press

Тошо Тошев с нов скандален роман (RAR 2.75 MB)

„Политическа орда“ завладя българския пазар още преди излизането си
06/2017
Относно: Политическа орда

В средата на месец юни издателство „Ентусиаст“ публикува „Политическа орда“ – романът, с който легендарният журналист Тошо Тошев се завръща на литературната сцена. Броени дни след това, на 15 юни, книгата ще бъде представена от автора, актьора Калин Сърменов и писателите Антон Дончев и Иван Гранитски в Зала 42 в НДК. Работата върху „Политическа орда“ отнема близо две години на автора, а отзивите за романа са повече от обещаващи.
Главният герой в книгата на Тошев е вестникар, който изживява страстна афера в буря от политически и партийни интриги и борба за власт. Иван Гранитски заявява, че романът на Тошев е истинската история за проваления преход в България. Новата книга на Тошо Тошев, без съмнение, ще хвърли камък в литературното блато и ще предизвика турбуленции в социалното пространство не само с предизвикателното си заглавие „Политическа орда“, но и с твърде нелицеприятните си внушения, които ни отвеждат към преки паралели с някои от героите на проваления преход.
За пореден път проличава майсторството на автора да съчетава несъчетаеми на пръв поглед внушения – независимо дали са посветени на преки политически процеси, събития и личности, или на разгръщането на измислени или реални съдби, биографии, любовни истории и т.н.
Enthusiast publishing
press

„Неизбежна гибел“ – забраненият шедьовър на Ерих Кестнер (RAR 3.44 MB)

Скандалният роман на немския писател излиза в пълната си, нецензурирана версия
05/2017
Относно: Неизбежна гибел

През 1931 г. за първи път е отпечатан романът „Фабиан. Историята на един моралист“ – едно от най-важните произведения на Ерих Кестнер. Публиката веднага посреща радушно Фабиан – изданието с меки корици, което излиза наред с другото, се разграбва само за една седмица, а в началото на ноември 1931 г. вече са отпечатани между 6 и 10 хиляди екземпляра от изданието с твърда корица. „Дано да продължи така“, пише Кестнер. През март 1932 г. е достигнат тираж от 25 хиляди; по същото време излизат и първите издания в чужбина.
Книгата е цензурирана от издателя, но години по-късно бива издадена в първоначалната си, пълна версия,с друго заглавие – „Неизбежна гибел“. Това издание най-сетне достига и българската публика.
Главният герой на романа, докторът по философия Якоб Фабиан, носи редица автобиографични черти на писателя. Въпреки че се стреми да си изгради свободен от илюзии мироглед, героят на Кестнер вярва в „победата на порядъчността“ като в някакво чудо. Фабиан става свидетел на живота в големия град, който е приютил на изток престъпността, в центъра си – мошеничеството, на север – мизерията, на запад – разврата, а „във всички посоки – гибелта“.
„Тази книга не е за девственици, независимо на каква възраст са“, пише Кестнер. Сексуалната откритост във Фабиан предизвикала известно възмущение; провокацията очевидно е успяла, ако е била замислена като такава. В края на шейсетте години една ученичка по икономика, която трябвало да изнася реферат върху романа, написала писмо на писателя в този тон. Той отговорил следното: „Вашата специална загриженост, че единият от двамата герои, именно доктор Якоб Фабиан, има твърде много хоризонтални преживявания, ми се струва все пак малко преувеличена“.
Enthusiast publishing
press

Никола Баро с нов хитов роман за българските читатели (RAR 2.81 MB)

Любовта побеждава всичко в „Кафенето на малкото чудо“
 
05/2017
Относно: Кафенето на малкото чудо

Роматикът Никола Баро се превърна в любимец на всички читателки още с първия си роман, публикуван на български език от издателство „Ентусиаст“, „Една женска усмивка“. Последваха „Една вечер в Париж“,  „Жената на моя живот“, „Париж винаги си заслужава“ и „Ще ме намериш накрая на света“. В края на май младият френски писател се завърна с новата си книга – „Кафенето на малкото чудо“.
„Кафенето на малкото чудо“ е нежна и романтична приказка, която ни отвежда в прекрасна зимна Венеция. Когато красивата ви червена чанта политне от някой венециански мост към гондола с японски туристи, не бързайте да се отчайвате - това може да е началото на романтична любов. Така се случва и с университетската асистентка Нели.
Тя е млада, красива, притеснителна, наивна мечтателка и... тайно влюбена в професор Бошам – преподавателя й по философия. Когато Нели най-сетне се решава да му сподели за чувствата си, светът се срутва под краката й - той се връща от пътуване, сгоден за красивата си колега Изабела Сарти. 
Enthusiast publishing
press

Кметъла взриви София с рок премиерата на втората си книга (RAR 5.07 MB)

Цонко Цонев представи „Кметълски истории. Катунът от Каварна“ в един от най-старите рок барове в столицата
04/2017
Относно: Кметълски истории: Катунът от Каварна

20 април 2017 г., София. Премиерата на втората книга на Цонко Цонев превърна Rock Bar Fans в горещата точка на столицата. Заведението едва побра известните музиканти, артисти и рок фенове от цялата страна, дошли на събитието, за да получат автограф от Кметъла.
Книгата бе представена от издателя Виктория Бисерова и автора Цонко Цонев, като освен тях на сцената излязоха и Александър Филчев–Санеца, вокалистът на Б.Т.Р. Атанас Пенев и Владислав Карамфилов–Въргала.
„Тази книга се случва толкова бързо след първата по желание на всички фенове, с които Цонко се срещна по време на своето турне“, заяви Виктория Бисерова. Тя поздрави бившия кмет на Каварна за продължението на „Кметълски истории“, в което научаваме нова порция любопитни факти за световноизвестни музиканти, посетили България благодарение на Кметъла.
Enthusiast publishing
press

Кметъла се завръща с втора книга и подобаващо рок представяне (RAR 2.2 MB)

Прочутият бивш кмет на Каварна Цонко Цонев разкрива нова доза задкулисни куриози
04/2017
Относно: Кметълски истории: Катунът от Каварна

След огромния успех на първата книга на превърналия се в легенда бивш кмет на град Каварна Цонко Цонев – „Кметълски истории“, издателство „Ентусиаст“ публикува и продължението ѝ – „Кметълски истории. Катунът от Каварна“. Авторът и издателството за втори път организират подобаващо представяне на книгата на 20 април, от 20 ч. в Rock Bar Fans, на което се очакват знаменитости от българския елит и заклети рок фенове. На събитието ще присъстват Б.Т.Р., Черно фередже, Конкурент и Звездомир Керемидчиев.
Втората книга на дългогодишния градоначалник на крайморския град, голям фен на рок музиката и инициатор на всички издания на фестивала „Каварна рок фест“ се явява като естествено продължение на „Кметълски истории“, в която авторът в 14 глави повдига завесата над интересни случки извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Цонев споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други.
В „Кметълски истории. Катунът от Каварна“  Цонко Цонев започва историята си от мястото, на което я е приключил с първата си книга – турнето на Галактическия катунджия, последвало трите представяния в София, на което се е срещнал с неутолимото любопитство на публиката за още факти от сцената и задкулисието на фестивалите и концертите в Каварна. Именно това любопитство е факторът, който накланя везните към написването на втора книга. Цонев се среща с почитателите на рока из цялата страна и в крайна сметка се убеждава, че „Катунът живее и диша“.  Затова той винаги се обръща към гостите на представянията с фразата: „Преди вие идвахте при нас, сега аз дойдох при вас“. Случилите се през последните години събития в Каварна са разпалили пожар, който не може да бъде погасен лесно.
Enthusiast publishing
press

Мишел Бюси се завръща с енигматичен криминален роман (RAR 4.49 MB)

 „Черните лилии” разнищва съдбата на три жени, едно убийство и мистериозна картина на Моне
04/2017
Относно: Черните лилии

Историята започва с бруталното убийство на Жером Морвал, чиято страст към картините на великия художник се конкурира единствено със страстта му към жените. В джоба му е открита картичка за рожден ден с необичаен надпис: „Съгласен съм мечтите със закон да станат престъпление”.
В окото на бурята се оказват три жени: малко момиче, надарено с дарбата да рисува, изкусителна учителка, която мечтае за любов и крои планове за бягство, и възрастна дама с очи на бухал, която наблюдава и знае всичко. И разбира се, една унищожителна страст, която слага началото на поредица от престъпления.
Кой е убиецът? Какво общо има с трите жени? Слух или реалност са разказите за скрити или откраднати картини на Моне, сред които и прословутите му „Черни лилии”?
Enthusiast publishing
press

Краля на трилъра Джеймс Патерсън с нов бестселър (RAR 2.91 MB)

„Ентусиаст“ публикува пета книгаот хитовата поредица „Детективска агенция „Private
03/2017
Относно: Детективска агенция Private. Вегас

След успеха на първите четири книги от световноизвестната поредица „Детективска агенцияPrivate“ – „Детективска агенция Private“, „Детективска агенция Private.Кървави игри“,„Детективска агенция Private. Заподозрян №1“и „Детективска агенция Private. Берлин“, почитателите на трилъра имат възможността да проследят поредния случай на най-могъщата агенция в петата книга – „Детективска агенция Private. Вегас“. Майсторски написана от дуото Патерсън - Паетро, книгата e поредната изненада от „Краля на трилъра“. Лий Чайлд я определя като „най-вълнуващия роман от поредицата Private, пулсиращ с опасна скорост; шокиращ съспенс, придружен с „изумително естествения разказвачески талант“на Патерсън.“
Enthusiast publishing
press

Защото срещата ни може да те убие (RAR 3.22 MB)

Противоположностите се привличат и отблъскват в бляскавия дебютен роман на Лия Томас
03/2017
Относно: Защото никога няма да се срещнем

„Защото никога няма да се срещнем“ е загадъчното заглавие на епистоларния янг адълт роман, с който Лия Томас дебютира на книжния пазар. Не е изненада, че младата писателка завладя тийнейджърската аудитория с разказа си за едно от най-странните приятелства в съвременната проза – това между Оли и Мориц, чиято евентуална среща може да убие и двама им. С неподражаем усет към проблемите, вълнуващи преобладаващата част от тийнейджърите, Лия Томас успява да създаде настолен роман за всеки подрастващ, като му предоставя възможността да се огледа в пълнокръвните й герои и да осъзнае, че никой никога не е напълно сам в трудностите.
Enthusiast publishing
press

Лъжичко и неговите приятели разказват приказка за приятелството (RAR 4.22 MB)

Писателката Моника Хюлсхоф учи най-малките на разбирателство чрез вълнуваща история за лъжица, вилица и нож
03/2017
Относно: Лъжичко и неговите приятели

Един ден Ножчо решава да изследва света под масата. Отначало много се радва на смелостта си да скочи толкова надалече от толкова високо, но после осъзнава, че обратният път е невъзможен и въодушевлението му бързо се помрачава. За щастие, на Лъжичко му хрумва гениална идея и двамата с Виличка успяват да му помогнат. Точно спасението на Ножчо обаче се превръща в причина за най-голямата кавга между тримата приятели. Кой е най-добрият? Кой може най-много? Кой е най-полезен за другите?

Ревността поражда неувереност. Точно на нея се опира писателката Моника Хюлсхоф, за да покаже нагледно на малките читатели и слушатели колко може да е крехко едно иначе голямо приятелство, когато в него се промъкнат завистта и ревността.
Enthusiast publishing
press

Кралиците, прокълнати да бъдат нещастни (RAR 2.05 MB)

Кристина Морато повдига завесата на живота на велики жени от световната история
03/2017
Относно: Прокълнатите кралици

„Прокълнатите кралици“ разказва историята на съпругите на най-великите в света, които напускат родината си и се впускат в неизвестното, без да познават хората, езика и обичаите на страната, в която отиват.

Някои, като Сиси, са станали владетелки против волята си, други, като Кристина Шведска, са скандализирали съвременниците си с екстравагантното си поведение и със стремежа си към свобода. Мария-Антоанета и Александра Романова завършили живота си по много трагичен начин, а кралица Виктория и Евгения де Монтихо изиграли ролята си с изключително достойнство.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg