press

Забраненната повест „Кучешко сърце“ на Булгаков с ново издание у нас (ZIP 2.04 MB)

Ентусиаст“ публикува творбата, донесла световна известност на автора
02.04.2012
Относно: Седем дни сами

В края на месец март издателство „Ентусиаст“ прибави още едно заглавие към колекцията от класически произведения Enthusiast Vintage- „Кучешко сърце“ от Михаил Булгаков. Руският автор пише повестта „Кучешко сърце“ през 1925 г., години преди романа си „Майстора и Маргарита“, но двете произведения често са поставяни редом едно до друго от критиката. Авторът не доживява отпечатването им, но по-късно неговите творби му носят световна известност.
 
През 1926 г., само година след довършването на повестта, в апартамента на писателя е направен обиск. Властите изземат ръкописа на „Кучешко сърце“, както и дневника на автора, написан в антикомунистически дух. Но „ръкописите не горят“, както пророчески пише Булгаков. Творбата е публикувана за първи път 43 години по-късно  - през 1968 г., едновременно в списания във Франкфурт („Грани“)и в Лондон(„Студент“), а в СССР едва през 1987 г. По „Кучешко сърце“ са заснети два филма – италиански от 1976 г. и руски от 1988 г.
Enthusiast publishing
press

Коафьорът на звездите Жоро Петков представя тенденциите при официалната прическа в луксозно издание (ZIP 1.96 MB)

Ентусиаст“ публикува албума „Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков“, плод на 10-годишния опит на фризьора
28.03.2012
Относно: Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков

В края на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар първата книга на топ-коафьора Жоро Петков – „Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков“. След 10 години, посветени на косата и нейната преобразяваща сила, Жоро Петков подарява на почитателите си своя първи албум със специална селекция от най-новите тенденции при прическите за официален случай. Луксозното издание е плод на дългогодишния опит на коафьора, автор на прическите на едни от най-запомнящите се корици на списания, видеоклипове и модни фотосесии. Книгата е предназначена както за фризьори, които искат да надградят уменията си, така и за дамите, които искат да са стилни и впечатляващи.
Enthusiast publishing
press

„Избрани разкази“ от лауреата на Нобелова награда - Хайнрих Бьол (ZIP 612.11 KB)

 „Ентусиаст“ публикува второ заглавие в новата поредица, посветена на майсторите на късия разказ
27.03.2012
Относно: Избрани разкази от Хайнрих Бьол

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ стартира нова поредица – Избрани разкази. Целта на проекта е да представи по оригинален начин на младите читатели класиците в нова светлина, различна от скучните представи за авторите, добити от текстовете, залегнали в учебните програми. Поредицата стартира с творби от Антон Павлович Чехов, а в края на март в колекцията от класици - майстори на късия разказ влиза втори сборник с избрани творби от немския писател Хайнрих Бьол. Книгата съдържа 18 от най-известните разкази на световноизвестния автор.
Enthusiast publishing
press

„ИПОлогия на храненето“ - нов подход към диетите и „борбата“ с килограмите (ZIP 1.51 MB)

„Ентусиаст“ публикува първата книга на топдиетолога Ипократис Пападимитракос
26.03.2012
Относно: ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и проблема с килограмите

Постигането на стройна фигура и влизането във форма с първите дни от пролетта е още по-бързо, лесно и ефективно! В края на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува първата книга „ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“на един от най-известните специалисти по храненето у нас - Ипократис Пападимитракос.Освен, че е практикуващ диетолог с над 10-годишен опит, Ипократис Пападимитракос е кинезитерапевт и психолог. Той е първият специалист в България, който заговори за „нормално хранене“ като начин на живот и състояние на духа.Методите, които Ипократис прилага се различават от класическата диетология. Обикновено наднормените килограми сетретират като обменни заболявания или нарушения на метаболизма. Но той е убеден, че причините за тях в повечето случаи са психосоматични, че се дължат на цялостното неправилно поведение към храната, на вредните навици и на лошия хранителен стереотип.
 
Enthusiast publishing
press

„Когато Господ беше заек“– роман за любовта във всичките ѝ форми (ZIP 1.27 MB)

Ентусиаст“ публикува дебютната книга на Сара Уинман, станала международна сензация
19.03.2012
Относно: Когато Господ беше заек

В средата на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува у нас един от най-впечатляващите дебюти на световната литературна сцена - „Когато Господ беше заек“ от Сара Уинман. Въпреки че авторката започва да пише сравнително късно, литературните критици са убедени, че талантът ѝ е обречен на бляскаво бъдеще, а първата ѝ книга е един от най-вълнуващите и завладяващи съвременни романи. Малко след появата си книгата вече е продадена в над 20 страни, сред които Германия, САЩ, Италия, Испания, Франция, Китай, Индонезия, Финландия, Бразилия, Сърбия, Румъния, Турция и други.
Enthusiast publishing
press

Ако любовта беше болест, щеше ли да се излекуваш от нея? (ZIP 736.7 KB)

Ентусиаст“ публикува бестселъра на Ню Йорк Таймс – „Делириум“ от Лорън Оливър, превърнал се в мания за тийнейджърите по света
12.03.2012
Относно: Делириум

След успеха у нас на дебютния роман на Лорън Оливър „Моят Свети Валентин“, в средата на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува втора книга от авторката – „Делириум“,в поредицата Enthusiast Teen’s Books. Заглавието е бестселър на Ню Йорк Таймс и се нарежда сред най-успешните романи за подрастващи в света. Книгата, по която се заснема филм, е обявена за най-добър роман за тийнейджъри за 2011 г. от Amazon,а литературната критика прогнозира, че заглавието ще има славата на „Здрач“ от Стефани Майър. Лорън Оливър издава „Делириум“ в началото на 2011 г. в САЩ и само за година книгата се превръща в международна сензация, която обещава да надмине по успех дебютния роман на авторката, който вече е преведен на над 30 езика.Въпреки, че историята в „Делириум“ е абсолютно завършена и книгата може да се чете самостоятелно, заглавието е първо от трилогия. Втората книга от поредицата – „Пандемия“, вече е публикувана в САЩ, а третата – „Реквием“ – авторката пише в момента.
Enthusiast publishing
press

Най-продаваната книга за 2010 г. „Слугинята“ вече на голям екран - „Южнячки“ от 3 февруари 2012 г. по кината (ZIP 252.79 KB)

РАЗТЪРСВАЩА ИСТОРИЯ ПО СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР „СЛУГИНЯТА“
 

 
06.03.2012
Относно: ЮЖНЯЧКИ

Дългоочакваното киносъбитие „Южнячки“ е продукция, замислена още с появата на световния бестселър „Слугинята“. Известният режисьор Тейт Тейлър е близък приятел на авторката Катрин Стокет и е сред първите прочели ръкописа. Така се заражда идеята за екранизация. Предвижда се тя да бъде реализирана веднага след публикуването на книгата. Особеното внимание, с което Тейлър подхожда към екранизирането на романа и прякото участие на авторката Катрин Стокет в продукцията, превръща филма „Южнячки“ в първокласно изживяване, което обогатява и допълва историята от „Слугинята“с брилянтни актьорски изпълнения и автентично визуално пресъздаване на епохата - шейсетте години на XX век в южния щат Мисисипи.
 
Enthusiast publishing
press

Непознати творби на Чехов в новата поредица на „Ентусиаст“ (ZIP 1.58 MB)

 „Избрани разкази“ представя на по-младите читатели великите автори по съвременен начин
 
29.02.2012
Относно: Избрани разкази от Антон Чехов

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ стартира нова поредица – Избрани разкази, с която читателите ще имат възможност да преоткрият вечните творби на майстори на жанра като Антон Чехов, Хайнрих Бьол, Катрин Мансфийлд, Ги дьо Мопасан и други. Поредицата не претендира за антологичност, а по-скоро представя пъстра мозайка от многообразното творчество на авторите. Модерното дизайнерско оформление на поредицата и подборът на произведенията, който включва известни и позабравени истории, са адресирани към по-млада публика.Целта на проекта е да представи на младите читатели класиците в нова светлина, различна от досадните и скучни представи за авторите, добити от текстовете, залегнали в учебните програми. Първата книга от поредицата е посветена на творби от „майстора на късия разказ“ Антон Павлович Чехов.
 
Enthusiast publishing
press

Международната сензация „Нощният цирк“ вече и в България (ZIP 593 KB)

„Ентусиаст“ публикува дебютната книга на Ерин Моргънстърн
20.02.2012
Относно: Нощният цирк

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ публикува у нас дебютния роман на Ерин Моргънстърн – „Нощният цирк“, станал международна сензация. Първият тираж на заглавието в САЩ достига внушителните 175 000 екземпляра, а правата на романа са продадени в 22 страни. „Нощният цирк“ е сред шестте заглавия, избрани да се представят на Американското изложение за книги през 2011 г. Скоро след премиерата на романа на световната литературна сцена не закъснява и договорът за заснемане на филм по историята на Моргънстърн, подписан със Съмит Интернешънъл.
 
Действието в книгата се развива в края на XIX век в Западна Европа и САЩ. Романът приказка разказва за любовната история на двама магьосници илюзионисти. Циркът е сцената на техните невероятни битки на въображението и мястото, където се заражда тяхната любов. Приказна и красива, много скоро тя е поставена пред изпитание – въпреки волята си двамата влюбени трябва да се съревновават един срещу друг. Състезанието е подготвено от инструкторите им, които ги обучават от малки с тази цел. Забранената страст е напът да унищожи двамата влюбени. Но за състезателите остава скрит залогът, че в тази игра трябва да оцелее само един.
Enthusiast publishing
press

Неиздаваните ранни разкази на Дафни дю Морие вече и в България (ZIP 1.35 MB)

Ентусиаст“ публикува скандалния сборник на световноизвестната писателка – „Куклата“, съдържащ 13 разказа от нейната младост
23.01.2012
Относно: Куклата

В средата на месец януари издателство „Ентусиаст“ публикува за първи път у нас сборника с разкази „Куклата“ на една от най-известните английски писателки – Дафни дю Морие. В книгата с новооткрити творби на Морие, която британското издателство Virago публикува през пролетта на 2011 г., са събрани тринайсет от най-ранните творби на авторката, пет от които не са издавани и едва сега достигат до нейните многобройни почитатели по цял свят. Макар и написани в ранна възраст, разказите на Дафни дю Морие звучат зряло и въздействат със своя дълбок психологизъм.Тя е сред малкото автори, които интерпретират еднакво добре и мъжката, и женската гледна точка. Интригуващите ѝ произведения и скандалния ѝ начин на живот, превръщат Морие в една от най-обсъжданите авторки в цял свят. Освен на разкази, Дафни дю Морие е автор и на много романи и биографии.По творбите ѝ „Птиците“, „Ребека“ и „Страноприемница „Ямайка“, Алфред Хичкок снима най-известните си и награждавани филми от световното кино. През 1969 г. писателката получава благородническа титла заради големия си принос в литературата. Сборникът, който носи името на едноименния разказ „Куклата“,излиза в поредицата Enthusiast Vintage на издателство „Ентусиаст“ в превод на Надежда Розова.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg