press

Валентина Радинска увековечи човека и твореца Крикор Азарян в книга (ZIP 1.03 MB)

Ентусиаст“ публикува документалния роман „Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо“, посветен на последните години на великия български режисьор
19.12.2011
Относно: Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо

На 14 декември 2011 г. се навършиха две години от смъртта на проф. Крикор Азарян. Именно на тази дата излязоха от печат първите бройки от книгата „Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо“, издание на „Ентусиаст“. Тя е посветена на великия български режисьор, написана от съпругата на покойния театрал –поетесата Валентина Радинска. Книгата разказва за последните години на Крикор Азарян, за борбата му с коварната болест, както и за покойния им син Степан. В снимки, текстове и стихове Валентина Радинска разкрива непозната страна на Крикор Азарян, останала скрита за публиката. Освен лична изповед и вечен архив от спомени, книгата „Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо“ е преди всичко документален роман, който съдържа много семейни снимки от личния архив на Азарян, негови фототипни записки, лична и обществена кореспонденция с приятели, институции и с медии, текстове, свалени от аудиозаписи, правени по време на последния му продължителен престой в болницата. Това е своеобразен дневник на твореца и личността Крикор  Азарян, воден в любимата му тетрадка. Книгата до такава степен описва в детайли най-съкровените преживявания на Валя и Коко от последните пет годни от неговия земен път, че читателят съзнателно става част от едно пътуване към смъртта, която въпреки жаждата за живот се оказва неизбежна.
Enthusiast publishing
press

„FaceБуки II. Дневникът на малкия Нострадамус“ – 365 бита смях за всеки ден от новата година (ZIP 727.88 KB)

Ентусиаст“ публикува новата книга на Любен Дилов-син с фейсбук-пророчества за добро настроение
14.12.2011
Относно: FaceБуки II. Дневникът на малкия Нострадамус

В навечерието на коледните и новогодишните празници на книжния пазар се появи една от най-дългоочакваните книги тази година – „FaceБуки. Дневникът на малкия Нострадамус“ от Любен  Дилов-син. След успеха на книгата „FaceБуки“ от октомври миналата година, Дилов зарадва своите почитатели с втората част на книгата, пълна с остроумни постинги и забавни пророчества от социалната мрежа, адресирани за 2012 г. Изданието излиза в познатото за читателите оформление и книжно тяло, но в друга цветова тоналност. И този път на корицата е Любен Дилов-син, но в ролята на малкия Нострадамус – разкъсал оковите на посредствеността, въоръжен с кристална топка, радиестезично махало, нахлузил няколко чифта старинни очила със стърчащи лупи, готов за забавни пророчества.Изображението е част от колажитес Дилов като малкия Нострадамус, поместени в книгата. Те са дело на световноизвестния български художник за игрално кино Владимир Тодоров,работил по касовите кинопродукции „Хари Потър“, „Хрониките на Нарния“, „Стюарт Литъл“, „Джуманджи“ и „Фермата на Макдоналд“. През последните години участвав проекти на Робърт Земекис, като „Коледни приказки“ с Джим Кери, „Беулф“ с Антъни Хопкинс и Анджелина Джоли и „Полярен експрес“с Том Хенкс.
Enthusiast publishing
press

Ню Йорк е завладян от тайните и мечтите на новите дебютантки (ZIP 1.47 MB)

 „Ентусиаст“ издава новата поредица на Ана Годбърсън, посветена на магнетичния Ню Йорк през 20-те години на XX век
13.12.2011
Относно: Тайни и мечти

След успеха на поредицата „Живот на върха“ от Ана Годбърсън през изминалата година и специалния подаръчен комплект с четирите книги от нея: „Лукс“, „Клюки“, „Завист“ и „Блясък“, който беше представен на Коледния панаир на книгата през 2010 г., в края на тази година издателство „Ентусиаст“ зарадва почитателите на авторката с първата книга „Тайни и мечти“ от новата ѝ поредица „Богати и красиви“. Тя е посветена на разрухата и вълненията, на любовта и разкоша, белязали 20-те години на ХХ век в Ню Йорк, и най-вече на последното лято от ерата на възможностите.Четирите книги от „Богати и красиви“разказват за три момичета – Лети Ларкспър, Астрид Донал и Кордилия Грей – новите дебютантки, търсещи социален престиж, решени на всяка цена да успеят в бляскавия Ню Йорк, сред лукса на богатите имения в Лонг Айлънд.
Enthusiast publishing
press

Фентъзи сагата „Уника“ – магическа приказка за любов, приятелство и власт (ZIP 1.19 MB)

„Ентусиаст“ публикува първата книга от поредицата - „Пламъка на живота
06.12.2011
Относно: УНИКА. Пламъка на живота

В началото на месец декември издателство „Ентусиаст“ публикува у нас първата книга от фентъзи  поредицата „Уника“ – „Пламъка на живота“ от Е. И. Алибис. Поредицата „Уника“е италиански издателски проект, който ще се развие не само с реализирането на една нова книга всяка година, но и чрез използването на мултимедийни ресурси, какъвто е уебсайтът www.unikaonline.com. Освен че задоволява нуждата на младите хора да се отдават на въображението си и да търсят положителни стимули в него, книгите от поредицата възпитават и много ценности у тях – чувство на отговорност, приятелство, вярност, честност, любов, смелост, уважение, състрадание, преданост, саможертва, доверие.Първата книга от поредицата – „Пламъка на живота“е фентъзи трилър с напрегнати обрати, в който тези ценности са въплътени в стремителното разгръщане на сюжета. Тя увлича както младите, така и почитателите на фентъзи жанра от всички възрасти.
Enthusiast publishing
press

„Сестра“ – един от най-добрите трилъри на 2011 г. излиза и в България (ZIP 1.95 MB)

„Ентусиастпубликува у нас дебютния роман на Розамънд Лъптън, който заплени милиони читатели по света
 
05.12.2011
Относно: Сестра

В навечерието на Коледния панаир на книгата издателство „Ентусиаст“ зарадва любителите на качествения психологически трилър с една от една от най-вълнуващите истории в този жанр - „Сестра“. Дебютният роман на Розамънд Лъптън е сред най-продаваните заглавия в света през последната година и е преведен на 31 езика. Още с излизането на книгата във Великобритания миналата есен, романът е приет и оценен изключително добре от читателската аудитория. Продажбите на книгата достигат рекордните над половин милион копия за една година. Заглавието е и в топ 10 за най-добри книги на Амазон Великобритания за 2011 г. Подобна е съдбата на книгата и в САЩ. „Сестра“ печели награда за най-добър дебют на 2011 г. и се нарежда сред десетте най-добри трилъра и сред стоте най-добри книги на Амазон САЩ за 2011 г. „Сестра“ е вълнуващ трилър, изпълнен с много обрати, лъжливи следи и невероятен финал – и всичко това майсторски вплетено в интригуваща история за обичта между две сестри и връзката помежду им, която никога не може да бъде прекъсната.
Enthusiast publishing
press

Вадете четката и пастата за зъби, приятели! Предстои ви близка среща с… Пук и Чук! (ZIP 1.12 MB)

Любимите герои Пук и Чук отново в България
05.12.2011
Относно: ПУК и ЧУК

Тази Коледа издателство „Ентусиаст“ подарява на своите читатели незабравим подарък - любимата книга на малки и големи – „Пук и Чук“ от Турбьорн Егнер. Заглавието излиза в поредицата Enthusiast Children’s Booksс оригиналната корица и илюстрации на автора.Книгата е публикувана  през 1949 г., а първото издание в България е от 1981 г. Тази година се навършват 30 г. от появата на „непоправимите разрушители на детски зъбки Пук и Чук“, които вече са на цели 62 години. Увлекателна, забавна и образователна, много поколения по цял сват са израснали с тази книга и историята за двете палави човечета Пук и Чук, които живеят комфортно в немитите зъбки на малкия Антон. От десетилетия историята за тях е доказано средство, което по лесен и шеговит начин приучава малките да не се боят от зъболекаря, да се грижат за зъбите си и им обяснява защо трябва да го правят. Книгата отдавна е заела своето достойно място сред класическите произведения за деца. Тя е преиздавана многократно в цял свят, а двете дяволити бактерии са се превърнали в символ на кариеси за децата.
Enthusiast publishing
press

„Аксолотъл прегазен на пътя“ - книгата, която скандализира Европа (ZIP 206.93 KB)

17-годишно момиче показва проблемите на тийнейджърите в дебютния си роман, който разтърси европейците
30.11.2011
Относно: Аксолотъл прегазен на пътя

Издателство „Ентусиаст“ публикува у нас една от най-обсъжданите книги от световната литературна сцена през последните години - „Аксолотъл прегазен на пътя“ от Хелене Хегеман. През 2010 г. в авторитетното немско списание „Шпигел“излиза голям материал за едва 17-годишната берлинска авторка и нейния „радикален, чепат, суров“пръв роман. Следват възторжени рецензии във всички големи вестници и списания. Още с публикуването на книгата на литературната сцена избухва дебат, какъвто отдавна не е имало в културните рубрики намедиите. Младата авторка е обвинена в плагиатство и бързо получава прозвището „убиец - плагиат“. Въпреки неочакваните и неоправдани, според някои, литературни реакции към Хегеман,книгата бързо се изкачва до първите места на класациите със 100 000 продадени екземпляра и е включена във финалната петорка на кандидатите за наградата на Лайпцигския панаир на книгата. Романът разказва историята на 16-годишната Мифти, която е изгубила майка си и сега живее в Берлин, където се отдава на добре познатата формула „секс, наркотици, рокендрол…“. Подобно на мексиканското животинче аксолотъл от заглавието на романа тя не иска да порасне.
Enthusiast publishing
press

„Джеймс и гигантската праскова“ от Роалд Дал за първи път на български език (ZIP 1.44 MB)

Ентусиаст“ публикува у нас още една от фантастичните истории за деца на Разказвач №1 в света
28.11.2011
Относно: Джеймс и гигантската праскова

Малко преди коледните и новогодишните празници издателство „Ентусиаст“ отново ще зарадва почитателите на Разказвач №1 в светa – Роалд Дал.  За първи път на българския книжен пазар излиза една от най-вълнуващите истории за деца на автора - „Джеймс и гигантската праскова“. Книгата беше тема на тазгодишното честване на Деня на Роалд Дал – 13 септември, който беше отпразнуван в цял свят с грандиозно „прасковено“ парти. Така беше отбелязана и 50-годишнината от появата на „Джеймс и гигантската праскова“.  За втора поредна година „Ентусиаст“ отбеляза рождената дата на писателя и в България, а читателите си пожелаха книгата „Джеймс и гигантската праскова“да се появи и на български език. Началото на детската поредица на Роалд Дал издателството постави през март миналата година с книгата „Фантастичният господин Фокс“, след която последваха: „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Чарли и Големият стъклен асансьор“, „Семейство Тъпашки“, „Вълшебният пръст“, „Костенурке, костенурке“, „Вещиците“ и „Жирафът, пеликанът и аз“. Всички заглавия се появиха у нас с оригиналните корици на официалния издател Puffin и илюстрациите на Куентийн Блейк – любимия художник и близък приятел на Роалд Дал.
Enthusiast publishing
press

Световноизвестният писател Жак Шесекс разкрива проклятието на „Последният череп на маркиз Дьо Сад“ (ZIP 1.42 MB)

„Ентусиаст“ публикува у нас скандална история за последните дни на маркиза – роман, изпълнен със секс, смърт и Бог
 
22.11.2011
Относно: Последният череп на маркиз Дьо Сад

В края на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар скандалния роман „Последният череп на маркиз Дьо Сад“, който през 2010 г. предизвика бурна дискусия първо в родината на автора - Швейцария, а след това и в цяла Европа. Романът е последната книга на един от най-значимите в световен мащаб творци, които пишат на френски език – Жак Шесекс. Книгата разказва по реалистичен и дори брутален начин за последните дни от живота на маркиз Дьо Сад и проклятието, което тегне над неговия череп. Писателят има провокативно и същевременно мистично отношение към света и описва маркиза като диаболично и фантастично същество. Тялото на Дьо Сад е изкопано 4 години след погребението му, а над гроба му се разнася облак от сяра. Доктор Рамон изважда черепа на маркиза и го отнася със себе си.  Черепът, който е пренасян като реликва до Америка, става обект на изследване на френолозите и предмет на много изследователки доклади. Това е история за една смърт и за началото на една легенда – за прокълнатия череп на маркиз Дьо Сад, който минава от ръка на ръка и носи нещастия и смърт по време на своето пътешествие по света.
Enthusiast publishing
press

Шведският бестселър „Хипнотизаторът“ завладя читателите по цял свят (ZIP 1.33 MB)

„Ентусиаст“ публикува у нас най-успешния шведски трилър след „Милениум
21.11.2011
Относно: Хипнотизаторът

В края на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар един от най-успешните шведски трилъри – „Хипнотизаторът“ от Ларш Кеплер. Почитателите на Стиг Ларшон ще бъдат приятно изненадани, че на литературната сцена се появи негов достоен заместник. Новата шведска звезда Ларш Кеплер заслужено се нарежда сред най-популярните автори на криминални четива в световен мащаб. Зад нея се крие един изключително успешен творчески тандем – съпрузите Александър и Александра Андорил. В живота те са щастливо семейство с три дъщери, а в литературата са избрали псевдонима Ларш Кеплер неслучайно - като почит към световноизвестния шведски писател Стиг Ларшон и големия учен Йохан Кеплер. Още с появата си техният първи роман „Хипнотизаторът“ заема челни позиции в класациите за книги в Швеция, а по-късно и в много страни по света. Днес „Хипнотизаторът“ е преведен на над 30 езика. През октомври 2012 г. се очаква и световната премиера по кината на екранизацията на романа, дело на режисьора Ласе Халстрьом.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg