press

Кървави олимпийски игри 2012 (ZIP 1.35 MB)

Новият трилър на Джеймс Петерсън е посветен на Олимпиадата в Лондон това лято
 
21.06.2012
Относно: Детективска агенция Private. Кървави игри

След успеха на двата романа на Джеймс Патерсън у нас – „Детективска агенция Private“и„P. S. убийците“, това лято почитателите на криминални четива ще се насладят на истински заплетен сюжет, разгърнат в лондонските декори на Олимпиадата през 2012 г. „Кървави игри“ е най-новата книга от последната поредица на майстора на трилъра Джеймс Патерсън „Детективска агенция Private“, но този път написанав съавторство с Марк Съливан. Актуалността на книгата е несъмнена – в романа спортният дух е основен в динамичния сюжет, в който е преплетена по изкусен начин  и балканската връзка.
Enthusiast publishing
press

Катрин Мансфийлд: „Най-първо съм писател, а чак след това жена“ (ZIP 1.06 MB)

Ентусиаст“ публикува сборник с Избрани разкази от най-известната новозеландска писателка
 
30.05.2012
Относно: Избрани разкази от Катрин Мансфийлд

В края на месец май издателство „Ентусиаст“ добави още едно ярко име към поредицата Избрани разкази – това на Катрин Мансфийлд. Катрин Мансфийлд е псевдоним на Катлийн Мансфийлд Бошан. Тя е поставяна е редом до Чехов, Карвър, Хемингуей, О'Хенри, Кортасар като една от най-великите представители на жанра на късия разказ в света. Първият разказ на световноизвестната писателка е публикуван, когато тя е едва 9-годишна. Той се казва „Ена Блейк“ и излиза в един гимназиален вестник в Уелингтън. Бележката на редактора към него гласи: „... обещава бъдещи забележителни успехи“. Първият ѝ сборник е „В един немски пансион“ от 1911 г., а през 1916 г. пише повестта „Прелюдия“. Последвалите сборници „Блаженство“ и „Градинско увеселение“ я утвърждават като разказвач от световна величина. За славата ѝ допринасят и усилията на съпруга ѝ Джон Мъри, който след смъртта ѝ публикува неиздадените дотогава сборници „Гълъбово гнездо“ и „Нещо детско“.
Enthusiast publishing
press

Марин Бончев събра „Великите тенори на България“ в книга (ZIP 1.36 MB)

„Ентусиаст“ публикува новата книга на първия международноизвестен български контратенор
29.05.2012
Относно: Великите тенори на България

В края на месец май издателство „Ентусиаст“ публикува новата книга на музикалния журналист и контратенор Марин Бончев – „Великите тенори на България“. Изданието разказва за професионалното развитие и музикалната кариера на едни от най-известните български оперни певци, покорили не само българската, но и световната сцена. Разбира се, в книгата са поместени само една част от великите имена на българското оперно изкуство, защото, за да се постигне пълнота при тяхното разглеждане, ще е нужно многотомно издание. Някой от тях са направили кариера в България и са се развивали единствено в родината, други са пели у дома, а трети са придобили международна слава и са дали своя принос в развитието и извисяването на театри като Ла Скала, Гранд опера, Щатсопер – Виена, „Ковънт Гардън“. Тенорите, подбрани в книгата, са своеобразна история на оперния театър у нас от неговото раждане до днешния му апогей.
Enthusiast publishing
press

Роалд Дал измислил историята за Големия дружелюбен великан за своите собствени деца (ZIP 731.24 KB)

Ентусиаст“ публикува една от най-известните истории за деца на Разказвач №1 в света
21.05.2012
Относно: ГДВ

В средата на месец май издателство „Ентусиаст“ прибавя още едно заглавие към поредицата с истории за деца от световноизвестния писател Роалд Дал – „ГДВ“. Изданието е с оригиналната корица и илюстрациите на любимия художник на Разказвач №1 в света - Куентин Блейк. „ГДВ“ е издадена за първи път през 1982 г. През 1985 г. получава Немската награда за юношеска литература. Едноименният филм по книгата е излъчен за първи път на Коледа през 1989 г. по ITV1. Главният герой е озвучен от актьора Дейвид Джейсън, а Софи – от Аманда Рут. През септември 2011 г.Dream Works обявяват, че са взели филмовите права за книгата. Продуценти на новата лента са Катлийн Кенеди и Франк Маршал, а сценарист е Мелиса Матисън. Историята по „ГДВ“ е поставяна и на театралната сцена.
Enthusiast publishing
press

Николай Стоянов представи новата си книга „Случаят „Ванга“ (ZIP 1.72 MB)

Специално участие в събитието взе писателят Антон Дончев
15.05.2012
Относно: Случаят Ванга

София, 14 май 2012 г.Вчера в Народния театър „Иван Вазов“ писателят Николай Стоянов представи книгата си „Случаят „Ванга“, издание на „Ентусиаст“, посветена на известната по цял свят петричка пророчица Ванга. Специално участие по време на официалната част на премиерата взе академик Антон Дончев. В книгата авторът Николай Стоянов, родственик на Ванга по бащина линия, който е имал възможност да я наблюдава отблизо над 20 години, е събрал своите и семейни спомени за пророчицата от дете до около 70-те години на XX век.
Enthusiast publishing
press

Готови ли сте за истинско усещане за страх! (ZIP 1.02 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Бялата врана“, завладял милиони тийнейджъри по света
08.05.2012
Относно: Бялата врана

В началото на месец май издателство „Ентусиаст“ публикува още едно заглавие в поредицата Enthusiast Teen’s Books– „Бялата врана“ от Маркъс Седжуик. Още с появата си книгата се превръща в тотален бестселър, развълнувал милиони тийнейджъри по света. „Бялата врана“ е спиращ дъха готически трилър, който не може да остане неоценен от почитателите на истинския хорър. Историята е разтърсваща, примесена с противоречиви теми, шокиращи сцени, неочаквани събития, които провокират читателя да поставя под съмнение възгледите си. Същевременно това е разказ за самотата, за любовта, за приятелството, за вярата, за всичко онова, което ценим.
Enthusiast publishing
press

Красива любовна история или шокираща сага за войната (ZIP 1.3 MB)

Ентусиаст“ публикува дебютния роман на Джули Оринджър - „Невидимият мост
07.05.2012
Относно: Невидимият мост

В началото на месец май издателство „Ентусиаст“публикува един от най-забележителните дебюти в световен мащаб – книгата „Невидимият мост“от Джули Оринджър. „Невидимият мост“е първият роман на талантливата писателка, след сборника с разкази „Как се диша под вода“, отличен с редица литературни награди. Още при появата си романът впечатлява силно критиците, а авторитетното списание Bookmarks Magazine отбелязва, че той е обречен да се превърне в съвременна световна класика. „Невидимият мост“ е в списъка с най-добри книги за месец май на 2010 г. на Амазон. Романът разказва историята на една невероятна любов, подложена на много изпитания. Той е и хроника на борбата на едно семейство за оцеляване в един от най-страшните периоди от световната история и приказка за опасната сила на изкуството във време на война.
 
Enthusiast publishing
press

Пет приятелки поемат вълнуващо пътуване към себе си (ZIP 923.04 KB)

Ентусиаст“ публикува един от най-успешните женски романи на 2011 година „Дамски вторници“
02.05.2012
Относно: Дамски вторници

Ако повърхностните женски романи вече са ви омръзнали, време е да се впуснете във вълнуващо пътешествие с пет изключително симпатични дами – Каролине, Ева, Естел, Кики и Юдит. Те са главните героини от световния бестселър „Дамски вторници” от Моника Пец, завладял милиони женски сърца. Освободете всеки първи вторник от месеца в графика си с ангажименти и се впуснете в незабравимо и забавно приключение, което ще промени представите ви за женски четива.
Enthusiast publishing
press

„Ядреналин“ – предупреждение и предизвикателство (ZIP 2.54 MB)

Иво Инджев и Георги Котев представиха съвместната си книга „Ядреналин“, издание на „Ентусиаст“
27.04.2012
Относно: Ядреналин

София, 26 април 2012 г.Вчера от 18:00 ч. журналистът Иво Инджев и специалистът по ядрена енергетика Георги Котев представиха съвместния си авторски труд „Ядреналин“. Изборът на дата за премиера на книгата не е случаен – на 26 април 2012 г. се навършиха 26 години от избухването на ядрената авария в АЕЦ „Чернобил“. Градинката пред „Кристал“ се оказа малка, за да побере всички почитатели, читатели и заинтересовани от темата, а опашката за автографи почти изцяло блокира движението през нея. С оглед на обстоятелствата авторите решиха „да не губят време в приказки, защото всичко е написано в книгата“ и отделиха по малко индивидуално време за всеки, който взе автограф от тях.
Enthusiast publishing
press

Бойко Борисов информирал лично Иво Инджев, че ще спира АЕЦ „Белене“ (ZIP 1013.34 KB)

Журналистът заявява позицията си с нова книга в съавторство с Георги Котев - „Ядреналин“, издание на „Ентусиаст“
26.04.2012
Относно: Ядреналин

На 26 април, четвъртък, когато се навършват 26 години от ядрената авария в АЕЦ „Чернобил“, от 18:00 ч. Иво Инджев и Георги Котев представят книгата „Ядреналин“в градинката пред „Кристал“. В нея авторите разкриват своята позиция по актуалните въпроси, свързани с ядрената енергетика, подкрепени с коментари и лични истории. В книгата читателите ще открият десет откровения за: престъплението с ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй“; тайното разследване на случая; мафията в българската енергетика; личната история на човека, направил разкритията; това как признат специалист се превръща в ядрен дисидент; разпада на мита за „мирния атом“; руската рулетка с отработеното гориво; фалшивата пропаганда за безопасността; липсата на разлика между ядрено оръжие и атомна централа; алчността, която заплашва бъдещето на човечеството. „Ядреналин“е своеобразно предупреждение за онова, което може да се случи в българската ядрена централа „Козлодуй“, но и предизвикателство към „силните на деня“ и тяхната неоснователна претенция да бъдат господари на съдбата на човечеството.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg