press

Международната сензация „Нощният цирк“ вече и в България (ZIP 593 KB)

„Ентусиаст“ публикува дебютната книга на Ерин Моргънстърн
20.02.2012
Относно: Нощният цирк

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ публикува у нас дебютния роман на Ерин Моргънстърн – „Нощният цирк“, станал международна сензация. Първият тираж на заглавието в САЩ достига внушителните 175 000 екземпляра, а правата на романа са продадени в 22 страни. „Нощният цирк“ е сред шестте заглавия, избрани да се представят на Американското изложение за книги през 2011 г. Скоро след премиерата на романа на световната литературна сцена не закъснява и договорът за заснемане на филм по историята на Моргънстърн, подписан със Съмит Интернешънъл.
 
Действието в книгата се развива в края на XIX век в Западна Европа и САЩ. Романът приказка разказва за любовната история на двама магьосници илюзионисти. Циркът е сцената на техните невероятни битки на въображението и мястото, където се заражда тяхната любов. Приказна и красива, много скоро тя е поставена пред изпитание – въпреки волята си двамата влюбени трябва да се съревновават един срещу друг. Състезанието е подготвено от инструкторите им, които ги обучават от малки с тази цел. Забранената страст е напът да унищожи двамата влюбени. Но за състезателите остава скрит залогът, че в тази игра трябва да оцелее само един.
Enthusiast publishing
press

Неиздаваните ранни разкази на Дафни дю Морие вече и в България (ZIP 1.35 MB)

Ентусиаст“ публикува скандалния сборник на световноизвестната писателка – „Куклата“, съдържащ 13 разказа от нейната младост
23.01.2012
Относно: Куклата

В средата на месец януари издателство „Ентусиаст“ публикува за първи път у нас сборника с разкази „Куклата“ на една от най-известните английски писателки – Дафни дю Морие. В книгата с новооткрити творби на Морие, която британското издателство Virago публикува през пролетта на 2011 г., са събрани тринайсет от най-ранните творби на авторката, пет от които не са издавани и едва сега достигат до нейните многобройни почитатели по цял свят. Макар и написани в ранна възраст, разказите на Дафни дю Морие звучат зряло и въздействат със своя дълбок психологизъм.Тя е сред малкото автори, които интерпретират еднакво добре и мъжката, и женската гледна точка. Интригуващите ѝ произведения и скандалния ѝ начин на живот, превръщат Морие в една от най-обсъжданите авторки в цял свят. Освен на разкази, Дафни дю Морие е автор и на много романи и биографии.По творбите ѝ „Птиците“, „Ребека“ и „Страноприемница „Ямайка“, Алфред Хичкок снима най-известните си и награждавани филми от световното кино. През 1969 г. писателката получава благородническа титла заради големия си принос в литературата. Сборникът, който носи името на едноименния разказ „Куклата“,излиза в поредицата Enthusiast Vintage на издателство „Ентусиаст“ в превод на Надежда Розова.
Enthusiast publishing
press

Книгата на Радинска – пътуване от „Аз“ към „Ние с Коко“ (RAR 2.42 MB)

Валентина Радинска събра приятели и почитатели на великия български режисьор на премиерата на документалния роман „Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо“
16.01.2012
Относно: Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо

На 16 януари 2012 г. в Народния театър „Иван Вазов“ Валентина Радинска представи книгата си „Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо“, посветена на големия театрал и неин съпруг – Крикор Азарян. Изданието бе публикувано по повод годишнината от смъртта му, като предпремиерата се състоя в последните дни на миналата година по време на благотворителния концерт спектакъл „За Коко с Любов!“ в театър „Българска армия“.  На официалната премиера в Народния театър, където е поставена последната пиеса на Крикор Азарян – „Вишнева градина“ от трилогията „Чехов по Азарян“, книгата представиха актьорът Милен Миланов и председателят на СЕМ - доц. Георги Лозанов.
Enthusiast publishing
press

Любен Дилов-син: „След втория том на FaceБуки изоставям малкия Нострадамус и го предавам в ръцете на фолклора“ (RAR 2.09 MB)

Дилов представи новата си книга „FaceБуки II. Дневникът на малкия Нострадамус“
13.01.2012
Относно: FaceБуки II. Дневникът на малкия Нострадамус

На фаталния петък - 13 януари, Любен Дилов-син отбеляза шумно втория тираж на новата си книга „Дневникът на малкия Нострадамус“, издание на „Ентусиаст“. Премиерата на втория том на книгата „FaceБуки“ се състоя символично отново в клуб „Библиотеката“, където преди повече от една години бе представена първата част. Напълно във възможностите и стила на Любен Дилов-син, той събра на едно място приятели, почитатели и популярни лица от различни сфери на обществения живот, които заедно се посмяха на фейсбук-пророчествата на малкия Нострадамус от книгата.
Enthusiast publishing
press

„Седем разговора с Хорхе Луис Борхес“ – за книгите, творчеството, света и живота (ZIP 1.69 MB)

„Ентусиаст“ публикува най-интересните записани разговори с големия аржентински писател
04.01.2012
Относно: Седем разговора с Хорхе Луис Борхес

В последните дни на изминалата 2011 г. издателство „Ентусиаст“ публикува книгата „Седем разговора с Хорхе Луис Борхес“ от Фернандо Сорентино. Заглавието излезе в поредицата книги за книгата- Enthusiast Libris.
 
Преди повече от 40 години известният аржентински журналист Фернандо Сорентино, верен читател и почитател на Хорхе Луис Борхес, има възможност да реализира седем срещи със световноизвестния писател, по време на които провежда седем дълги разговора с него на различни любопитни теми. Първоначално интервюто е записано на лента, а по-късно издадено в книга. Въпросите на интервюиращия невинаги са снизходителни, а отговорите представят Борхес в неговите некоментирани и противоречиви страни- на моменти саркастичен, произволен, великодушен, точен и ослепителен, прям и провокативен.
 
Enthusiast publishing
press

Валентина Радинска увековечи човека и твореца Крикор Азарян в книга (ZIP 1.03 MB)

Ентусиаст“ публикува документалния роман „Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо“, посветен на последните години на великия български режисьор
19.12.2011
Относно: Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо

На 14 декември 2011 г. се навършиха две години от смъртта на проф. Крикор Азарян. Именно на тази дата излязоха от печат първите бройки от книгата „Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо“, издание на „Ентусиаст“. Тя е посветена на великия български режисьор, написана от съпругата на покойния театрал –поетесата Валентина Радинска. Книгата разказва за последните години на Крикор Азарян, за борбата му с коварната болест, както и за покойния им син Степан. В снимки, текстове и стихове Валентина Радинска разкрива непозната страна на Крикор Азарян, останала скрита за публиката. Освен лична изповед и вечен архив от спомени, книгата „Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо“ е преди всичко документален роман, който съдържа много семейни снимки от личния архив на Азарян, негови фототипни записки, лична и обществена кореспонденция с приятели, институции и с медии, текстове, свалени от аудиозаписи, правени по време на последния му продължителен престой в болницата. Това е своеобразен дневник на твореца и личността Крикор  Азарян, воден в любимата му тетрадка. Книгата до такава степен описва в детайли най-съкровените преживявания на Валя и Коко от последните пет годни от неговия земен път, че читателят съзнателно става част от едно пътуване към смъртта, която въпреки жаждата за живот се оказва неизбежна.
Enthusiast publishing
press

„FaceБуки II. Дневникът на малкия Нострадамус“ – 365 бита смях за всеки ден от новата година (ZIP 727.88 KB)

Ентусиаст“ публикува новата книга на Любен Дилов-син с фейсбук-пророчества за добро настроение
14.12.2011
Относно: FaceБуки II. Дневникът на малкия Нострадамус

В навечерието на коледните и новогодишните празници на книжния пазар се появи една от най-дългоочакваните книги тази година – „FaceБуки. Дневникът на малкия Нострадамус“ от Любен  Дилов-син. След успеха на книгата „FaceБуки“ от октомври миналата година, Дилов зарадва своите почитатели с втората част на книгата, пълна с остроумни постинги и забавни пророчества от социалната мрежа, адресирани за 2012 г. Изданието излиза в познатото за читателите оформление и книжно тяло, но в друга цветова тоналност. И този път на корицата е Любен Дилов-син, но в ролята на малкия Нострадамус – разкъсал оковите на посредствеността, въоръжен с кристална топка, радиестезично махало, нахлузил няколко чифта старинни очила със стърчащи лупи, готов за забавни пророчества.Изображението е част от колажитес Дилов като малкия Нострадамус, поместени в книгата. Те са дело на световноизвестния български художник за игрално кино Владимир Тодоров,работил по касовите кинопродукции „Хари Потър“, „Хрониките на Нарния“, „Стюарт Литъл“, „Джуманджи“ и „Фермата на Макдоналд“. През последните години участвав проекти на Робърт Земекис, като „Коледни приказки“ с Джим Кери, „Беулф“ с Антъни Хопкинс и Анджелина Джоли и „Полярен експрес“с Том Хенкс.
Enthusiast publishing
press

Ню Йорк е завладян от тайните и мечтите на новите дебютантки (ZIP 1.47 MB)

 „Ентусиаст“ издава новата поредица на Ана Годбърсън, посветена на магнетичния Ню Йорк през 20-те години на XX век
13.12.2011
Относно: Тайни и мечти

След успеха на поредицата „Живот на върха“ от Ана Годбърсън през изминалата година и специалния подаръчен комплект с четирите книги от нея: „Лукс“, „Клюки“, „Завист“ и „Блясък“, който беше представен на Коледния панаир на книгата през 2010 г., в края на тази година издателство „Ентусиаст“ зарадва почитателите на авторката с първата книга „Тайни и мечти“ от новата ѝ поредица „Богати и красиви“. Тя е посветена на разрухата и вълненията, на любовта и разкоша, белязали 20-те години на ХХ век в Ню Йорк, и най-вече на последното лято от ерата на възможностите.Четирите книги от „Богати и красиви“разказват за три момичета – Лети Ларкспър, Астрид Донал и Кордилия Грей – новите дебютантки, търсещи социален престиж, решени на всяка цена да успеят в бляскавия Ню Йорк, сред лукса на богатите имения в Лонг Айлънд.
Enthusiast publishing
press

Фентъзи сагата „Уника“ – магическа приказка за любов, приятелство и власт (ZIP 1.19 MB)

„Ентусиаст“ публикува първата книга от поредицата - „Пламъка на живота
06.12.2011
Относно: УНИКА. Пламъка на живота

В началото на месец декември издателство „Ентусиаст“ публикува у нас първата книга от фентъзи  поредицата „Уника“ – „Пламъка на живота“ от Е. И. Алибис. Поредицата „Уника“е италиански издателски проект, който ще се развие не само с реализирането на една нова книга всяка година, но и чрез използването на мултимедийни ресурси, какъвто е уебсайтът www.unikaonline.com. Освен че задоволява нуждата на младите хора да се отдават на въображението си и да търсят положителни стимули в него, книгите от поредицата възпитават и много ценности у тях – чувство на отговорност, приятелство, вярност, честност, любов, смелост, уважение, състрадание, преданост, саможертва, доверие.Първата книга от поредицата – „Пламъка на живота“е фентъзи трилър с напрегнати обрати, в който тези ценности са въплътени в стремителното разгръщане на сюжета. Тя увлича както младите, така и почитателите на фентъзи жанра от всички възрасти.
Enthusiast publishing
press

„Сестра“ – един от най-добрите трилъри на 2011 г. излиза и в България (ZIP 1.95 MB)

„Ентусиастпубликува у нас дебютния роман на Розамънд Лъптън, който заплени милиони читатели по света
 
05.12.2011
Относно: Сестра

В навечерието на Коледния панаир на книгата издателство „Ентусиаст“ зарадва любителите на качествения психологически трилър с една от една от най-вълнуващите истории в този жанр - „Сестра“. Дебютният роман на Розамънд Лъптън е сред най-продаваните заглавия в света през последната година и е преведен на 31 езика. Още с излизането на книгата във Великобритания миналата есен, романът е приет и оценен изключително добре от читателската аудитория. Продажбите на книгата достигат рекордните над половин милион копия за една година. Заглавието е и в топ 10 за най-добри книги на Амазон Великобритания за 2011 г. Подобна е съдбата на книгата и в САЩ. „Сестра“ печели награда за най-добър дебют на 2011 г. и се нарежда сред десетте най-добри трилъра и сред стоте най-добри книги на Амазон САЩ за 2011 г. „Сестра“ е вълнуващ трилър, изпълнен с много обрати, лъжливи следи и невероятен финал – и всичко това майсторски вплетено в интригуваща история за обичта между две сестри и връзката помежду им, която никога не може да бъде прекъсната.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg