press

Английски топдиетолог и журналист разкриват шокиращата истина за съвременната медицина и медикаментозното лечение (ZIP 803.92 KB)

„Ентусиаст издава наръчника за здравословен живот - „Как да се лекуваме с храна
03.10.2011
Относно: Как да се лекуваме с храна. Живот без лекарства

С наближаването на есента и зимата, освен с подмяна на гардероба, студените сезони настъпват и с увеличаване на риска за здравето ни. Ставаме жертва на настинки, на все по-разпространяващите се и разнообразни вируси, боледуваме от грип или отново се „обаждат“ стари проблеми и хронични заболявания. Това е и времето за напомняне на мрачните статистики в здравеопазването. В последните години в световен мащаб се наблюдава все по-категорично нарастване на броя на хроничните заболявания сред хората. Промяната на сезоните не трябва да е единственото време, в което да помислим по-сериозно за здравето и имунитета си. Надеждата, че лекарите ще ни предложат лечение или поне – облекчение за страданията, не бива да ни кара да мислим, че e единствено условие, за да се чувстваме добре. За съжаление специалистите често ни предписват шепи лекарства, които само потушават симптомите, но не лекуват самото заболяване и причината за него.
 
Enthusiast publishing
press

Любомир Левчев отбеляза появата на новия си роман „Панихида за мъртвото време“ (ZIP 1.15 MB)

Големият български поет и писател събра близки, приятели и колеги на премиера в Аулата на Софийския университет
 
30.09.2011
Относно: Панихида за мъртвото време

„Тази книга, която се представя тук,завършва с думата „Благодаря“. Сега ще я произнеса в началото, като в старинните молитви за насъщния. И това е може би единственото нещо, което трябва да ви кажа“, с тези думи Любомир Левчев приветства гостите на премиерата на новия си роман „Панихида за мъртвото време“. Тя се състоя вчера, 29 септември, от 19:00 ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където се събраха близки, приятели и колеги на българския поет и писател Любомир Левчев.
Enthusiast publishing
press

„Панихида за мъртвото време“ – едно изпълнено обещание на Любомир Левчев за отговори и разкрития в роман от спомени (ZIP 783.21 KB)

 „Ентусиастиздава мемоарната книга на големия български поет и писател
28.09.2011
Относно: Панихида за мъртвото време

„Ако имам дни, ще трябва да отговоря на още някои въпроси в един бъдещ роман…“, споделя Любомир Левчев със своите читатели в излязлата през 1998 г. автобиографична книга „Ти си следващият“. Тринайсет години по-късно новият му роман „Панихида за мъртвото време“, който „Ентусиаст“ публикува в края на септември, е изпълненото обещание на големия български поет и писател. „Панихида за мъртвото време“не са просто мемоарите на една голяма личност – това е съкровената изповед на поета и човека Любомир Левчев, критичен поглед към изминалото време в търсене на идеала. Роман от спомени, изпратени в „мъртвото време“, където като призраци изникват много личности от близкото ни минало и настояще.  Тази книга е „пътеводител“ за съвременните кандидат-интелектуалци. Литературен „паметник“ на нелекото минало на превратности и премеждия.
 
Enthusiast publishing
press

Ян Валентин разкрива истината за ключа към подземното царство (ZIP 668.39 KB)

 „Ентусиаст“ издава световноизвестния роман „Звездата на Стриндберг“, в превод на Васа Ганчева
28.09.2011
Относно: Звездата на Стриндберг

В края на септември издателство „Ентусиаст“ публикува у нас дебютния роман на Ян Валентин – „Звездата на Стриндберг“. В България книгата излиза в последния превод от шведски на незабравимата Васа Ганчева. Още с появата си романът се превръща в международна литературна сензация и правата му са продадени в над 20 страни. Авторът Ян Валентин, журналист по професия, често споделя, че е вложил в него „цялата своя любов“. Книгата е плод на увлечението му по историята, теориите на конспирацията и задълбоченото изучаване на годините на нацизма.
 
Enthusiast publishing
press

Изпепеляваща любов „всеки ден, всеки час“ (ZIP 442.36 KB)

 „Ентусиаст“ издава любовния роман на най-нашумялата хърватска писателка Наташа Драгнич
19.09.2011
Относно: Всеки ден, всеки час

Наташа Драгнич е най-новото откритие на съвременната литература. Блестящото перо на родената в Хърватска писателка покорява първо немските читатели. Дебютният ѝ роман „Всеки ден, всеки час”, който „Ентусиаст” издава в България, е истинска сензация в 28 страни, след като много издатели от цял свят водят „война”, за да откупят правата му. Книгата впечатлява с нежна любовна история, изпълнена с много чар, гореща страст и дълбока обич. Любовта, според Драгнич, е балансът между доброто и злото, разбирането и неразбирането, мечтата и всекидневието, между искам, трябва и мога.
 
 „Всеки ден, всеки час“разказва за две сродни души – Дора и Лука. Всичко започва през 60-те години на ХХ в. на хърватския бряг на едно рибарско градче, когато приятелството между децата  прераства в страстна, безусловна любов и дълбока привързаност. Скоро двамата се разделят, защото родителите на Дора се преместват в Париж. Любовта пламва отново, когато Лука и Дора, вече прехвърлили 20 години, се срещат случайно в Париж. Дора е напът да осъществи мечтата си да стане успяла театрална актриса, а Лука притежава таланта на голям художник. Те отново са неразделни, но Лука трябва да се върне за кратко в Хърватска. И тогава всичко се обърква. Съдбата има други планове за тях и поставя любовта им пред много изпитания.
Enthusiast publishing
press

Да бъдеш или да не бъдеш в… Стокхолм (RAR 407.41 KB)

 „Ентусиаст“ издава една блестящaи завладяващa история на майсторите на трилъра Джеймс Патерсън и Лиза Марклунд - „P. S. Убийците“
16.08.2011
Относно: P. S. Убийците

Това лято ще бъде още по-вълнуващо за почитателите на криминалните романи. В средата на август издателство „Ентусиаст“ публикува една от най-завладяващите истории на световноизвестния майстор на жанра Джеймс Патерсън – „P.S. Убийците“. Книгата е плод на интересно сътрудничество между Джеймс Патерсън, който има рекорден брой романи, стигали № 1 в престижната класация на в. „Ню Йорк Таймс“,и Лиза Марклунд – известната шведска писателка на криминални романи.
Enthusiast publishing
press

Кавказка доза хумор с Владимир Каминер (ZIP 419.47 KB)

 „Ентусиаст“ издава една от най-забавните истории на известния руски автор - „Моята кавказка тъща“
01.08.2011
Относно: Моята кавказка тъща

В началото на месец август издателство „Ентусиаст“ публикува книгата „Моята кавказка тъща“ на световноизвестния руски автор Владимир Каминер, чието чувство за хумор вече е добре познато на българските читатели.
Enthusiast publishing
press

Един силен глас от общественото мнение (ZIP 320.28 KB)

 „Ентусиаст“ издава новата книга на Мирослава Кортенска – „Глас от общественото мнение“
22.07.2011
Относно: Глас от общественото мнение

В края на месец юли издателство „Ентусиаст“ публикува новата книга на Мирослава Кортенска – „Глас от общественото мнение“. Книгата съдържа публицистични текстове, критика и интервюта, коментари за българския Преход, за промените, абсурдите и културата на упадъка.
Enthusiast publishing
press

Мехмет Мурат Сомер разкрива тайния нощен живот на Истанбул (ZIP 229.01 KB)

„Ентусиаст“ издава първата книга „Убийството на Бусе“ от известната криминална поредица на турския автор
20.07.2011
Относно: Убийството на Бусе

Ако сте почитател на криминалните романи и вече сте отегчени от мистерии с участието на стари хрътки и бивши ченгета, които се превъплъщават в ролята на детективи, едва ли ще намерите по-свежа алтернатива от криминалната поредица на известния турски автор Мехмет Мурат Сомер. Тя разказва за приключенията на безименен травестит, който води двойнствен живот, превърнал се по неволя в аматьор-детектив.
Enthusiast publishing
press

Любомир Милчев ДЕНДИ увековечи София в книга (ZIP 356.03 KB)

„Ентусиаст“ издава изящния фотоалбум „София Енигма-Стигма“, посветен на културно-историческото наследство на столицата
19.07.2011
Относно: София Енигма-Стигма

В края на горещия месец юли издателство „Ентусиаст“ добавя към своя каталог още едно заглавие, което заслужава читателското внимание - „София Енигма-Стигма“, новата книга на Любомир Милчев ДЕНДИ Изданието печели конкурс на Министерството на културата. Книгата представя културно-историческото наследство на столицата и е двуезично българско-английско издание.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg