press

Вадете четката и пастата за зъби, приятели! Предстои ви близка среща с… Пук и Чук! (ZIP 1.12 MB)

Любимите герои Пук и Чук отново в България
05.12.2011
Относно: ПУК и ЧУК

Тази Коледа издателство „Ентусиаст“ подарява на своите читатели незабравим подарък - любимата книга на малки и големи – „Пук и Чук“ от Турбьорн Егнер. Заглавието излиза в поредицата Enthusiast Children’s Booksс оригиналната корица и илюстрации на автора.Книгата е публикувана  през 1949 г., а първото издание в България е от 1981 г. Тази година се навършват 30 г. от появата на „непоправимите разрушители на детски зъбки Пук и Чук“, които вече са на цели 62 години. Увлекателна, забавна и образователна, много поколения по цял сват са израснали с тази книга и историята за двете палави човечета Пук и Чук, които живеят комфортно в немитите зъбки на малкия Антон. От десетилетия историята за тях е доказано средство, което по лесен и шеговит начин приучава малките да не се боят от зъболекаря, да се грижат за зъбите си и им обяснява защо трябва да го правят. Книгата отдавна е заела своето достойно място сред класическите произведения за деца. Тя е преиздавана многократно в цял свят, а двете дяволити бактерии са се превърнали в символ на кариеси за децата.
Enthusiast publishing
press

„Аксолотъл прегазен на пътя“ - книгата, която скандализира Европа (ZIP 206.93 KB)

17-годишно момиче показва проблемите на тийнейджърите в дебютния си роман, който разтърси европейците
30.11.2011
Относно: Аксолотъл прегазен на пътя

Издателство „Ентусиаст“ публикува у нас една от най-обсъжданите книги от световната литературна сцена през последните години - „Аксолотъл прегазен на пътя“ от Хелене Хегеман. През 2010 г. в авторитетното немско списание „Шпигел“излиза голям материал за едва 17-годишната берлинска авторка и нейния „радикален, чепат, суров“пръв роман. Следват възторжени рецензии във всички големи вестници и списания. Още с публикуването на книгата на литературната сцена избухва дебат, какъвто отдавна не е имало в културните рубрики намедиите. Младата авторка е обвинена в плагиатство и бързо получава прозвището „убиец - плагиат“. Въпреки неочакваните и неоправдани, според някои, литературни реакции към Хегеман,книгата бързо се изкачва до първите места на класациите със 100 000 продадени екземпляра и е включена във финалната петорка на кандидатите за наградата на Лайпцигския панаир на книгата. Романът разказва историята на 16-годишната Мифти, която е изгубила майка си и сега живее в Берлин, където се отдава на добре познатата формула „секс, наркотици, рокендрол…“. Подобно на мексиканското животинче аксолотъл от заглавието на романа тя не иска да порасне.
Enthusiast publishing
press

„Джеймс и гигантската праскова“ от Роалд Дал за първи път на български език (ZIP 1.44 MB)

Ентусиаст“ публикува у нас още една от фантастичните истории за деца на Разказвач №1 в света
28.11.2011
Относно: Джеймс и гигантската праскова

Малко преди коледните и новогодишните празници издателство „Ентусиаст“ отново ще зарадва почитателите на Разказвач №1 в светa – Роалд Дал.  За първи път на българския книжен пазар излиза една от най-вълнуващите истории за деца на автора - „Джеймс и гигантската праскова“. Книгата беше тема на тазгодишното честване на Деня на Роалд Дал – 13 септември, който беше отпразнуван в цял свят с грандиозно „прасковено“ парти. Така беше отбелязана и 50-годишнината от появата на „Джеймс и гигантската праскова“.  За втора поредна година „Ентусиаст“ отбеляза рождената дата на писателя и в България, а читателите си пожелаха книгата „Джеймс и гигантската праскова“да се появи и на български език. Началото на детската поредица на Роалд Дал издателството постави през март миналата година с книгата „Фантастичният господин Фокс“, след която последваха: „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Чарли и Големият стъклен асансьор“, „Семейство Тъпашки“, „Вълшебният пръст“, „Костенурке, костенурке“, „Вещиците“ и „Жирафът, пеликанът и аз“. Всички заглавия се появиха у нас с оригиналните корици на официалния издател Puffin и илюстрациите на Куентийн Блейк – любимия художник и близък приятел на Роалд Дал.
Enthusiast publishing
press

Световноизвестният писател Жак Шесекс разкрива проклятието на „Последният череп на маркиз Дьо Сад“ (ZIP 1.42 MB)

„Ентусиаст“ публикува у нас скандална история за последните дни на маркиза – роман, изпълнен със секс, смърт и Бог
 
22.11.2011
Относно: Последният череп на маркиз Дьо Сад

В края на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар скандалния роман „Последният череп на маркиз Дьо Сад“, който през 2010 г. предизвика бурна дискусия първо в родината на автора - Швейцария, а след това и в цяла Европа. Романът е последната книга на един от най-значимите в световен мащаб творци, които пишат на френски език – Жак Шесекс. Книгата разказва по реалистичен и дори брутален начин за последните дни от живота на маркиз Дьо Сад и проклятието, което тегне над неговия череп. Писателят има провокативно и същевременно мистично отношение към света и описва маркиза като диаболично и фантастично същество. Тялото на Дьо Сад е изкопано 4 години след погребението му, а над гроба му се разнася облак от сяра. Доктор Рамон изважда черепа на маркиза и го отнася със себе си.  Черепът, който е пренасян като реликва до Америка, става обект на изследване на френолозите и предмет на много изследователки доклади. Това е история за една смърт и за началото на една легенда – за прокълнатия череп на маркиз Дьо Сад, който минава от ръка на ръка и носи нещастия и смърт по време на своето пътешествие по света.
Enthusiast publishing
press

Шведският бестселър „Хипнотизаторът“ завладя читателите по цял свят (ZIP 1.33 MB)

„Ентусиаст“ публикува у нас най-успешния шведски трилър след „Милениум
21.11.2011
Относно: Хипнотизаторът

В края на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар един от най-успешните шведски трилъри – „Хипнотизаторът“ от Ларш Кеплер. Почитателите на Стиг Ларшон ще бъдат приятно изненадани, че на литературната сцена се появи негов достоен заместник. Новата шведска звезда Ларш Кеплер заслужено се нарежда сред най-популярните автори на криминални четива в световен мащаб. Зад нея се крие един изключително успешен творчески тандем – съпрузите Александър и Александра Андорил. В живота те са щастливо семейство с три дъщери, а в литературата са избрали псевдонима Ларш Кеплер неслучайно - като почит към световноизвестния шведски писател Стиг Ларшон и големия учен Йохан Кеплер. Още с появата си техният първи роман „Хипнотизаторът“ заема челни позиции в класациите за книги в Швеция, а по-късно и в много страни по света. Днес „Хипнотизаторът“ е преведен на над 30 езика. През октомври 2012 г. се очаква и световната премиера по кината на екранизацията на романа, дело на режисьора Ласе Халстрьом.
Enthusiast publishing
press

Кристъфър Гортнър разкрива „Тайната на Тюдорите“ (ZIP 1.43 MB)

„Ентусиаст“ издава един от най-вълнуващите и нетипични исторически трилъри, посветени на славната династия
15.11.2011
Относно: Тайната на Тюдорите

В средата на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар завладяващия исторически трилър „Тайната на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър. Книгата е първа от историческата поредица на писателя, посветена на Тюдорите. За разлика от всички останали четива за прочутата династия, авторът предлага на любителите на исторически трилъри една нетипична книга за наследниците на Хенри VIII. Тя е основана на исторически факти и реално съществуващи лица, но фокусът е изместен от обичайните подробности за живота на династията, за пищните пиршества и показността, характерни за епохата. Този път в центъра на интригата е мъж, а не обичайно заподозряната жена. Въпреки че се основава на сериозни изследвания, историята е представена по нетрадиционен начин - „Тайната на Тюдорите“ е забавна и вълнуваща книга, изпълнена с много интриги, напрежение и динамика. Правата ѝ са продадени във Великобритания, Индонезия, Испания, Италия, Германия, Полша и САЩ.
Enthusiast publishing
press

Трима велики мъже разсъждават върху края на книгите (ZIP 537.58 KB)

„Ентусиаст“ публикува иновативната за българския и световния издателски бранш книга за книгите – „Това не е краят на книгите“ – разговор на Жан-Филип дьо Тонак с Умберто Еко и Жан-Клод Кариер
 
07.11.2011
Относно: Това не е краят на книгите

В началото на месец ноември на българския книжен пазар се появи сензационната книга за книгите „Това не е краят на книгите“, първо заглавие от новата поредица на издателство „Ентусиаст“ – Enthusiast LIBRIS. Темата за бъдещето на книгата, такава, каквато я познаваме до момента, става все по-актуална с масовото навлизане на електронните книги. Във време на пазарни войни за облика на писаното слово, докато се забавляват, трима велики мъже разсъждават над съдбата на книгата и издателския бранш по света. Обединили тройна доза ерудиция и остроумие, Умберто Еко, Жан-КлодКариер и журналистът Жан-Филип дьо Тонак, разговарят за миналото, настоящето и бъдещето на книгите от хартия. В „Това не е краят на книгите“ читателите ще открият много провокативни твърдения, неочаквани и дори скандални тези, които ще променят тотално представите им за книгата и четенето.
Enthusiast publishing
press

Богдан Русев: Смятах „Три новели“ да е последната ми книга (ZIP 1.56 MB)

 „Ентусиаст“ публикува новата книга на съвременния български автор
07.11.2011
Относно: Три Новели

4 ноември 2011 г., София. Популярният писател и журналист Богдан Русев, събра приятели, почитатели и колеги в столичния клуб Studio 5 за премиерата на новата си книга „Три новели“. Изданието, което се появи няколко дни по-рано на книжния пазар, съдържа три новели: „Туристът +1“, „1800“ и „Необикновената история на Нейдън Романоф“. Действието в новелите се развива до далечната 2020 г., а любопитен факт е, че Богдан Русев е герой в собствената си книга. По време на премиерата за първи път беше излъчен видеотрейлърът към книгата, специално заснет от Розалия Димитрова. За доброто настроение на гостите се погрижиха певицата Марина Господинова и DJ KoKa MassJazz.
Enthusiast publishing
press

Богдан Русев стана герой в собствената си книга (ZIP 1.9 MB)

„Ентусиастиздава „Три новели“ от популярния български автор
07.11.2011
Относно: Три Новели

В началото на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува новата книга на един от най-популярните и ярки представители на съвременната българска литература – Богдан Русев. Както подсказва заглавието ѝ - „Три новели“, книгата съдържа три новели: „Туристът +1“, която продължава историята от едноименния романна автора, издаден през 2010 г., новелата „1800“ и „Необикновената история на Нейдън Романоф“.
Enthusiast publishing
press

Актьорите от сериала „Седем часа разлика“ - герои в книга (ZIP 865.07 KB)

„Ентусиастотбеляза появата на специалното издание „Кой кой е в Седем часа разлика“ със звездна премиера
02.11.2011
Относно: Седем часа разлика

1 ноември 2011 г, София. Вчера, когато чествахме Деня на народните будители, в столичния клуб MASCARA издателство „Ентусиаст“отбеляза с шумно парти излизането на „Кой кой е в „Седем часа разлика“ – специалното издание, посветено на хитовия сериал.В официалната част на събитието участие взеха авторите на луксозното издание, които са и сценаристи на семейната сага - Милена Фучеджиева, Любен Дилов-син, Елена Илиева и Димитър Христов.Сред гостите на партито бяха почитатели на филма, както и голяма част от актьорския състав на „Седем часа разлика“– Малин Кръстев, Евелина Борисова, Александра Раева, Тони Минасян, Боряна Братоева, Николай Станчев, Линда Русева, Тодор Дърлянов, Калин Сърменов, Васил Банов, Николай Сотиров и др. Присъства и продуцентът и главен режисьор на сериала - Магърдич Халваджиян от Global Films.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg