохан Кеплер. И двамата имат свои творчески биографии и известност, но решават да създадат нова идентичност, с която читателите да свържат криминалните романи, написани съвместно от тях.
Enthusiast publishing
press

Жената зад изверга от новините (RAR 2.05 MB)

„Вдовицата“ – спиращ дъха трилър за почитателите на „Не казвай сбогом“ и „Момичето от влака“
07/2016
Относно: Вдовицата

В средата на лятото издателство „Ентусиаст“ публикувадебютния романна Фиона Бартън – „Вдовицата“. Заглавието излиза във Великобритания в началото на тази година и правата за превода му вече са продадени в повече от 30 страни в целия свят. „Вдовицата“ е спиращ дъха трилър за почитателите на „Не казвай сбогом“ от Джилиан Флин и „Момичето от влака“ на Паула Хоукинс. Романът пожъна огроменуспех и бързовлезе в класациите на „Ню Йорк Таймс“и на „Съндей Таймс“.

Успехът на романа се дължи на ужасяващо реалистичния сюжет, който разказва за тъмните страни на един на пръв поглед обикновен брак. За да бъде толкова истинска и страховита историята, си има причина. Фиона Бартън е била автор на „Дейли Мейл“, редактор в „Дейли Телеграф“, главен репортер в „Мейл он Съндей“, където печели награда „Репортер на годината“. Идеята за дебютната ѝ книга „Вдовицата“идва, когато работи като съдебен репортер и прекарва часове в съдебната зала. Тя започва да си задава въпроса какво всъщност знаят съпругите на обвинените, или какво си позволяват да знаят за ежедневието на партньора си по времето, когато тези престъпления са били извършвани. Професионалната кариера на Фиона ѝ позволява да превърне в истински роман историята за едно липсващо дете, разказана от съпругата на заподозрения в престъплението, от майката на жертвата и от журналиста, отразяващ случая.
Enthusiast publishing
press

Добри орисници пожелаха успех на Венета Райкова за новата ѝ книга (RAR 1.76 MB)

Книжен център „Гринуич“ отново събра любителите на интересните истории и почитателите на звездната авторка Венета Райкова.
07/2016
Относно: Вещицата

Книжен център „Гринуич“ отново събра любителите на интересните истории и почитателите на звездната авторка Венета Райкова, която представи новата си книга „Вещицата“. Вторият роман на скандалната авторка идва само четири месеца след дебюта на „Триумфът на кучките“, а провокативното му заглавие обещава да го направи новата сензация на книжния пазар.

Венета Райкова избра един от най-хубавите летни православни празници, посветен на Св. Анна, за премиерата на втория си роман и отбеляза събитието със семейството си и своите най-близки приятели и колеги. Книгата с интересното заглавие „Вещицата“ представиха издателят Виктория Бисерова и журналистът и приятел на авторката Любомир Огнянов. Събитието уважиха представители от различни сфери на обществения живот и десетки верни фенове на популярната телевизионна водеща.
Enthusiast publishing
press

Вещицата (RAR 1.76 MB)

Нечисти сили
Престъпление
Възмездие
07/2016
Относно: Вещицата

„Вещицата“ е роман за битката между доброто и злото и за конфликта на стремежа към светлина с тъмните сили във всеки един от нас. Това е история за престъпления и възмездие, в която играта е груба, а правилата – неясни.

Те са красиви, известни и богати. Те са на върха, но нямат миг спокойствие. Интриги, скандали, магически ритуали и злощастни събития - всеки ден е борба за надмощие, за щастие, за живот...

Телевизионната водеща Ана попада във вихрушка от абсурдни събития. Лишена от родителска обич като дете, тя се лута между объркано настояще и бъдеще, потънало в мрак. Нейната красива съседка Вера желае това, което няма, и не би се спряла пред нищо, за да го получи. Ева – главна редакторка на светско списание и приятелка на Ана, – ще трябва да си върне обратно всичко, което е загубила не по своя вина. А Стоян – съсед на Ана, секс символ, актьор и водещ на телевизионна игра, един от най-желаните мъже в държавата, крие  тайна, която може да срути целия му свят.

Във водовъртежа от житейски събития една зловеща магия ще свали маските и ще преобърне човешки съдби...
 
Enthusiast publishing
press

Добре дошъл, комисар Брунети! (RAR 2.02 MB)

На 25-ия си юбилей знаменитата криминална поредица на Дона Леон навлиза и в България
07/2016
Относно: Смърт в „Ла Фениче“

В разгара на лятото издателство „Ентусиаст“ публикувадебютния роман на световноизвестната писателка на криминални истории Дона Леон. „Смърт в „Ла Фениче“ е първата книга от брилянтната поредица за италианския комисар Гуидо Брунети, който тази година празнува 25 години на литературната сцена.

Историята в „Смърт в „Ла Фениче“ пренася читателя в прелестната Венеция – град, в който престъпност почти няма. Този факт обаче не е особено утешение за световноизвестния диригент маестро Хелмут Велауер, чието кафе по време на един антракт пристига с малка добавка – цианкалий. За Гуидо Брунети, заместник-комисар в полицията и гениален детектив, не е проблем да намери заподозрян. Проблемът е свеждането на голямата и извънредно разнородна група от врагове до един извършител.
Enthusiast publishing
press

Аз съм и разследващият, и свидетелят, и жертвата, и убиецът (RAR 3.52 MB)

Майсторът на криминалния жанр Жапризо с нов шедьовър за българската публика
06/2016
Относно: Капан за Пепеляшка

В началото на лятото издателство „Ентусиаст“ публикува новo горещo заглавие от френския класик Себастиен Жапризо. Романът „Капан за Пепеляшка“ със сигурност ще донесе наслада на феновете на заплетените истории и напрегнатите криминални загадки.

През 2014 г. българските читатели се срещнаха с майсторското перо на френския автор благодарение на бестселърa „Любимецът на жените“ – творба с брилянтно изпипан сюжет, наситен с много напрежение, страст и интриги. Заплетена и вълнуваща е съдбата на героите и в криминалната история „Капан за Пепеляшка“, отличена във Франция с „Голямата награда за криминален роман“.

В основата на сюжета на тази творба, създадена по всички правила на жанра, е загубата на идентичност на една млада жена. В търсене на себе си, тя започва изключително напрегнато разследване на жестоко престъпление, в което жертвата остава забулена в мистерия до самия край.Историята в романа е напрегната и необяснима чак до финалната страница на книгата. А колкото повече факти и истини разкриват героите, толкова по-трудно се наместват частите от пъзела.
Enthusiast publishing
press

Цонко Цонев си подари премиера на „Кметълски истории“ за рождения си ден (RAR 1.36 MB)

Джон Лоутън лично поздрави Кметъла за двойния му празник
06/2016
Относно: Кметълски истории

Столичният рок бар Rock IT не успя да побере желаещите да поздравят Цонко Цонев за рождения му ден и да споделят емоцията на представянето на книгата му „Кметълски истории“. Известни музиканти, артисти, общественици и рок фенове от цялата страна уважиха Кметъла и се сдобиха с книга с автограф от човека, превърнал Каварна от малък крайморски град в голяма световна сцена.
 
Книгата представи журналистът и медиен експерт Димитър Найденов – Джими, който сподели надеждата си, че това е само първото издание от поредица „Кметълски истории“, които предстои да прочетем. „Цонко избра, сбъдвайки своите мечти, да обогатява община Каварна чрез развиване на културата. Неотделима част от това е рокът, а неотделима част от рока са кметълските истории. Всички ще прочетат тази книга леко и приятно – от първия ред. Цонко, благодарим ти за тази книга.“
Enthusiast publishing
press

Кметълски истории в книга (RAR 2.95 MB)

Световните рок легенди, разкрити в непозната светлина
 
06/2016
Относно: Кметълски истории

Издателство „Ентусиаст“ публикува книгата „Кметълски истории“ от превърналия се в легенда бивш кмет на град Каварна – Цонко Цонев. Като дългогодишен градоначалник на крайморския град и голям фен на рок музиката, той става инициатор на ежегодния фестивал „Каварна рок фест“ и по негова покана страната ни посещават над 100 световноизвестни групи и музикални изпълнители.
 
В книгата „Кметълски истории“ авторът повдига завесата над интересни случки извън сцената, с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Кметълът споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg