press

Непознатата Ванга – един различен поглед за петричката пророчица (ZIP 1.48 MB)

„Ентусиаст“ публикува книгата „Случаят „Ванга“ от Николай Стоянов
 
24.04.2012
Относно: Случаят Ванга

В края на месец април издателство „Ентусиаст“ публикува книга, посветена на известната по цял свят петричка пророчица – Ванга. Автор на изданието „Случаят „Ванга“ е писателят Николай Стоянов, родственик на пророчицата, който е събрал спомени за нея от дете, както и истории, които се предават от поколение на поколение във фамилията. Освен текстове, посветени на Ванга, книгата разказва и много за времето, в което е живяла тя, за емблематични личности и събития, белязали тези години,за взаимоотношенията ѝ с властта и тайните службите, за научните експерименти, които приживеса се провеждали с пророчицата, въпреки че подобни се отричат до днес, за други феномени около нея, както и за сеансите, които тя е провеждала за контакт с отвъдното. За разлика от повечето издания у нас, посветени на Ванга, насочени по-скоро към сензацията с журналистически привкус, книгата на Николай Стоянов съдържа много биографични факти за пророчицата и е преди всичко една лична история за нея, пречупена през писателския поглед. Освен в България, изданието излиза успоредно в Македония и Русия.
Enthusiast publishing
press

За първи път в България „Пълно ръководство по йога с илюстрации“ (ZIP 1.79 MB)

„Ентусиаст“ публикува книгата на световноизвестния гуру Свами Девананда
 
11.04.2012
Относно: Пълно ръководство по йога с илюстрации

В средата на април за първи път българските читатели и последователи на йога ще имат възможност да притежават пълно ръководство по йога от гуруто Свами Девананда – един от най-известните световни авторитети по Хатха и Раджа йога. Книгата „Пълно ръководство по йога“, издание на „Ентусиаст“, от десетилетия помага на хиляди хора по цял свят да изпитат невероятните ползи от древните йога практики върху човешкото тяло, ум и дух. Уникален в умението си да обяснява ясно дори най-сложните концепции, Свами Вишну предлага цялостна програма, благодарение на която всеки би могъл да изпита мощната сила на йога. Със своите пълнота на съдържанието и богат илюстративен материал, който нагледно показва как точно се изпълняват всички асани и практики в йога, книгата е основополагаща за всички, занимаващи се с йога хора по цял свят. Подходяща е не само за учители и практикуващи, но и за начинаещи. Чрез нея всеки, който иска да се докосне до йога, може да направи това, дори без ръководството на вещ учител, сам, вкъщи, ако няма възможност да посещава курсове.
Enthusiast publishing
press

Забраненната повест „Кучешко сърце“ на Булгаков с ново издание у нас (ZIP 2.04 MB)

Ентусиаст“ публикува творбата, донесла световна известност на автора
02.04.2012
Относно: Седем дни сами

В края на месец март издателство „Ентусиаст“ прибави още едно заглавие към колекцията от класически произведения Enthusiast Vintage- „Кучешко сърце“ от Михаил Булгаков. Руският автор пише повестта „Кучешко сърце“ през 1925 г., години преди романа си „Майстора и Маргарита“, но двете произведения често са поставяни редом едно до друго от критиката. Авторът не доживява отпечатването им, но по-късно неговите творби му носят световна известност.
 
През 1926 г., само година след довършването на повестта, в апартамента на писателя е направен обиск. Властите изземат ръкописа на „Кучешко сърце“, както и дневника на автора, написан в антикомунистически дух. Но „ръкописите не горят“, както пророчески пише Булгаков. Творбата е публикувана за първи път 43 години по-късно  - през 1968 г., едновременно в списания във Франкфурт („Грани“)и в Лондон(„Студент“), а в СССР едва през 1987 г. По „Кучешко сърце“ са заснети два филма – италиански от 1976 г. и руски от 1988 г.
Enthusiast publishing
press

Коафьорът на звездите Жоро Петков представя тенденциите при официалната прическа в луксозно издание (ZIP 1.96 MB)

Ентусиаст“ публикува албума „Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков“, плод на 10-годишния опит на фризьора
28.03.2012
Относно: Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков

В края на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар първата книга на топ-коафьора Жоро Петков – „Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков“. След 10 години, посветени на косата и нейната преобразяваща сила, Жоро Петков подарява на почитателите си своя първи албум със специална селекция от най-новите тенденции при прическите за официален случай. Луксозното издание е плод на дългогодишния опит на коафьора, автор на прическите на едни от най-запомнящите се корици на списания, видеоклипове и модни фотосесии. Книгата е предназначена както за фризьори, които искат да надградят уменията си, така и за дамите, които искат да са стилни и впечатляващи.
Enthusiast publishing
press

„Избрани разкази“ от лауреата на Нобелова награда - Хайнрих Бьол (ZIP 612.11 KB)

 „Ентусиаст“ публикува второ заглавие в новата поредица, посветена на майсторите на късия разказ
27.03.2012
Относно: Избрани разкази от Хайнрих Бьол

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ стартира нова поредица – Избрани разкази. Целта на проекта е да представи по оригинален начин на младите читатели класиците в нова светлина, различна от скучните представи за авторите, добити от текстовете, залегнали в учебните програми. Поредицата стартира с творби от Антон Павлович Чехов, а в края на март в колекцията от класици - майстори на късия разказ влиза втори сборник с избрани творби от немския писател Хайнрих Бьол. Книгата съдържа 18 от най-известните разкази на световноизвестния автор.
Enthusiast publishing
press

„ИПОлогия на храненето“ - нов подход към диетите и „борбата“ с килограмите (ZIP 1.51 MB)

„Ентусиаст“ публикува първата книга на топдиетолога Ипократис Пападимитракос
26.03.2012
Относно: ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и проблема с килограмите

Постигането на стройна фигура и влизането във форма с първите дни от пролетта е още по-бързо, лесно и ефективно! В края на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува първата книга „ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“на един от най-известните специалисти по храненето у нас - Ипократис Пападимитракос.Освен, че е практикуващ диетолог с над 10-годишен опит, Ипократис Пападимитракос е кинезитерапевт и психолог. Той е първият специалист в България, който заговори за „нормално хранене“ като начин на живот и състояние на духа.Методите, които Ипократис прилага се различават от класическата диетология. Обикновено наднормените килограми сетретират като обменни заболявания или нарушения на метаболизма. Но той е убеден, че причините за тях в повечето случаи са психосоматични, че се дължат на цялостното неправилно поведение към храната, на вредните навици и на лошия хранителен стереотип.
 
Enthusiast publishing
press

„Когато Господ беше заек“– роман за любовта във всичките ѝ форми (ZIP 1.27 MB)

Ентусиаст“ публикува дебютната книга на Сара Уинман, станала международна сензация
19.03.2012
Относно: Когато Господ беше заек

В средата на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува у нас един от най-впечатляващите дебюти на световната литературна сцена - „Когато Господ беше заек“ от Сара Уинман. Въпреки че авторката започва да пише сравнително късно, литературните критици са убедени, че талантът ѝ е обречен на бляскаво бъдеще, а първата ѝ книга е един от най-вълнуващите и завладяващи съвременни романи. Малко след появата си книгата вече е продадена в над 20 страни, сред които Германия, САЩ, Италия, Испания, Франция, Китай, Индонезия, Финландия, Бразилия, Сърбия, Румъния, Турция и други.
Enthusiast publishing
press

Ако любовта беше болест, щеше ли да се излекуваш от нея? (ZIP 736.7 KB)

Ентусиаст“ публикува бестселъра на Ню Йорк Таймс – „Делириум“ от Лорън Оливър, превърнал се в мания за тийнейджърите по света
12.03.2012
Относно: Делириум

След успеха у нас на дебютния роман на Лорън Оливър „Моят Свети Валентин“, в средата на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува втора книга от авторката – „Делириум“,в поредицата Enthusiast Teen’s Books. Заглавието е бестселър на Ню Йорк Таймс и се нарежда сред най-успешните романи за подрастващи в света. Книгата, по която се заснема филм, е обявена за най-добър роман за тийнейджъри за 2011 г. от Amazon,а литературната критика прогнозира, че заглавието ще има славата на „Здрач“ от Стефани Майър. Лорън Оливър издава „Делириум“ в началото на 2011 г. в САЩ и само за година книгата се превръща в международна сензация, която обещава да надмине по успех дебютния роман на авторката, който вече е преведен на над 30 езика.Въпреки, че историята в „Делириум“ е абсолютно завършена и книгата може да се чете самостоятелно, заглавието е първо от трилогия. Втората книга от поредицата – „Пандемия“, вече е публикувана в САЩ, а третата – „Реквием“ – авторката пише в момента.
Enthusiast publishing
press

Най-продаваната книга за 2010 г. „Слугинята“ вече на голям екран - „Южнячки“ от 3 февруари 2012 г. по кината (ZIP 252.79 KB)

РАЗТЪРСВАЩА ИСТОРИЯ ПО СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР „СЛУГИНЯТА“
 

 
06.03.2012
Относно: ЮЖНЯЧКИ

Дългоочакваното киносъбитие „Южнячки“ е продукция, замислена още с появата на световния бестселър „Слугинята“. Известният режисьор Тейт Тейлър е близък приятел на авторката Катрин Стокет и е сред първите прочели ръкописа. Така се заражда идеята за екранизация. Предвижда се тя да бъде реализирана веднага след публикуването на книгата. Особеното внимание, с което Тейлър подхожда към екранизирането на романа и прякото участие на авторката Катрин Стокет в продукцията, превръща филма „Южнячки“ в първокласно изживяване, което обогатява и допълва историята от „Слугинята“с брилянтни актьорски изпълнения и автентично визуално пресъздаване на епохата - шейсетте години на XX век в южния щат Мисисипи.
 
Enthusiast publishing
press

Непознати творби на Чехов в новата поредица на „Ентусиаст“ (ZIP 1.58 MB)

 „Избрани разкази“ представя на по-младите читатели великите автори по съвременен начин
 
29.02.2012
Относно: Избрани разкази от Антон Чехов

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ стартира нова поредица – Избрани разкази, с която читателите ще имат възможност да преоткрият вечните творби на майстори на жанра като Антон Чехов, Хайнрих Бьол, Катрин Мансфийлд, Ги дьо Мопасан и други. Поредицата не претендира за антологичност, а по-скоро представя пъстра мозайка от многообразното творчество на авторите. Модерното дизайнерско оформление на поредицата и подборът на произведенията, който включва известни и позабравени истории, са адресирани към по-млада публика.Целта на проекта е да представи на младите читатели класиците в нова светлина, различна от досадните и скучни представи за авторите, добити от текстовете, залегнали в учебните програми. Първата книга от поредицата е посветена на творби от „майстора на късия разказ“ Антон Павлович Чехов.
 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg