press

Страшната истина за харема на либийския диктатор Муамар Кадафи (ZIP 2.12 MB)

„Ентусиастпубликува „Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи“ от Аник Кожан
13.2.2015
Относно: Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи

В средата на февруари „Ентусиаст“ публикува „Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи“ от френската журналистка Аник Кожан. Книгатаразкрива цялата истина за зверствата на либийския диктатор. Полковникът изнасилва момичета, за да задоволи перверзните си желания. Вождът отвлича жени от собствените им сватби, превръщайки ги в свои сексуални робини. Говори се, че насилва дори войници и министри. Книгата на Кожан разкрива жестоката сексуална поквара, обладала бившия лидер на Либия. Преди да го направи бойно оръжие, Муамар Кадафи използва секса като политическо оръжие. 
Enthusiast publishing
press

„Посланическото градче“ – роман на идеите (ZIP 5.31 MB)

„Ентусиаст“ публикува роман от световноизвестния фентъзи писател Чайна Миевил
6.2.2015
Относно: Посланическото градче

Чайна Миевил е писател, който не следва тенденциите, той ги задава. Познат на българските читатели с романите „Станция Пердидо“, „Градът и градът“ и „Морелси“, британският писател фантаст непрестанно разширява собствения си творчески кръгозор, а оттам обогатява и жанра на научната фантастика като цяло. В „Посланическото градче“ Миевил създава не само един свят на интригуващи лични съдби, но също изпълнен с приключенията на контакта с извънземните и войната между различни видове във вселената. Един сложен и загадъчен пъзел от думи, подреждането на който би помогнало да бъде разкрита логиката на света.
Enthusiast publishing
press

„Врабчето“ на френската естрада с великия глас (ZIP 1.77 MB)

Ентусиаст“ публикува биографичната книга „Едит Пиаф“ от Симон Берто
26.01.2015
Относно: Едит Пиаф

В началото на годината издателство „Ентусиаст“ публикува биографичната книга „Едит Пиаф“ за една от най-големите музикални легенди на Франция. Автор на книгата е Симон Берто - полусестра и спътничка на Едит Пиаф през целия ѝ живот. Надали има по-подходящ човек, който да разкаже за всичките срещи, приключения, любови, разочарования, зависимости и борби на френската икона. Книгата е публикувана за пръв път през 1969 г. и оттогава насетне интересът към живота на крехката Едит Пиаф с могъщия глас не стихва.Новото издание на биографията излиза със снимки на певицата от личния архив на Берто.
Enthusiast publishing
press

„Най-важното е да сме здрави и доволни от живота си“ (ZIP 4.27 MB)

„Ентусиаст“ публикува втора част на бързия наръчник за здравословен живот „Радостта от храненето“ от Петя Раева
07.01.2015
Относно: Радостта от храненето

С настъпването на Новата година идва време на равносметки и лични анализи. В дългия списък от неща, които бихме искали да реализираме през предстоящата година несъмнено е и влизането във форма след дългите празници на веселие и угощение. Но как да постигнем това по най-бързия, здравословен и ефективен начин без да подлагаме организма си на стрес?
 
В началотона месец януари „Ентусиаст“ публикува втора част на бързия наръчник за здравословен живот от Петя Раева – „Радостта от храненето“. С всеки екземпляр от книгата читателите ще получат специален подарък. Без да има амбицията да замества лекарски предписания, книгата предлага всичко онова, което трябва да знаем за храната и храненето, ако искаме да водим здравословен начин на живот. Основна тема в книгата са жизнените и смъртоносните сили на храната и водата.Наръчникът разкрива любопитни факти за качествата на храните и течностите, които приемаме, свойствата на някой важни съставки, приложими в популярната линия New green line, мотивацията по пътя към добро здраве и хранене, както и за това как храната въздейства върху човешкия организъм и връзката между начина на хранене и болестите. 
Enthusiast publishing
press

„Това e система на хранене – начин на живот, а не книга за отслабване“ (ZIP 7.23 MB)

Петя Раева представи втора част на бързия наръчник за здравословен живот „Радостта от храненето“ 
29.01.2015
Относно: Радостта от храненето

28 януари 2015 г., София. Снощи в пиано бар „Камино“ Петя Рева представи новата си книга – втората част на бързия наръчник за здравословен живот „Радостта от храненето“, издание на „Ентусиаст“. Сред гостите на събитието бяха едни от най-популярните личности у нас, представители на българския обществен и политически елит, както много журналисти, приятели и близки на авторката. Всички присъстващи получиха специален подарък – книгата „Радостта от храненето“ с личен автограф от Петя Раева и саше със специална хранителна добавка за отслабване, базирана изцяло на билкова основа, която авторката разработва съвместно с екип от специалисти.
Enthusiast publishing
press

Творческото надлъгване между автор и „писателски“ компютър (ZIP 3.27 MB)

„Ентусиаст“ публикува  „Пропуснатият шанс“ от Любен Дилов
18.12.2014
Относно: Пропуснатият шанс

Малко преди Коледа издателство „Ентусиаст“ публикува „Пропуснатият шанс“ – първа книга от поредицата „Събрани съчинения“на един от най-изявените автори на научна фантастика у нас и по света Любен Дилов. Събраните съчинения на Любен Дилов ще излизат под редакцията на Любен Дилов-син и в специално графично оформление, дело на художниците Владимир Тодоров и Чавдар Гюзелев. Освен че почитателите на Любен Дилов ще имат възможност да добавят към колекцията си новите издания, книгите ще представят творчеството му на младото поколение читатели по нов и съвременен начин.
Enthusiast publishing
press

„Лечителят на една болна планета“ (ZIP 4.62 MB)

„Ентусиаст“ публикува скандинавския трилър„Лечителя“ от Анти Туомайнен
15.12.2014
Относно: Лечителя

В средата на декември издателство „Ентусиаст“ публикува финландската литературна сензация „Лечителя“ от Анти Туомайнен. Отличена с награда за най-добър скандинавски криминален роман за 2011 г., до момента книгата е преведена на 23 езика. Способността на Туомайнен да използва всички трикове на криминалната литература и всички инструменти на поезията прави „Лечителя“ уникално четиво и кара читателя мигновено да се влюби в книгата. Научна фантастика, жестока престъпност, климатични бедствия, политически убийства и любовна история се преплитат в скандинавската тъмнина. С огромна лекота и ефикасност Анти Туомайнен изгражда събарянето и изчезването на един метрополис. 
Enthusiast publishing
press

Инквизиция без упойка… (ZIP 2.33 MB)

„Ентусиаст“ публикува  „Проклятието на Прехода“ от Георги Атанасов
12.12.2014
Относно: Проклятието на Прехода

В средата на декември „Ентусиаст“ публикува „Проклятието на Прехода“ от журналиста и политически анализатор Георги Атанасов. Авторът предлага в книгата си безпощаден прочит на 25-те години след 10 ноември 1989-та. В своята публицистично-документална диагноза за „изгубения четвърт век на България“ Атанасов проследява историческия фон, на който бе наложена така наречената демокрация. И стига до извода, че повечето от деформациите и абсурдите на Прехода се дължат на механичния внос на правила и ценности, за които нашето общество не е имало никаква готовност и дори потребност. Или пък самите „опорни точки“ отдавна са изпразнени от своето изначално морално и политическо съдържание - от Виетнам до пирамидите на „Уолстрийт“, „Уикилийкс“ и Сноудъндо фасадата без основи, наричана „цивилизационен избор“.
Enthusiast publishing
press

„Реквием“ – вълнуващият финал на „Делириум“ и „Пандемониум“ (ZIP 4 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Реквием“ последната част от трилогията на Лорън Оливър
11.12.2014
Относно: Реквием

В началото на декември „Ентусиаст“ публикува „Реквием“ – дългоочакваната последна част от тийн сагата на Лорън Оливър. Трилогията – „Делириум“, „Пандемониум“ и „Реквием“, която плени милиони тийнейджърски сърца по света, се радва на толкова голямуспех, че в момента в САЩ по нея се прави екранизация. Книгите от поредицата се превръщат в международна сензация, а самият президент на САЩ Барак Обама е бил заснет в книжарница да купува първите две книги от поредицата като коледен подарък за своите дъщери.
Enthusiast publishing
press

Те бяха еднакви във всичко, докато немислимото не ги раздели! (ZIP 4.78 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Близначките“ от Саския Сарджинсън
08.12.2014
Относно: Близначките

В началото на месец декември издателство „Ентусиаст“ публикува дебютния роман „Близначките“ от Саския Сарджинсън. Две близначки, две коренно различни съдби, една ужасяваща тайна и нестихваща борба с чувството за вина са в центъра на тази приковаваща вниманието история. Според Bookseller „Близначките“ е „прекрасно написан роман за детството, натрапчивата природа на спомените и неразрушимата връзка между близнаците“, а за Star това е история, която те „хипнотизира с истински емоционален юмрук“.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg