press

Антихристът, който живее у всеки от нас (RAR 5.09 MB)

Непреходен роман за вечното лутане на човека в търсене на смисъла на живота
04/2016
Относно: Антихрист

Издателство „Ентусиаст“публикува една от най-силните творби в българската литература – романа „Антихрист“от Емилиян Станев. Създадено през 1970 г., произведението разкрива историческите познания на автора и в същото време осмисля по нов начин явленията и събитията на епохата. Богатата философска проблематика в романа поставя като основна тематaза смисъла на живота,преплитаща сес вечнитевъпроси за доброто и злото, за истината и лъжата.
 
С лекота и прозрение, Емилиян Станев задава философски въпроси, актуални и днес. Сюжетът е изграден изцяло върху противопоставянето на основните герои в романа – монаха Теофил, роден със светското име Еньо и приел ролята на Антихриста, и Патриарх Евтимий– духовния спасител на българския народв един от най-болезнените периоди от нашата история. Съсредоточил вниманието си изцяло върху персонажите и техните душевни състояния,авторът описва болезненото лутане на човека между двете страни на своята собствена природа.
Enthusiast publishing
press

Триумфът ѝ отива! (RAR 1.19 MB)

Сензационният роман представиха издателят Виктория Бисерова, редакционният директор на сп. „Биограф“ Георги Неделчев и авторът Венета Райкова. 
03/2016
Относно: Триумфът на кучките

Емоция, вълнение и силна енергия изпълниха книжарницата в най-цветния ден в годината – празника на жените. Над 150 човека избраха да отбележат този празничен ден именно с присъствието си на премиерата на „Триумфът на кучките“. Събитието уважиха представители от различни сфери на обществения живот – известни личности от света на модата, шоубизнеса, медиите, изкуството и десетки верни фенове на популярната телевизионна водеща.
Enthusiast publishing
press

Скандална книга от кралицата на сензациите Венета Райкова (RAR 4.03 MB)

Триумфът на кучките– първият роман таблоид разтърсва света на шоубизнеса
03/2016
Относно: Триумфът на кучките

Издателство „Ентусиаст“публикува сензационния роман „Триумфът на кучките“от звездата на българския шоубизнес Венета Райкова. Това е първата книга таблоид на българския пазар, а появата ѝе истински фурор за почитателите на историите от света на хайлайфа.
 
В книгата си Венета Райкова смело повдига завесата на забуления в тайни и спекулации живот на звездите и позволява на читателя да надникне зад затворените врати на луксозните им спални. Самата авторка не крие, че в „Триумфът на кучките“ читателите ще разпознаят реални личности зад скандалните образи в книгата.
Enthusiast publishing
press

Илийчо и Август с нови приключения в света на приказките (RAR 5.06 MB)

 „Ентусиаст“ представя втори комикс от Сотир Гелев и Пенко Гелев „Илийчо, Август и седемте джуджета“ 
02/2016
Относно: Илийчо, Август и седемте джуджета

След успеха на първото издание отличеният с национална награда „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“ художник Пенко Гелев и брат му Сотир Гелев създадоха втора изключително увлекателна история за малки и големи. Комиксът „Илийчо, Август и седемте джуджета“ е необикновен, вълнуващ и невероятен и носи истинска наслада на ценителите на хубавите илюстрации и почитателите на кратките истории.
 
Enthusiast publishing
press

Лудият век на космополитната Лиляна Стефанова (RAR 2.73 MB)

Автобиографичният роман „Моят луд век“ – истинско събитие в литературните среди
15.02.2016
Относно: Моят луд век

Издателство „Ентусиаст“ публикува автобиографичния роман от голямата поетеса Лиляна Стефанова  – „Моят луд век“. Романът е истинско събитие за литературните среди в България, защото за първи път почитателите на поетесата ще могат да се докоснат до най-съкровените чувства, тайни и мечти на международно известната българска авторка.
Enthusiast publishing
press

Приказка за вълшебната флейта. Форми и цветове (RAR 1.62 MB)

Опознайте лесно и забавно героите от „Приказка за вълшебната флейта“.
01/2016
Относно: Приказка за вълшебната флейта. Форми и цветове


„Форми и цветове“ е първата от поредица образователни детски книжки, вдъхновени от прочутото произведение на Волфганг Амадеус Моцарт – „Вълшебната флейта“. Книжката е предназначена за деца от 0 до 3 години и предоставя възможност на децата да открият лесно и забавно многообразието от фигури и цветове в заобикалящия ни свят, като опознаят героите от приказката.
 
Задната корица на мултифункционалната книжка позволява чрез изрязване, сгъване и лепене да се изработи детска играчка в геометрична 3Д форма – куб. Специален QR код води към полезен речник на символите и към звуков файл с увертюрата от операта „Вълшебната флейта“ от Моцарт. 
Enthusiast publishing
press

Сравняваната с Гришам Неле Нойхаус с втори роман за българските читатели (RAR 2.06 MB)

Ентусиаст“ публикува втория случай на известния криминален тандем Боденщайн Кирххоф
11.01.15
Относно: Приятели до смърт

В началото на годината издателство „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Приятели до смърт“ от немската писателка на мистериозни трилър поредици Неле Нойхаус. Това е вторият случай на литературниятандем криминалисти Оливър фон Боденщайн – Пиа Кирххоф.

„Автор, който още при първата си книга може да бъде сравнен с Гришам – това може да бъде само добър автор или авторка като Неле Нойхаус.“ Това са заглавията на немските литературни критици след като вестник „Ню Йорк Таймс“ определя първия случай на криминалистите Боденщайн –Кирххоф като „разтърсващо криминале“, сравнимо с творбите на Джон Гришам,а „Зюддойче Цайтунг“ предупреждава почитателите на криминалния жанр, че „съществува опасност от пристрастяване“.
Enthusiast publishing
press

„Великите сопрани на България“ – триумф на българското оперно изкуство (RAR 1.29 MB)

ВИП залата наСофийската национална опера и балет не успя да побере всички желаещи да се докоснат до голямото оперно изкуство и да споделят емоцията на представянето на книгата „Великите сопрани на България“. 
02/2016
Относно: Великите сопрани на България

ВИП залата наСофийската национална опера и балет не успя да побере всички желаещи да се докоснат до голямото оперно изкуство и да споделят емоцията на представянето на книгата „Великите сопрани на България“. Книгата, посветена на големите български имена, покорили световните сцени, представиха изтъкнатият творец на съвременното българско театрално и музикално изкуство проф. Светозар Донев, авторът Марин Бончев и  Виктория Бисерова от издателство „Ентусиаст“.
Enthusiast publishing
press

Марин Бончев увековечи „Великите сопрани на България“ (RAR 2.43 MB)

„Ентусиаст“ публикува нова книга от известния български контратенор
04.01.2015
Относно: Великите сопрани на България

След „Ангелският глас. Райна Кабаиванска“ и „Великите тенори на България“ в началото на годината „Ентусиаст“ публикува трета книга от музикалния журналист и контратенор Марин Бончев - „Великите сопрани на България“. Изданието е истинско събитие в музикалните среди, защото събира на едно място живота, професионалното развитие, постиженията и таланта на най-бележитите и популярни имена от българското оперно изкуство. В сто и двайсет годишната история на българския оперен театър сопраните имат най-голям и забележителен принос, а сега той е увековечен в книгата на Марин Бончев.
Enthusiast publishing
press

Сладко и солено като живота (RAR 2.7 MB)

„Ентусиаст“ публикува втора книга от авторката на бестселъра „С дъх на чаени листа“ Хана Тъниклиф
18.12.2015
Относно: С вкус на сол и мед

„Ентусиаст“ изпраща годината с очарователен роман – „С вкус на сол и мед“ – от авторката на бестселъра „С дъх на чаени листа“ Хана Тъниклиф. Втората книга на писателката разказва трогателна и емоционална история за скръбта, любовта и новото начало.Красива приказка за любовта и загубата,за сладката и горчива страна на живота,но и за порива за промяна и неугастващата надежда. Завладяваща семейна история, прекрасно гарнирана с красиви природни картини и с аромата и вкуса на изкушаващи сетивата италиански гозби.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg