press

Кметъла се завръща с втора книга и подобаващо рок представяне (RAR 2.2 MB)

Прочутият бивш кмет на Каварна Цонко Цонев разкрива нова доза задкулисни куриози
04/2017
Относно: Кметълски истории: Катунът от Каварна

След огромния успех на първата книга на превърналия се в легенда бивш кмет на град Каварна Цонко Цонев – „Кметълски истории“, издателство „Ентусиаст“ публикува и продължението ѝ – „Кметълски истории. Катунът от Каварна“. Авторът и издателството за втори път организират подобаващо представяне на книгата на 20 април, от 20 ч. в Rock Bar Fans, на което се очакват знаменитости от българския елит и заклети рок фенове. На събитието ще присъстват Б.Т.Р., Черно фередже, Конкурент и Звездомир Керемидчиев.
Втората книга на дългогодишния градоначалник на крайморския град, голям фен на рок музиката и инициатор на всички издания на фестивала „Каварна рок фест“ се явява като естествено продължение на „Кметълски истории“, в която авторът в 14 глави повдига завесата над интересни случки извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Цонев споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други.
В „Кметълски истории. Катунът от Каварна“  Цонко Цонев започва историята си от мястото, на което я е приключил с първата си книга – турнето на Галактическия катунджия, последвало трите представяния в София, на което се е срещнал с неутолимото любопитство на публиката за още факти от сцената и задкулисието на фестивалите и концертите в Каварна. Именно това любопитство е факторът, който накланя везните към написването на втора книга. Цонев се среща с почитателите на рока из цялата страна и в крайна сметка се убеждава, че „Катунът живее и диша“.  Затова той винаги се обръща към гостите на представянията с фразата: „Преди вие идвахте при нас, сега аз дойдох при вас“. Случилите се през последните години събития в Каварна са разпалили пожар, който не може да бъде погасен лесно.
Enthusiast publishing
press

Мишел Бюси се завръща с енигматичен криминален роман (RAR 4.49 MB)

 „Черните лилии” разнищва съдбата на три жени, едно убийство и мистериозна картина на Моне
04/2017
Относно: Черните лилии

Историята започва с бруталното убийство на Жером Морвал, чиято страст към картините на великия художник се конкурира единствено със страстта му към жените. В джоба му е открита картичка за рожден ден с необичаен надпис: „Съгласен съм мечтите със закон да станат престъпление”.
В окото на бурята се оказват три жени: малко момиче, надарено с дарбата да рисува, изкусителна учителка, която мечтае за любов и крои планове за бягство, и възрастна дама с очи на бухал, която наблюдава и знае всичко. И разбира се, една унищожителна страст, която слага началото на поредица от престъпления.
Кой е убиецът? Какво общо има с трите жени? Слух или реалност са разказите за скрити или откраднати картини на Моне, сред които и прословутите му „Черни лилии”?
Enthusiast publishing
press

Краля на трилъра Джеймс Патерсън с нов бестселър (RAR 2.91 MB)

„Ентусиаст“ публикува пета книгаот хитовата поредица „Детективска агенция „Private
03/2017
Относно: Детективска агенция Private. Вегас

След успеха на първите четири книги от световноизвестната поредица „Детективска агенцияPrivate“ – „Детективска агенция Private“, „Детективска агенция Private.Кървави игри“,„Детективска агенция Private. Заподозрян №1“и „Детективска агенция Private. Берлин“, почитателите на трилъра имат възможността да проследят поредния случай на най-могъщата агенция в петата книга – „Детективска агенция Private. Вегас“. Майсторски написана от дуото Патерсън - Паетро, книгата e поредната изненада от „Краля на трилъра“. Лий Чайлд я определя като „най-вълнуващия роман от поредицата Private, пулсиращ с опасна скорост; шокиращ съспенс, придружен с „изумително естествения разказвачески талант“на Патерсън.“
Enthusiast publishing
press

Защото срещата ни може да те убие (RAR 3.22 MB)

Противоположностите се привличат и отблъскват в бляскавия дебютен роман на Лия Томас
03/2017
Относно: Защото никога няма да се срещнем

„Защото никога няма да се срещнем“ е загадъчното заглавие на епистоларния янг адълт роман, с който Лия Томас дебютира на книжния пазар. Не е изненада, че младата писателка завладя тийнейджърската аудитория с разказа си за едно от най-странните приятелства в съвременната проза – това между Оли и Мориц, чиято евентуална среща може да убие и двама им. С неподражаем усет към проблемите, вълнуващи преобладаващата част от тийнейджърите, Лия Томас успява да създаде настолен роман за всеки подрастващ, като му предоставя възможността да се огледа в пълнокръвните й герои и да осъзнае, че никой никога не е напълно сам в трудностите.
Enthusiast publishing
press

Лъжичко и неговите приятели разказват приказка за приятелството (RAR 4.22 MB)

Писателката Моника Хюлсхоф учи най-малките на разбирателство чрез вълнуваща история за лъжица, вилица и нож
03/2017
Относно: Лъжичко и неговите приятели

Един ден Ножчо решава да изследва света под масата. Отначало много се радва на смелостта си да скочи толкова надалече от толкова високо, но после осъзнава, че обратният път е невъзможен и въодушевлението му бързо се помрачава. За щастие, на Лъжичко му хрумва гениална идея и двамата с Виличка успяват да му помогнат. Точно спасението на Ножчо обаче се превръща в причина за най-голямата кавга между тримата приятели. Кой е най-добрият? Кой може най-много? Кой е най-полезен за другите?

Ревността поражда неувереност. Точно на нея се опира писателката Моника Хюлсхоф, за да покаже нагледно на малките читатели и слушатели колко може да е крехко едно иначе голямо приятелство, когато в него се промъкнат завистта и ревността.
Enthusiast publishing
press

Кралиците, прокълнати да бъдат нещастни (RAR 2.05 MB)

Кристина Морато повдига завесата на живота на велики жени от световната история
03/2017
Относно: Прокълнатите кралици

„Прокълнатите кралици“ разказва историята на съпругите на най-великите в света, които напускат родината си и се впускат в неизвестното, без да познават хората, езика и обичаите на страната, в която отиват.

Някои, като Сиси, са станали владетелки против волята си, други, като Кристина Шведска, са скандализирали съвременниците си с екстравагантното си поведение и със стремежа си към свобода. Мария-Антоанета и Александра Романова завършили живота си по много трагичен начин, а кралица Виктория и Евгения де Монтихо изиграли ролята си с изключително достойнство.
Enthusiast publishing
press

„Шепотът на ангелите“ променя живота завинаги (RAR 2.99 MB)

Как да осъществим връзка с ангелите си и да се отворим за духовните трансформации
03/2017
Относно: Шепотът на ангелите

Книгата „Шепотът на ангелите“ ще ви покаже как да осъществите връзка със своите ангели – нещо, което всеки човек би могъл да направи. Това начинание изисква постоянство и отдаденост, защото то не е бързодействащо хапче с краткотраен ефект, подобно на лоша диета, след която си връщаш свалените килограми само за няколко седмици. Това е промяна за цял живот, която ви позволява да съществувате по нов, различен начин.
Enthusiast publishing
press

„Момче“ разкрива извора на оригиналните идеи на Роалд Дал (RAR 5.26 MB)

Един от най-великите разказвачи на всички времена описва вълнуващото си детство
03/2017
Относно: Момче

Автобиографиите са книги, в които хората разказват за живота си, и обикновено са пълни с всевъзможни скучни подробности. Тази книга не е автобиография, казва самият Дал. Той е от хората, които могат да превърнат всяка скучна история във вълнуващ разказ с тайнствен и мрачен привкус. Книгата е изпълнена с обикновени събития в живота на едно дете, които магията на Дал превръща в приключения. И всичко това е гарнирано с ненадминатите илюстрации на Куентин Блейк.
Enthusiast publishing
press

Бретонска сол и интриги: най-личният случай на комисар Дюпен (RAR 5.02 MB)

Нов хитов роман от криминалната поредица на Жан-Люк Баналек
03/2017
Относно: Бретонско злато

В „Бретонско злато“ Баналек не изневерява на безупречния си усет за завладяващи интриги, вплитайки в криминалния сюжет и разнообразна информация за Геранд, историята на солта и увлекателни местни легенди. Резултатът е наситена с напрежение история, която държи читателите нащрек до последната страница.
Enthusiast publishing
press

Гай Кавазаки вдъхновява с „Изкуството да стартираш бизнес 2.0“ (RAR 1.68 MB)

Да си предприемач е състояние на духа, а не длъжностна характеристика
02/2017
Относно: Изкуството да стартираш бизнес 2.0

Единайсет години след излизането на „Изкуството да стартираш бизнес“ Гай Кавазаки решава да обнови и допълни изданието, за да го направи актуално за настоящата бизнес среда. Резултатът от огромните му усилия е напълно интегрирана и нова версия, която е с 64% по-обемна от първата.

Целта на Кавазаки е проста: „Искам да ви улесня в правенето на биз­нес. Мечтая си, когато един ден умра, хората да казват: „Гай ме вдъхно­ви“. Освен това желанието ми е възможно най-много хора да изричат тези думи“.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg