press

Иво Инджев развенча мита за „вечната дружба“ между България и Русия (RAR 433.97 KB)

„Ентусиастиздава новата книга на журналиста „Течна дружба
18.05.2011
Относно: Течна дружба

След успеха на бестселъра „Президент на РъБъ“, верен на своите привърженици и почитатели Иво Инджев зарадва читателската аудитория с новата си книга „Течна дружба“, която „Ентусиаст“ публикува в средата на месец май. В нея журналистът окончателно развенчава митовете и клишетата за „вечната дружба” между България и Русия, превърнала се отдавна в „течна дружба“. Книгата е опит да се говори за реабилитацията на поробената истина за отношенията ни с фатално важния за България „Дядо Иван Грозни“ и разкрива непознати епизоди от нашата съвременна история, за които читателите ще научат за първи път. „Течна дружба“ възкресява разклатеното българско самочувствие, но без отчаян призив за търсене на поводи за гордост в миналото, на които би могло само да се закрепи.
Enthusiast publishing
press

„Сбогом, Брюксел“ – роман за българската илюзия Европа (ZIP 1.06 MB)

Леа Коен представи новата си книга в Деня на Европа
09.05.2011
Относно: Сбогом, Брюксел

9 май 2011 г., София. Вчера, когато чествахме Деня на Европа, в книжарница „Пингвините“ в подлеза на Ректората Леа Коен отбеляза публикуването на новата си книга „Сбогом, Брюксел“, издание на „Ентусиаст“. „Сбогом, Брюксел“ е криминално-политически роман, основан на два действителни случая, на които писателката е била не само свидетел, но и косвен участник по време на мандата си като посланик в столицата на Европа. Книгата представи Люба Кулезич, а комисар Кристалина Георгиева поднесе приветствие на авторката чрез Даниел Гьорев, член на нейния кабинет.
Enthusiast publishing
press

Леа Коен написа криминален сюжет по действителен случай (ZIP 1.25 MB)

В Деня на Европа „Ентусиастиздава новата книга „Сбогoм, Брюкселна популярната авторка
09.05.2011
Относно: Сбогом, Брюксел

На 9 май, когато честваме Деня на Европа, издателство „Ентусиаст“ публикува новия роман на Леа Коен – „Сбогом, Брюксел“, в който авторката разкрива тъмната страна на „сърцето“ на Европа, другото лице на Брюксел, което остава невидимо за обикновения европеец.
Enthusiast publishing
press

„Толкова много време“ - роман за мъжкото приятелство и нестихващата любов към музиката (RAR 757.35 KB)

„Ентусиастиздава книгата на известния германски автор Франк Госен
03.05.2011
Относно: Толкова много време

В началото на месец май издателство „Ентусиаст“ публикува една типично мъжка книга – „Толкова много време“ от Франк Госен. Романът разкрива историята за една мъжка дружба, неподвластна на времето, и за любовта към рок музиката, обединила няколко музикални съмишленици на средна възраст в сбъдването на мечтата им от младостта. Петима 19-годишни абитуриенти имат много мечти, а най-голямата е основаването на собствена рок банда. 25 години по-късно, водени от желанието си да създават спомени, а не да живеят в тях, те възраждат старата си младежка мечта. „Толкова много време“ е роман за неостаряващите рокаджии от 70-те. В него звучат вечните хитове на AC/DC, Дийп Пърпъл, Лед Цепелин, Юрая Хийп, Джудас Прийст, Металика, Блек Сабат, Уайтснейк, Рейнбоу, Бийтълс, Тин Лизи и Куин.
Enthusiast publishing
press

„Детективска агенция Private“ – Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон и Париж (RAR 351.56 KB)

„Ентусиаст издава новия криминален роман на майстора на жанра Джеймс Патерсън 
20.04.2011
Относно: Детективска агенция Private

След двата тома на сборника с криминални разкази Трилър под редакцията на Джеймс Патерсън, които „Ентусиаст“ публикува последователно през февруари и март тази година, в края на месец април издателството изненада почитателите на световноизвестния автор с новата му книга „Детективска агенция Private“ - първият роман от нова серия на майстора на трилъра. Съавтор на Джеймс Патерсън е Максин Паетро, с който са съавтори в осем книги.
Enthusiast publishing
press

„Календар с разкази“ срещу стереотипите на времето (RAR 1.38 MB)

Александър Шпатов представи новата си книга, издание на „Ентусиаст“
18.04.2011
Относно: Календар с разкази

Вчера, 18 април, в книжарница „Хеликон“ във фоайето на Гранд хотел „България“, младият автор Александър Шпатов представи новата си книга „Календар с разкази“, издание на „Ентусиаст“. В официалната част на събитието севключи и Любен Дилов-син, който е редактор на сборника. Голямата изненада за гостите бяха прекрасните изпълнения на група Rumba Aficionado, които макари в умален състав, направиха атмосферата още по-приятна.
Enthusiast publishing
press

Александър Шпатов – новата ярка звезда на българската литература (RAR 430.3 KB)

„Ентусиаст“ издава сборника му „Календар с разкази“
18.04.2011
Относно: Календар с разкази

Въпреки че е едва на 26 години, Александър Шпатов с право може да бъде определен като надежда за съвременната българска литература. Той е от новото поколение български автори, намерили себе си в градската тема.Два негови сборника с разкази вече са му спечелили верни читатели. Името му е известно не само у нас, но и в Германия, където има успешно публикувана книга, превърнала го в най-младия български автор, превеждан в чужбина.
Enthusiast publishing
press

Прочутата „Диета на Королева“ промени живота на милиони хора по света (RAR 539.72 KB)

„Ентусиаст“ издава книгата „Отслабнете завинаги!“ на известния диетолог Маргарита Королева
 
04.04.2011
Относно: Отслабнете завинаги! Лесният път към стройната фигура

Днес един от най-актуалните здравни проблеми в световен мащаб е този със затлъстяването. Над половин милиард мъже и жени страдат от клинична степен на затлъстяване, показва изследване на Световната здравна организация (СЗО). За съжаление нито съвременната, нито народната медицина могат да предложат универсална рецепта за стройно и привлекателно тяло. Известният диетолог Маргарита Королева се занимава с проблемите на отслабването и моделирането на фигурата без хирургична намеса повече 20 години. Своя труд тя публикува в книгата си „Отслабнете завинаги! Лесният път към стройната фигура“
Enthusiast publishing
press

Подгответе се за втора доза Трилър! (RAR 190.04 KB)

„Ентусиаст“ издава втория том на сборника с криминални разкази Трилър,
под редакцията на Джеймс Патерсън
 
28.03.2011
Относно: Трилър. Том II

Първият том на „Трилър“ провокира любителите на съспенса и криминалните истории през февруари и ги накара да очакват с нетърпение втория том на сборника. Томчето, което „Ентусиаст“ издава на 28 март, отново съдържа 14 разказа, специално подбрани от Джеймс Патерсън, в превод на Богдан Русев.
Enthusiast publishing
press

Гилермо дел Торо снима филм по „Вещиците“ от Роалд Дал (RAR 313.28 KB)

„Ентусиаст“ публикува ново издание на книгата с любимите илюстрации на Куентийн Блейк
28.03.2011
Относно: Вещиците

За радост на стотиците почитатели на Роалд Дал у нас, „Ентусиаст“ издава още една от вълнуващите му истории за деца в края на месец март – „Вещиците“. Книгата вдъхновява емблематични фигури в киносредите като Никълъс Рог и Гилермо дел Торо, които филмират историята на Роалд Дал. Изданието на „Ентусиаст“ е отново с оригиналната корица на книгата и илюстрации на Куентийн Блейк.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg