press

Борбата да останеш „на повърхността“ (ZIP 3.05 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра„На морето“ от Тим Крон
20.11.2014
Относно: На морето

В средата на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува бестселъра „На морето“ от сравнявания с Макс Фриш швейцарски писател Тим Крон. Носител на редица награди, Крон е истински феномен. С излизането на последния му роман „Vrenelis Gärtli“ Крон измества от челното място в класациите за бестселъри в Швейцария автори като Паулу Коелю, Дона Леон и Паскал Мерсие. Романът му „На морето“ също се радва на невиждан успех. „Der Tages-Anzeiger“ определя произвдедението като „една от онези книги, които не можеш да оставиш настрана до самия й край. Това е трилър без герои и злодеи, но с мистериозни трагични случаи, които поставят пред читателя въпроси за вината и прошката“.
Enthusiast publishing
press

Новият прочит на Павел Вежинов (ZIP 4.42 MB)

„Ентусиаст“ и „Сиела“ представиха новите издания на „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ 
17.11.2014
Относно: Нощем с белите коне

13 ноември 2014 г., София.Снощи в Мраморното фоайе на Столична библиотека нямаше автографи, но имаше спомени – ярки, топли и с почитание. Издателство „Ентусиаст“ и издателство „Сиела“ представиха новите издания на романа „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ от Павел Вежинов. Книгите са посветени на 100-годишнината от рождението на големия български писател, сценарист, драматург, режисьор, публицист и обществен деец.  По време на събитието беше открита и съвместна изложба „Киното е двуостро оръжие”, посветена на творбите „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ и на визуалните им адаптации. Събитията са част от културната програма на Столична библиотека „Дни на творчеството на Павел Вежинов“, посветена на юбилея, която се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.
Enthusiast publishing
press

„Тази книга е пречистващ спомен за едно минало“ (ZIP 2.55 MB)

Милена Фучеджиева представи новия си роман „Сексът и комунизмът“
17.11.2014
Относно:

10 ноември 2014 г., София. Снощи пространството за събития, срещи и изложби „+това“ се оказа тясно за всички желаещи да споделят заедно с Милена Фучеджиева публикуването на новия ѝ роман „Сексът и комунизмът“ от „Ентусиаст“. Датата на събитието е избрана неслучайно, мястото също, защото голяма част от историята в книгата е написана именно в арт атмосферата на заведението. Романът разказва за невъзможната любов между два елита – комунистическия и този отпреди 9 септември 1944 г., както и за бруталното сексуално съзряване на една тийнейджърка по време на социализма. Книгата започва с шокираща история по действителен случай за извършено престъпление, което комунистическият стройоставя безнаказано.
Enthusiast publishing
press

Когато любовта е свобода... (ZIP 1.83 MB)

„Ентусиаст“ представя новия роман на Милена Фучеджиева „Сексът и комунизмът“
05.11.2014
Относно:

В началото на месец ноември „Ентусиаст“ публикува новия роман на Милена Фучеджиева „Сексът и комунизмът“. Това е книга, която няма да остави никого равнодушен. На моменти циничен, дори скандален, болезнено реалистичен, провокативен, увлекателен и много емоционален, романът категорично ще се нареди сред най-забележителните заглавия за тази година. 
Enthusiast publishing
press

Мърколакът – най-добрият приятел на детето (ZIP 2.88 MB)

 „Ентусиаст“ издава комикса „Илийчо и Август“ от Пенко Гелев и Сотир Гелев
3.11.2014
Относно: Илийчо и Август

В началото на ноември издателство „Ентусиаст“ публикува комикса „Илийчо и Август“ от илюстратора на „Приказка за вълшебната флейта“ Пенко Гелев. Отличеният с национална награда „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“ художник и брат му Сотир Гелев създават тази изключително увлекателна история за малки и големи. „Илийчо и Август” е поредното доказателство за успешния тандем на двамата братя, които са реализирали съвместно едни от най-запомнящите се анимационни и игрални филми у нас, както и сериали за деца и комикси. Комиксът носи истинска наслада на ценителите на хубавите илюстрации и почитателите на кратките истории. Изтъкнатият датски художник Хенрик Ким-Рер споделя: „Невероятният талант на Пенко Гелев отново заблестява. Комиксът „Илийчо и Август“ е очарователен, вълнуващ и блестящо изпълнен.“
Enthusiast publishing
press

Честваме 100 години от рождението на Павел Вежинов (ZIP 4.43 MB)

„Ентусиаст“ публикува ново издание на романа „Нощем с белите коне“ от Павел Вежинов
28.10.2014
Относно: Нощем с белите коне

В навечерието на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов издателство „Ентусиаст“ публикува ново издание на романа „Нощем с белите коне“. Романът е публикуван за първи път през 1975 г. като е преиздаван многократно през годините. До момента книгата е преведена на руски, украински, молдовски, грузински, казахски, литовски, естонски, полски, словенски, чешки, румънски, немски, френски, китайски и виетнамски. По сценарий на Павел Вежинов е направена и филмова адаптация през 1985 г. с участието на Николай Бинев в ролята на академик Урумов. Четиринайсет години след последното издание „Ентусиаст“ отново предлага романа на българската публика.
Enthusiast publishing
press

Джордж Р. Р. Мартин: „Епопеята на Дрюон е истинската игра на тронове“ (ZIP 1.97 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Железният крал“ от Морис Дрюон първата книга от поредицата „Прокълнатите крале“
17.10.2014
Относно: Железният крал

В средата на октомври издателство „Ентусиаст“ публикува световноизвестния роман от Морис Дрюон – „Железният крал“. Книгата е издадена за първи път през 1955 г. и е първата от поредицата „Прокълнатите крале“, която носи световна слава на френския писател. Дрюон пише поредица от седем части за френския крал Филип IV, за неговите наследници, за проклятието на тамплиерите, за падането на династията на Капетингите и за първопричините за 100-годишната война. 
Enthusiast publishing
press

Една грешка променя всичко... Кошмарът тепърва започва (ZIP 2.76 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Пепеляшките“ от Кристина Улсон 
09.10.2014
Относно: Пепеляшките

В началото на октомври „Ентусиаст“ публикува оглавяващия всички класации за криминални бестселъри роман „Пепеляшките“ от Кристина Улсон. „Пепеляшките“ е дебютната книга на шведската писателка. До момента романът е преведен на английски, немски, френски и испански език и са продадени над 70 000 екземпляра. Книгата е първата от поредицата за следователя Фредрика Бергман. През 2010 г. и 2011 г. следващите два романа от поредицата – The Daisy и Guardian Angels, са номинирани в категорията „Най-добър криминален роман на годината“ от Шведската Академия за криминална литература. Филмовите права за „Пепеляшките“, The Daisy и Guardian Angels са продадени на една от най-големите продуцентски компании в Скандинавия, а правата за книгите - в повече от 15 страни. През 2010 г. Кристина Улсон е отличена с наградата Stabilo за „Най-добър криминален автор в Южна Швеция“.
Enthusiast publishing
press

Какво се случва, когато човекът, когото обичате, се превърне в убиец? (ZIP 1.21 MB)

„Ентусиаст“ публикува една от най-хитовите книги за подрастващи за последните години –  „Списъкът на омразата“ от Дженифър Браун
01.10.2014
Относно: Списъкът на омразата

В началото на месец октомври издателство „Ентусиаст“ публикува книгата, която развълнува милиони тийнейджъри по света – „Списъкът на омразата“ от Дженифър Браун. Още при появата си романът бързо се превръща в световен бестселър. School Library Journalпоставя „Списъкът на омразата“ в класациите си за най-добри книги за 2009, наричайки творбата „смущаващо правдоподобен роман“, а American Library Associationя избира за най-добра книга за подрастващи. Авторката определя дебютния си роман като „емоционално пътешествие“, което повдига важни въпроси за тормоза в училище и последствията от него върху живота, целите и мечтите на децата. Книгата засяга актуални теми за възпитанието, моралните ценостти и начина на живот на тийнеджърите, опитвайки се да даде отговор на неудобните въпроси, както за подрастващите, така и за техните родители. 
Enthusiast publishing
press

Семейна сага за почитателите на Даниел Стийл (ZIP 1.37 MB)

„Ентусиаст“ издава романа „Буря над Прованс“ от Фредерик д’Оналия
23.09.2014
Относно: Буря над Прованс

През септември издателство „Ентусиаст“ публикува дебютния за българския пазар роман на френския писател Фредерик д’Оналия - „Буря над Прованс“.Д’Оналия е автор на 9 романа и е един от най-известните съвременни френски писатели. Книгите му се продават в завидни тиражи, а стилът му е сравняван с този на Даниел Стийл. Първата му книга - „Тайната на виното“, е издадена през 2004 г. и веднага е отличена с две литературни награди от Lions Club International.

Романът „Буря над Прованс“ е наситен с обрати, любовни интриги и мистерии, които, според френския L’Express, „държат читателя в напрежение от началото до самия край“.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg