press

Какво се случва, когато човекът, когото обичате, се превърне в убиец? (ZIP 1.21 MB)

„Ентусиаст“ публикува една от най-хитовите книги за подрастващи за последните години –  „Списъкът на омразата“ от Дженифър Браун
01.10.2014
Относно: Списъкът на омразата

В началото на месец октомври издателство „Ентусиаст“ публикува книгата, която развълнува милиони тийнейджъри по света – „Списъкът на омразата“ от Дженифър Браун. Още при появата си романът бързо се превръща в световен бестселър. School Library Journalпоставя „Списъкът на омразата“ в класациите си за най-добри книги за 2009, наричайки творбата „смущаващо правдоподобен роман“, а American Library Associationя избира за най-добра книга за подрастващи. Авторката определя дебютния си роман като „емоционално пътешествие“, което повдига важни въпроси за тормоза в училище и последствията от него върху живота, целите и мечтите на децата. Книгата засяга актуални теми за възпитанието, моралните ценостти и начина на живот на тийнеджърите, опитвайки се да даде отговор на неудобните въпроси, както за подрастващите, така и за техните родители. 
Enthusiast publishing
press

Семейна сага за почитателите на Даниел Стийл (ZIP 1.37 MB)

„Ентусиаст“ издава романа „Буря над Прованс“ от Фредерик д’Оналия
23.09.2014
Относно: Буря над Прованс

През септември издателство „Ентусиаст“ публикува дебютния за българския пазар роман на френския писател Фредерик д’Оналия - „Буря над Прованс“.Д’Оналия е автор на 9 романа и е един от най-известните съвременни френски писатели. Книгите му се продават в завидни тиражи, а стилът му е сравняван с този на Даниел Стийл. Първата му книга - „Тайната на виното“, е издадена през 2004 г. и веднага е отличена с две литературни награди от Lions Club International.

Романът „Буря над Прованс“ е наситен с обрати, любовни интриги и мистерии, които, според френския L’Express, „държат читателя в напрежение от началото до самия край“.
Enthusiast publishing
press

„Огромният крокодил“ – началото на едно легендарно партньорство (ZIP 5.61 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Огромният крокодил“ от Роалд Дал – първата история за деца от Разказвач № 1 в света 
17.09.2014
Относно: Огромният крокодил

В навечерието на 13 септември, когато отбелязваме Световния ден на Роалд Дал, и първия учебен ден издателство „Ентусиаст“ ще зарадва най-малките читатели с една от най-вълнуващите истории за деца на Разказвач №1 в света - „Огромният крокодил“. Книгата е публикувана през 1978 г. и е първата от британския автор, посветена на деца. „Огромният крокодил“ поставя началото на легендарното партньорство между Роалд Дал и сър Куентин Блейк в творенето на вълшебства от изключителни истории и неповторими илюстрации. Изданието излиза за първи път на български език с оригиналната корица и оригиналните цветни илюстрации на Куентин Блейк.
Enthusiast publishing
press

В Париж мечтите се сбъдват (ZIP 1.76 MB)

„Ентусиаст“ издава трети роман от Никола Баро - „Една вечер в Париж“
25.08.2014
Относно: Една вечер в Париж

След успеха на романите „Една женска усмивка“ и „Жената на моя живот“, оглавили световните класации за бестселъри, в разгара на лятото „Ентусиаст“ публикува нова вълнуваща история за любовта от Никола Баро – „Една вечер в Париж“. Rheinische Post определя романа като „книга, която стопля сърцето”, а за SAT 1 тя е „любовно писмо до филмите“. В „Една вечер в Париж“ Баро създава впечатляващ сюжет, в който преплита романтична комедия от грешки, композирани от изпитанията на съдбата и пропуснатите възможности. Всяко препятствие по пътя към любовта обаче си заслужава, защото в едно малко кино в Париж мечтите започват да се сбъдват.
Enthusiast publishing
press

Роди се новият Гришам! (ZIP 2.75 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Убийството на мистериозната жена“ от Неле Нойхаус
18.08.2014
Относно: Убийството на мистериозната жена

В средата на месец август „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Убийството на мистериозната жена“. Товае първият случай на новия литературен тандем криминалисти Оливър фон Боденщайн – Пиа Кирххоф, който носи световна слава на немската писателка Неле Нойхаус.
 
Вестник „Ню Йорк Таймс“ определя книгата като „разтърсващо криминале“, сравнимо с творбите на Джон Гришам,а „Зюддойче Цайтунг“ предупреждава почитателите на криминалния жанр, че „съществува опасност от пристрастяване“. До 2013 г. от книгите на Нойхаус в цял свят са продадени над 5 милиона копия. Всички романи от поредицата, посветена на комисарите Боденщайн и Кирххоф, са включени в листа с бестселъри на сп. „Шпигел“в категорията на 15-те най-продавани заглавия през септември 2011 г. До момента правата върху книгите са продадени в над 20 страни, от които Италия, Франция, Испания, Холандия, Корея, Русия, Бразилия и САЩ. 
Enthusiast publishing
press

Кралицата, която полудя от любов (ZIP 2.94 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселърa „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“ от Кристъфър Гортнър
04.08.2014
Относно: Последната кралица. Историята на Хуана Лудата

След успеха на „Признанията на Катерина Медичи“,„Тайната на Тюдорите“ и „Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска“, в разгара на лятото „Ентусиаст“публикува нов исторически роман от Кристъфър Гортнър- „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“. Книгите на Гортнър получават световно признание, като до момента са преведени на 21 езика и са продадени над 400 000 екземпляра. Историята, посветена на противоречивата личност на Хуана Кастилска, заляга в дебютния роман на автора, който бързо го отвежда по пътя към световната слава.  Литературните критици са категорични, че и до днес тази книга е една от най-впечатляващите му творби. Завладяващ сюжет, гарниран с бурна страст, предателства, интриги и нестихваща жажда за власт – тази книга със сигурност ще оправдае очакванията на любителите на исторически романи.
Enthusiast publishing
press

Приключенията на Ягодка вече и на български (ZIP 4.79 MB)

„Ентусиаст“ публикува детската книжка „Ягодовата фея Ягодка” от Щефани Дале
30.07.2014
Относно: Ягодовата фея Ягодка

В края на месец юли издателство „Ентусиаст“ ще зарадва малките читатели с първата книжка от веселата поредица на Щефани Дале за феята на ягодките – „Ягодовата фея Ягодка“. Бързо набиращата световна популярност немска писателка на детски книжки определено знае как да заинтригува най-малките книгомани и да се превърне в техен любим автор. Освен автор на изключително интересните истории, Дале е и илюстратор на книгите. Нейните творби очароват все повече и повече деца по света.
Enthusiast publishing
press

Страст и романтика по френски, изпипан криминален сюжет по британски (ZIP 1.36 MB)

Ентусиаст” публикува бестселъра „Любимецът на жените" от себастиен Жапризо
21.07.2014
Относно: Любимецът на жените

След „Най-дългият годеж“, където Жапризо разказва по неповторим начин пет житейски драми по време и след Първата световна война, в „Любимец на жените“, действието се развива непосредствено преди, по време на и малко след Втората световна война. Книгата побира между кориците си най-добрите традиции на френската литература и буквално се чете „на един дъх“. Този път Жапризо представя емоционалените разкази на осем млади жени, попаднали в клопката на един и същ  чаровник. Историите им са майсторски вплетени в брилятно изпипан криминален сюжет, наситен с много напрежение, екшън, страст, интриги, еротика, любов, измами и двуличие.
Enthusiast publishing
press

Нов криминален роман в стила на Агата Кристи (ZIP 2.4 MB)

„Ентусиаст“ издава „Бретонски афери“ от Жан-Люк Баналек
15.07.2014
Относно: Бретонски афери

В средата на месец юли издателство „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Бретонски афери“ от Жан-Люк Баналек. Често стилът на Баналек е сравняван с този на Агата Кристи, Дона Леон и Жорж Сименон, а главният му герой комисар Дюпен единодушно е определен за наследник на Мегре, Брунети и Поаро. Още с появата си през 2012 г. романът заема престижното второто място сред бестселърите на сп. „Шпигел“. Правата му са продадени в Италия, Чехия, Франция, Великобритания, Латвия, Холандия, Полша, Русия и Испания. Книгата е първа от трилогия, последвана от книгите „Бретонски прибой“ и  „Бретонско злато“,  от която са продадени над 1 милион екземпляра.  Успехът на поредицата е толкова голям, че бързо я отвеждат към киноиндустията в Германия, където в момента се снима филм по историята.
Enthusiast publishing
press

Колко дълъг и труден може да бъде пътят към дома (ZIP 3.57 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Британия Роуд 22“ от Аманда Ходжкинсън
30.06.2014
Относно: Британия Роуд 22

В края на месец юни издателство „Ентусиаст“ публикува бестселъра на „Ню Йорк Таймс“ - „Британия Роуд 22“. Дебютният роман на Аманда Ходжкинсън жъне сериозни успехи и още при появата си е отличен с редица престижни литературни награди. Преведена на над петнадесет езика, книгата бързо се превръща в международен бестселър и се нарежда сред най-продаваните заглавия в Англия,  Холандия, Италия, Франция, САЩ и други. През 2011 г. е в класациите на най-добрите романи на „Waterstones“ и в топ 10 на книгите с най-добра историческа проза в „The Library Journal of America“. Избран за роман №1 от „Oprah Magazine“, „Британия Роуд 22” eсред най-добрите книги на „Амазон“ за 2011 г. 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg