press

Никос Казандзакис: „Зорбас ме научи да обичам живота и да не се боя от смъртта“ (ZIP 538.02 KB)

 „Ентусиаст“ издава световния бестселър на известния гръцки писател – „Алексис Зорбас
01.11.2011
Относно: Алексис Зорбас

На 26 октомври 2011 г. се навършиха 54 години от смъртта на един от най-известните гръцки писатели – Никос Казандзакис. След шедьовъра „Рапорт пред Ел Греко“, издателство „Ентусиаст“представя на българските читатели най-популярния роман на гръцкия класик – „Алексис Зорбас“. Книгата излиза на 1 ноември, когато честваме Деня на народните будители, в поредицата Enthusiast Vintage,отново във великолепния превод на Георги Куфов.
Enthusiast publishing
press

Из „Дневникът на един ангел хранител“ (ZIP 540.51 KB)

„Ентусиаст“издава дебютния роман на Каролин Джес-Кук, покорил милиони читатели по света
24.10.2011
Относно: Дневникът на един ангел хранител

В последните години темата за ангелите като че ли започва да измества вампирските романи от първите места в класациите за книги и сред читателските предпочитания. Все повече хора търсят отговор на вечните въпроси: Какво има след смъртта? Имаме ли право на втори шанс? Предопределено ли е всичко в живота ни?
Enthusiast publishing
press

Принц Флавио Киджи, прототип на главния герой от романа „Аномалия“, лично изтегли победителите в играта „Сбъдни своя роман!“ (ZIP 2.34 MB)

Принц Флавио Киджи, прототип на главния герой от романа „Аномалия“ на Людмила Филипова, лично изтегли победителите в играта „Сбъдни своя роман!“
24.10.2011
Относно: Аномалия

Рим, замъкът Фузано, 19 октомври 2011 г.В средата на миналата седмица приключи играта „Сбъдни своя роман!“, част от читателската кампания на най-новата книга на известната българска авторка Людмила Филипова. Истинският прототип на героя от романа – принц Флавио Киджи и Людмила Филипова, изтеглиха лично имената на победителите в замъка Фузано в Рим, където се развива част от действието в романа „Аномалия“.
 
Enthusiast publishing
press

Хитовият сериал „Седем часа разлика“ със специално книжно издание (ZIP 731.28 KB)

Читателите могат го открият в книжарниците и по павилионите
18.10.2011
Относно: Седем часа разлика

Само няколко седмици след успешния старт на най-новата хитова поредица на bTV и Global Films  - „Седем часа разлика“,на книжния пазар се появява и специално издание, посветено на сериала. Заглавието влиза в портфолиото на издателство „Ентусиаст“ като негови автори са сценаристите на сериала – Милена Фучеджиева, Любен Дилов-син, Елена Илиева и Димитър Христов.
Enthusiast publishing
press

Да убиваш за добро! (RAR 634.08 KB)

 „Ентусиастиздава романа на известната италианска авторка Микела Мурджа – „Акабадора“
 
11.10.2011
Относно: Акабадора

След своя блестящ дебют на световната литературна сцена през 2006 г. с романа „Светът трябва да знае“, станал основата на филма на режисьора Паоло Вирци - „Целият живот пред нас“, италианската писателка Микела Мурджа зарадва своите почитатели с новата си книга - „Акабадора“.
Enthusiast publishing
press

Английски топдиетолог и журналист разкриват шокиращата истина за съвременната медицина и медикаментозното лечение (ZIP 803.92 KB)

„Ентусиаст издава наръчника за здравословен живот - „Как да се лекуваме с храна
03.10.2011
Относно: Как да се лекуваме с храна. Живот без лекарства

С наближаването на есента и зимата, освен с подмяна на гардероба, студените сезони настъпват и с увеличаване на риска за здравето ни. Ставаме жертва на настинки, на все по-разпространяващите се и разнообразни вируси, боледуваме от грип или отново се „обаждат“ стари проблеми и хронични заболявания. Това е и времето за напомняне на мрачните статистики в здравеопазването. В последните години в световен мащаб се наблюдава все по-категорично нарастване на броя на хроничните заболявания сред хората. Промяната на сезоните не трябва да е единственото време, в което да помислим по-сериозно за здравето и имунитета си. Надеждата, че лекарите ще ни предложат лечение или поне – облекчение за страданията, не бива да ни кара да мислим, че e единствено условие, за да се чувстваме добре. За съжаление специалистите често ни предписват шепи лекарства, които само потушават симптомите, но не лекуват самото заболяване и причината за него.
 
Enthusiast publishing
press

Любомир Левчев отбеляза появата на новия си роман „Панихида за мъртвото време“ (ZIP 1.15 MB)

Големият български поет и писател събра близки, приятели и колеги на премиера в Аулата на Софийския университет
 
30.09.2011
Относно: Панихида за мъртвото време

„Тази книга, която се представя тук,завършва с думата „Благодаря“. Сега ще я произнеса в началото, като в старинните молитви за насъщния. И това е може би единственото нещо, което трябва да ви кажа“, с тези думи Любомир Левчев приветства гостите на премиерата на новия си роман „Панихида за мъртвото време“. Тя се състоя вчера, 29 септември, от 19:00 ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където се събраха близки, приятели и колеги на българския поет и писател Любомир Левчев.
Enthusiast publishing
press

„Панихида за мъртвото време“ – едно изпълнено обещание на Любомир Левчев за отговори и разкрития в роман от спомени (ZIP 783.21 KB)

 „Ентусиастиздава мемоарната книга на големия български поет и писател
28.09.2011
Относно: Панихида за мъртвото време

„Ако имам дни, ще трябва да отговоря на още някои въпроси в един бъдещ роман…“, споделя Любомир Левчев със своите читатели в излязлата през 1998 г. автобиографична книга „Ти си следващият“. Тринайсет години по-късно новият му роман „Панихида за мъртвото време“, който „Ентусиаст“ публикува в края на септември, е изпълненото обещание на големия български поет и писател. „Панихида за мъртвото време“не са просто мемоарите на една голяма личност – това е съкровената изповед на поета и човека Любомир Левчев, критичен поглед към изминалото време в търсене на идеала. Роман от спомени, изпратени в „мъртвото време“, където като призраци изникват много личности от близкото ни минало и настояще.  Тази книга е „пътеводител“ за съвременните кандидат-интелектуалци. Литературен „паметник“ на нелекото минало на превратности и премеждия.
 
Enthusiast publishing
press

Ян Валентин разкрива истината за ключа към подземното царство (ZIP 668.39 KB)

 „Ентусиаст“ издава световноизвестния роман „Звездата на Стриндберг“, в превод на Васа Ганчева
28.09.2011
Относно: Звездата на Стриндберг

В края на септември издателство „Ентусиаст“ публикува у нас дебютния роман на Ян Валентин – „Звездата на Стриндберг“. В България книгата излиза в последния превод от шведски на незабравимата Васа Ганчева. Още с появата си романът се превръща в международна литературна сензация и правата му са продадени в над 20 страни. Авторът Ян Валентин, журналист по професия, често споделя, че е вложил в него „цялата своя любов“. Книгата е плод на увлечението му по историята, теориите на конспирацията и задълбоченото изучаване на годините на нацизма.
 
Enthusiast publishing
press

Изпепеляваща любов „всеки ден, всеки час“ (ZIP 442.36 KB)

 „Ентусиаст“ издава любовния роман на най-нашумялата хърватска писателка Наташа Драгнич
19.09.2011
Относно: Всеки ден, всеки час

Наташа Драгнич е най-новото откритие на съвременната литература. Блестящото перо на родената в Хърватска писателка покорява първо немските читатели. Дебютният ѝ роман „Всеки ден, всеки час”, който „Ентусиаст” издава в България, е истинска сензация в 28 страни, след като много издатели от цял свят водят „война”, за да откупят правата му. Книгата впечатлява с нежна любовна история, изпълнена с много чар, гореща страст и дълбока обич. Любовта, според Драгнич, е балансът между доброто и злото, разбирането и неразбирането, мечтата и всекидневието, между искам, трябва и мога.
 
 „Всеки ден, всеки час“разказва за две сродни души – Дора и Лука. Всичко започва през 60-те години на ХХ в. на хърватския бряг на едно рибарско градче, когато приятелството между децата  прераства в страстна, безусловна любов и дълбока привързаност. Скоро двамата се разделят, защото родителите на Дора се преместват в Париж. Любовта пламва отново, когато Лука и Дора, вече прехвърлили 20 години, се срещат случайно в Париж. Дора е напът да осъществи мечтата си да стане успяла театрална актриса, а Лука притежава таланта на голям художник. Те отново са неразделни, но Лука трябва да се върне за кратко в Хърватска. И тогава всичко се обърква. Съдбата има други планове за тях и поставя любовта им пред много изпитания.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg