press

Кристъфър Гортнър разкрива „Тайната на Тюдорите“ (ZIP 1.43 MB)

„Ентусиаст“ издава един от най-вълнуващите и нетипични исторически трилъри, посветени на славната династия
15.11.2011
Относно: Тайната на Тюдорите

В средата на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар завладяващия исторически трилър „Тайната на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър. Книгата е първа от историческата поредица на писателя, посветена на Тюдорите. За разлика от всички останали четива за прочутата династия, авторът предлага на любителите на исторически трилъри една нетипична книга за наследниците на Хенри VIII. Тя е основана на исторически факти и реално съществуващи лица, но фокусът е изместен от обичайните подробности за живота на династията, за пищните пиршества и показността, характерни за епохата. Този път в центъра на интригата е мъж, а не обичайно заподозряната жена. Въпреки че се основава на сериозни изследвания, историята е представена по нетрадиционен начин - „Тайната на Тюдорите“ е забавна и вълнуваща книга, изпълнена с много интриги, напрежение и динамика. Правата ѝ са продадени във Великобритания, Индонезия, Испания, Италия, Германия, Полша и САЩ.
Enthusiast publishing
press

Трима велики мъже разсъждават върху края на книгите (ZIP 537.58 KB)

„Ентусиаст“ публикува иновативната за българския и световния издателски бранш книга за книгите – „Това не е краят на книгите“ – разговор на Жан-Филип дьо Тонак с Умберто Еко и Жан-Клод Кариер
 
07.11.2011
Относно: Това не е краят на книгите

В началото на месец ноември на българския книжен пазар се появи сензационната книга за книгите „Това не е краят на книгите“, първо заглавие от новата поредица на издателство „Ентусиаст“ – Enthusiast LIBRIS. Темата за бъдещето на книгата, такава, каквато я познаваме до момента, става все по-актуална с масовото навлизане на електронните книги. Във време на пазарни войни за облика на писаното слово, докато се забавляват, трима велики мъже разсъждават над съдбата на книгата и издателския бранш по света. Обединили тройна доза ерудиция и остроумие, Умберто Еко, Жан-КлодКариер и журналистът Жан-Филип дьо Тонак, разговарят за миналото, настоящето и бъдещето на книгите от хартия. В „Това не е краят на книгите“ читателите ще открият много провокативни твърдения, неочаквани и дори скандални тези, които ще променят тотално представите им за книгата и четенето.
Enthusiast publishing
press

Богдан Русев: Смятах „Три новели“ да е последната ми книга (ZIP 1.56 MB)

 „Ентусиаст“ публикува новата книга на съвременния български автор
07.11.2011
Относно: Три Новели

4 ноември 2011 г., София. Популярният писател и журналист Богдан Русев, събра приятели, почитатели и колеги в столичния клуб Studio 5 за премиерата на новата си книга „Три новели“. Изданието, което се появи няколко дни по-рано на книжния пазар, съдържа три новели: „Туристът +1“, „1800“ и „Необикновената история на Нейдън Романоф“. Действието в новелите се развива до далечната 2020 г., а любопитен факт е, че Богдан Русев е герой в собствената си книга. По време на премиерата за първи път беше излъчен видеотрейлърът към книгата, специално заснет от Розалия Димитрова. За доброто настроение на гостите се погрижиха певицата Марина Господинова и DJ KoKa MassJazz.
Enthusiast publishing
press

Богдан Русев стана герой в собствената си книга (ZIP 1.9 MB)

„Ентусиастиздава „Три новели“ от популярния български автор
07.11.2011
Относно: Три Новели

В началото на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува новата книга на един от най-популярните и ярки представители на съвременната българска литература – Богдан Русев. Както подсказва заглавието ѝ - „Три новели“, книгата съдържа три новели: „Туристът +1“, която продължава историята от едноименния романна автора, издаден през 2010 г., новелата „1800“ и „Необикновената история на Нейдън Романоф“.
Enthusiast publishing
press

Актьорите от сериала „Седем часа разлика“ - герои в книга (ZIP 865.07 KB)

„Ентусиастотбеляза появата на специалното издание „Кой кой е в Седем часа разлика“ със звездна премиера
02.11.2011
Относно: Седем часа разлика

1 ноември 2011 г, София. Вчера, когато чествахме Деня на народните будители, в столичния клуб MASCARA издателство „Ентусиаст“отбеляза с шумно парти излизането на „Кой кой е в „Седем часа разлика“ – специалното издание, посветено на хитовия сериал.В официалната част на събитието участие взеха авторите на луксозното издание, които са и сценаристи на семейната сага - Милена Фучеджиева, Любен Дилов-син, Елена Илиева и Димитър Христов.Сред гостите на партито бяха почитатели на филма, както и голяма част от актьорския състав на „Седем часа разлика“– Малин Кръстев, Евелина Борисова, Александра Раева, Тони Минасян, Боряна Братоева, Николай Станчев, Линда Русева, Тодор Дърлянов, Калин Сърменов, Васил Банов, Николай Сотиров и др. Присъства и продуцентът и главен режисьор на сериала - Магърдич Халваджиян от Global Films.
Enthusiast publishing
press

Никос Казандзакис: „Зорбас ме научи да обичам живота и да не се боя от смъртта“ (ZIP 538.02 KB)

 „Ентусиаст“ издава световния бестселър на известния гръцки писател – „Алексис Зорбас
01.11.2011
Относно: Алексис Зорбас

На 26 октомври 2011 г. се навършиха 54 години от смъртта на един от най-известните гръцки писатели – Никос Казандзакис. След шедьовъра „Рапорт пред Ел Греко“, издателство „Ентусиаст“представя на българските читатели най-популярния роман на гръцкия класик – „Алексис Зорбас“. Книгата излиза на 1 ноември, когато честваме Деня на народните будители, в поредицата Enthusiast Vintage,отново във великолепния превод на Георги Куфов.
Enthusiast publishing
press

Из „Дневникът на един ангел хранител“ (ZIP 540.51 KB)

„Ентусиаст“издава дебютния роман на Каролин Джес-Кук, покорил милиони читатели по света
24.10.2011
Относно: Дневникът на един ангел хранител

В последните години темата за ангелите като че ли започва да измества вампирските романи от първите места в класациите за книги и сред читателските предпочитания. Все повече хора търсят отговор на вечните въпроси: Какво има след смъртта? Имаме ли право на втори шанс? Предопределено ли е всичко в живота ни?
Enthusiast publishing
press

Принц Флавио Киджи, прототип на главния герой от романа „Аномалия“, лично изтегли победителите в играта „Сбъдни своя роман!“ (ZIP 2.34 MB)

Принц Флавио Киджи, прототип на главния герой от романа „Аномалия“ на Людмила Филипова, лично изтегли победителите в играта „Сбъдни своя роман!“
24.10.2011
Относно: Аномалия

Рим, замъкът Фузано, 19 октомври 2011 г.В средата на миналата седмица приключи играта „Сбъдни своя роман!“, част от читателската кампания на най-новата книга на известната българска авторка Людмила Филипова. Истинският прототип на героя от романа – принц Флавио Киджи и Людмила Филипова, изтеглиха лично имената на победителите в замъка Фузано в Рим, където се развива част от действието в романа „Аномалия“.
 
Enthusiast publishing
press

Хитовият сериал „Седем часа разлика“ със специално книжно издание (ZIP 731.28 KB)

Читателите могат го открият в книжарниците и по павилионите
18.10.2011
Относно: Седем часа разлика

Само няколко седмици след успешния старт на най-новата хитова поредица на bTV и Global Films  - „Седем часа разлика“,на книжния пазар се появява и специално издание, посветено на сериала. Заглавието влиза в портфолиото на издателство „Ентусиаст“ като негови автори са сценаристите на сериала – Милена Фучеджиева, Любен Дилов-син, Елена Илиева и Димитър Христов.
Enthusiast publishing
press

Да убиваш за добро! (RAR 634.08 KB)

 „Ентусиастиздава романа на известната италианска авторка Микела Мурджа – „Акабадора“
 
11.10.2011
Относно: Акабадора

След своя блестящ дебют на световната литературна сцена през 2006 г. с романа „Светът трябва да знае“, станал основата на филма на режисьора Паоло Вирци - „Целият живот пред нас“, италианската писателка Микела Мурджа зарадва своите почитатели с новата си книга - „Акабадора“.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg