press

„Календар с разкази“ срещу стереотипите на времето (RAR 1.38 MB)

Александър Шпатов представи новата си книга, издание на „Ентусиаст“
18.04.2011
Относно: Календар с разкази

Вчера, 18 април, в книжарница „Хеликон“ във фоайето на Гранд хотел „България“, младият автор Александър Шпатов представи новата си книга „Календар с разкази“, издание на „Ентусиаст“. В официалната част на събитието севключи и Любен Дилов-син, който е редактор на сборника. Голямата изненада за гостите бяха прекрасните изпълнения на група Rumba Aficionado, които макари в умален състав, направиха атмосферата още по-приятна.
Enthusiast publishing
press

Александър Шпатов – новата ярка звезда на българската литература (RAR 430.3 KB)

„Ентусиаст“ издава сборника му „Календар с разкази“
18.04.2011
Относно: Календар с разкази

Въпреки че е едва на 26 години, Александър Шпатов с право може да бъде определен като надежда за съвременната българска литература. Той е от новото поколение български автори, намерили себе си в градската тема.Два негови сборника с разкази вече са му спечелили верни читатели. Името му е известно не само у нас, но и в Германия, където има успешно публикувана книга, превърнала го в най-младия български автор, превеждан в чужбина.
Enthusiast publishing
press

Прочутата „Диета на Королева“ промени живота на милиони хора по света (RAR 539.72 KB)

„Ентусиаст“ издава книгата „Отслабнете завинаги!“ на известния диетолог Маргарита Королева
 
04.04.2011
Относно: Отслабнете завинаги! Лесният път към стройната фигура

Днес един от най-актуалните здравни проблеми в световен мащаб е този със затлъстяването. Над половин милиард мъже и жени страдат от клинична степен на затлъстяване, показва изследване на Световната здравна организация (СЗО). За съжаление нито съвременната, нито народната медицина могат да предложат универсална рецепта за стройно и привлекателно тяло. Известният диетолог Маргарита Королева се занимава с проблемите на отслабването и моделирането на фигурата без хирургична намеса повече 20 години. Своя труд тя публикува в книгата си „Отслабнете завинаги! Лесният път към стройната фигура“
Enthusiast publishing
press

Подгответе се за втора доза Трилър! (RAR 190.04 KB)

„Ентусиаст“ издава втория том на сборника с криминални разкази Трилър,
под редакцията на Джеймс Патерсън
 
28.03.2011
Относно: Трилър. Том II

Първият том на „Трилър“ провокира любителите на съспенса и криминалните истории през февруари и ги накара да очакват с нетърпение втория том на сборника. Томчето, което „Ентусиаст“ издава на 28 март, отново съдържа 14 разказа, специално подбрани от Джеймс Патерсън, в превод на Богдан Русев.
Enthusiast publishing
press

Гилермо дел Торо снима филм по „Вещиците“ от Роалд Дал (RAR 313.28 KB)

„Ентусиаст“ публикува ново издание на книгата с любимите илюстрации на Куентийн Блейк
28.03.2011
Относно: Вещиците

За радост на стотиците почитатели на Роалд Дал у нас, „Ентусиаст“ издава още една от вълнуващите му истории за деца в края на месец март – „Вещиците“. Книгата вдъхновява емблематични фигури в киносредите като Никълъс Рог и Гилермо дел Торо, които филмират историята на Роалд Дал. Изданието на „Ентусиаст“ е отново с оригиналната корица на книгата и илюстрации на Куентийн Блейк.
Enthusiast publishing
press

Книга, продадена в 25 държави, учи тийнейджърите на отговорност (RAR 378.99 KB)

„Ентусиастиздава бестселъра на Ню Йорк Таймс – „13 причини защо“ от Джей Ашър
21.03.2011
Относно: 13 причини защо

След успеха на първите три заглавия от поредицата Enthusiast Teen’s Books -Различните книги за тийнейджъри, в средата на месец март „Ентусиаст“ издава още един бестселър на Ню Йорк Таймс – „13 причини защо“ от Джей Ашър. Заглавието е в топ 10 в класацията за тийнейджърски книги на „Барнс & Ноубъл“ и е избрано е за най-добра книга от „Чикаго пъблик лайбръри“ и от Асоциацията на търговците на детски книги в САЩ. Правата на книгата са продадени в над 25 държави в света.
Enthusiast publishing
press

Тома Марков за-писа роман (RAR 808.73 KB)

Любен Дилов-син и Мартин Карбовски представиха новата му книга LUIZZA HUT, издание на „Ентусиаст“
16.03.2011
Относно: LUIZZA HUT

16март 2011 г., София. Снощи от 19:30 ч. на официалната премиера на новата книга на Тома Марков – LUIZZA HUT от издателство „Ентусиаст“, в столичния клуб Studio 5 се събраха авторът и неговите приятели и колеги Мартин Карбовски и Любен Дилов-син, който е редактор на романа. Емоциите допълнително подгряха групата Leepra De Luxe, които са и герои на романа.Голямата изненада за гостите беше общото изпълнение на Leepra De Luxe с автора Тома Марков, което прозвуча на сцена за първи път.
Enthusiast publishing
press

Тома Марков написа любовен роман LUIZZA HUT (RAR 291.6 KB)

Всеки читател получава подарък аудиокнига с гласа на автора
16.03.2011
Относно: LUIZZA HUT

В месеца на жените – март, Тома Марков изненада читателите с истински любовен роман – LUIZZA HUT, издание на „Ентусиаст“. Книгата е придружена с подарък аудиозапис с гласа на автора, което се прави за първи път у нас, а медиен партньор на проекта е БГ Радио. Официалната премиера ще се състои на 16 март, сряда от 19:30 ч. в столичния клуб Studio 5. Книгата ще представят Любен Дилов-син, който е редактор на романа, и Мартин Карбовски, със специалното участие на групата Leepra De Luxe.
Enthusiast publishing
press

Франсоа Мориак прави аутопсия на човешката душа (RAR 1.32 MB)

 „Ентусиаст“ издава забележителния му роман „Змийско кълбо“
28.02.2011
Относно: Змийско кълбо

След повече от трийсет години отсъствие от българския книжен пазар, „Ентусиаст“ издава романа на нобелиста Франсоа Мориак – „Змийско кълбо“. Книгата излиза в началото на месец март и е първо заглавие в новата поредица на издателството – Enthusiast Vintage.
Enthusiast publishing
press

По-добре оставете лампата да свети, докато четете Трилър! (RAR 751.31 KB)

„Ентусиаст“ издава сборника криминални разкази в два тома, под редакцията на Джеймс Патерсън
24.02.2011
Относно: Трилър. Том I

В последния ден от месец февруари на книжния пазар излиза първият том на сборника Трилър – прецизно подбрани разкази за истинските любители на трилъра и съспенса, избрани от световно известния майстор на жанра Джеймс Патерсън. Трилър ще бъде издаден от „Ентусиаст“ в два тома, които включват общо 28 произведения, по 14 разказа във всеки том, с разнообразни сюжети от най-изтъкнатите американски писатели на криминални романи,
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg