press

Мерилин Монро – такава, каквато не сте я виждали до сега (ZIP 578.33 KB)

„Ентусиаст публикува дългоочакваната биография на световното кино звезда
20.08.2012
Относно: Мерилин Монро. Поверително и лично

През месец август 2012 г. се навършват петдесет години от смъртта на световноизвестната кино легенда – Мерилин Монро. По този повод английското издателство „Constable & Robinson“ издавабиография на прочутата кино легенда–„Мерилин Монро. Поверително и лично“, с автор Мишел Морган. В Англия книгата е издадена през месец май 2012 г. В България тя е публикувана през август от издателство „Ентусиаст“по повод годишнината.
 
Enthusiast publishing
press

Излиза криминале №1 на годината (ZIP 805.79 KB)

„Ентусиаст“ публикува книгата „Мистериозо“ от световноиизвестния шведски писател Арне Дал
20.08.2012
Относно: Мистериозо

В най-отпускарския месец издателство „Ентусиаст“ публикува един от най-вълнуващите криминални романи от родината на Стиг Ларшон и Ларш Кеплер – „Мистериозо“ от Арне Дал. В средата на деветдесетте години на XX век известният писател и критик Ян Арналд (Jan Arnald) преподрежда буквите в името си, за да стане Арне Дал. Така се ражда един от най-известните шведски писатели на всички времена.  В продължение на 5 години той пише под този псевдоним и успява да остане абсолютно анонимен. След 5 години и 5 публикувани книги, човекът за псевдонима Арне Дал най-накрая е разкрит. Романът „Мистериозо“ е първа книга от най-известната поредица на автора за знаменития Отряд А, продала до момента над 3 милиона копия.
Enthusiast publishing
press

Вълнуваща семейна сага покори читателите по света (ZIP 930.94 KB)

„Ентусиастпубликува новия американски бестселър „Да срежеш камъка“ от Абрахам Вергезе
16.7.2012
Относно: Да срежеш камъка

За почитателите на „Слугинята“ от Катрин Стокет това лято ще е още по-вълнуващо с новия американски бестселър „Да срежеш камъка“ от Абрахам Вергезе. Книгата може да бъде сравнена единствено с романа, който покори милиони читатели по света и в България.„Да срежеш камъка“ е вълнуваща семейна сага, развиваща се на два континента – Африка и Америка. Незабравимо пътуване в живота на една забележителна личност, история за силата, за семейството и изгнаничеството от дома, за любовта, за интимността и красотата на това,да лекуваш телата и душите.
 
Enthusiast publishing
press

Любомир Левчев: Като че ли бъдещето нае Устинов като частен детектив, който да проучи неговите тайнства (ZIP 1.06 MB)

Популярният руски автор Сергей Устинов представи криминалния си роман „Непреодолимо желание“ на българските читатели
13.7.2012
Относно: Непреодолимо желание

12 юли, София.Вчера от 18:00 ч. в най-голямата книжарница у нас – Книжен център „Гринуич“, Сергей Устинов представи на българските читатели най-новия си детективски роман „Непреодолимо желание“, публикуван у нас от издателство „Ентусиаст“. Романът, пожънал вече завиден успех в Русия, предлага всичко, което трябва да притежава един истински качествен трилър: преследване, любов, тайнствена серийна убийца, загадъчни произшествия и изкусно заплетена интрига.
Enthusiast publishing
press

Тайнствена серийна убийца броди из Москва (ZIP 1.36 MB)

„Ентусиастпубликува романа „Непреодолимо желание“ от Сергей Устинов
9.7.2012
Относно: Непреодолимо желание

В разгара на летните отпуски издателство „Ентусиаст“публикува един от най-вълнуващите детективски романи„Непреодолимо желание“от Сергей Устинов.Пожънала завиден успех в Русия, със своя вълнуващ сюжет, книгата обещава да се нареди сред най-силните творби от жанра. Романът предлага всичко, което трябва да притежава един истински качествен трилър: преследване, любов, тайнствена серийна убийца, загадъчни произшествия и изкусно заплетена интрига.
Enthusiast publishing
press

Борджиите – по-страстни, по-опасни и по-смъртоносни от всякога (ZIP 1.31 MB)

„Ентусиастпубликува първия роман „Отровителката на Борджиите“ от поредиицата, посветена на славната династия
 
02.07.2012
Относно: Отровителката на Борджиите

В началото на отпускарския сезон издателство „Ентусиаст“ публикува първата книга от успешната поредица, посветена на Борджиите – „Отровителката на Борджиите“ от авторката на бестселъри на Ню Йорк Таймс Сара Пул. „Отровителката на Борджиите“ е приковаващ вниманието исторически трилър за Ренесанса, в който умело са преплетени малко известни исторически факти и авторово въображение, като отразяването на историята е съобразено с новите биографии и проучвания за династията.
 
Enthusiast publishing
press

Вярвате ли в любовта отвъд живота? (ZIP 1.3 MB)

„Ентусиастпубликува първия роман „Целуната от ангел“ от новата поредица за тийнейджъри на Елизабет Чандлър
25.06.2012
Относно: Целуната от ангел

Ако вярвате в любовта отвъд живота и в съществуването на ангели пазители, тази книга несъмнено е за вас! След успеха на първите шест заглавия от поредицата Enthusiast Teen’s Books - Различните книги за тийнейджъри, в края на месец юни издателство „Ентусиаст“ добавя още едно заглавие към поредицата – „Целуната от ангел“от Елизабет Чандлър. Това е първата книга от новата серия романи на авторката, която се очертава да се превърне в следващия хит сред тийнейджърите и у нас. „Целуната от ангел“е прекрасна смесица от мистерия, трилър, съспенс и романс с паранормални елементи.Романът разглежда всички теми, които вълнуват подрастващите: любовта, приятелството, семейството и взаимоотношенията с родителите, доверието, закрилата, мечтите, смъртта и животът след нея.
Enthusiast publishing
press

„Последното изкушение“ – човешката изповед на Божия син (ZIP 1.04 MB)

Ентусиаст“ публикува романа, заради който Никос Казандзакис е отлъчен от църквата
 
05.06.2012
Относно: Последното изкушение

Тридесет години по-късно издателство „Ентусиаст“ публикува у нас един от най-оспорваните романи на световноизвестния гръцки писател Никос Казандзакис. „Последното изкушение“е творба, която е предизвикала и предизвиква до днес бурни спорове и реакции. В нея Никос Казандзакис е пресъздал един от най-трагичните и символични образи в историята на човечеството: образа на Исус Христос, чиято саможертва той тълкува по начин, коренно различен от Църквата. Обвинен в богохуллство Казандзакис е отлъчен от Гръцката православна църква, а книгите му са анатемосани. Прокуден от родината си, той я напуска през 1947 г. и не се завръща в нея до смъртта си. Забранявани в Гърция, неговите книги излизат най-напред в чужди страни, но въпреки това гръцкият народ го обича, а когато писателят умира през 1957 г. във Фрайбург, той вече е известен по цял свят.
Enthusiast publishing
press

Кървави олимпийски игри 2012 (ZIP 1.35 MB)

Новият трилър на Джеймс Петерсън е посветен на Олимпиадата в Лондон това лято
 
21.06.2012
Относно: Детективска агенция Private. Кървави игри

След успеха на двата романа на Джеймс Патерсън у нас – „Детективска агенция Private“и„P. S. убийците“, това лято почитателите на криминални четива ще се насладят на истински заплетен сюжет, разгърнат в лондонските декори на Олимпиадата през 2012 г. „Кървави игри“ е най-новата книга от последната поредица на майстора на трилъра Джеймс Патерсън „Детективска агенция Private“, но този път написанав съавторство с Марк Съливан. Актуалността на книгата е несъмнена – в романа спортният дух е основен в динамичния сюжет, в който е преплетена по изкусен начин  и балканската връзка.
Enthusiast publishing
press

Катрин Мансфийлд: „Най-първо съм писател, а чак след това жена“ (ZIP 1.06 MB)

Ентусиаст“ публикува сборник с Избрани разкази от най-известната новозеландска писателка
 
30.05.2012
Относно: Избрани разкази от Катрин Мансфийлд

В края на месец май издателство „Ентусиаст“ добави още едно ярко име към поредицата Избрани разкази – това на Катрин Мансфийлд. Катрин Мансфийлд е псевдоним на Катлийн Мансфийлд Бошан. Тя е поставяна е редом до Чехов, Карвър, Хемингуей, О'Хенри, Кортасар като една от най-великите представители на жанра на късия разказ в света. Първият разказ на световноизвестната писателка е публикуван, когато тя е едва 9-годишна. Той се казва „Ена Блейк“ и излиза в един гимназиален вестник в Уелингтън. Бележката на редактора към него гласи: „... обещава бъдещи забележителни успехи“. Първият ѝ сборник е „В един немски пансион“ от 1911 г., а през 1916 г. пише повестта „Прелюдия“. Последвалите сборници „Блаженство“ и „Градинско увеселение“ я утвърждават като разказвач от световна величина. За славата ѝ допринасят и усилията на съпруга ѝ Джон Мъри, който след смъртта ѝ публикува неиздадените дотогава сборници „Гълъбово гнездо“ и „Нещо детско“.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg