press

Когато любовта е свобода... (RAR 1.81 MB)

„Ентусиастпредставя новия роман на Милена Фучеджиева „Сексът и комунизмът
11/2014
Относно: Сексът и комунизмът

В началото на месец ноември „Ентусиаст“ публикува новия роман на Милена Фучеджиева „Сексът и комунизмът“. Това е книга, която няма да остави никого равнодушен. На моменти циничен, дори скандален, болезнено реалистичен, провокативен, увлекателен и много емоционален, романът категорично ще се нареди сред най-забележителните заглавия за тази година. 
Enthusiast publishing
press

Ключът към победата над вечната борба с килограмите (ZIP 8.72 MB)

„Ентусиаст“ публикува второ допълнено издание на „ИПОлогия на храненето“ от Ипократис Пападимитракос
05.12.2014
Относно: ИПОлогия на храненето

В началото на декември „Ентусиаст“ публикува второ допълнено издание на „ИПОлогия на храненето“ от топдиетолога Ипократис Пападимитракос. В новото издание авторът споделя правилната рецепта за здравословен живот на децата, разкривайки факторите и причините за затлъстяването при тях, и представя резултатите от първото проучване върху хранителните навици на хора с наднормено тегло в България. В „ИПОлогия на храненето“ ще откриете съветите на един от най-известните специалисти по храненето у нас, с които постигането и задържането на перфектните килограми е изключително лесно.
Enthusiast publishing
press

„Ако човек живее в стъклена къща, не си струва да замеря с камъни съседите си.“ (ZIP 3.04 MB)

„Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Стъклената къща“ от Сергей Устинов
24.11.2014
Относно: Стъклената къща

В края на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Стъклената къща“ от наставника на руските детективи, приятеля и ученика на легендарните братя Вайнер и Юлиан Семьонов – Сергей Устинов. След огромния успех на „Непреодолимо желание“ българската публика ще се наслади на нова доза криминален гений. Руският писател е автор на много романи и заснети по тях филми и телевизионни сериали с остър сюжет, които са признати за еталон в жанра. Със „Стъклената къща“ пред читателя отново е налице великолепен образец на детективски роман, в който интригата се движи от страх, алчност и ненавист, които заемат мястото на минала любов. През 2001 г. по романа е заснет детективски сериал от 8 епизода по сценарий на Сергей Устинов, режисьор Всеволод Плоткин и Игорь Скляр в ролята на  Стас Северин.
Enthusiast publishing
press

Борбата да останеш „на повърхността“ (ZIP 3.05 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра„На морето“ от Тим Крон
20.11.2014
Относно: На морето

В средата на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува бестселъра „На морето“ от сравнявания с Макс Фриш швейцарски писател Тим Крон. Носител на редица награди, Крон е истински феномен. С излизането на последния му роман „Vrenelis Gärtli“ Крон измества от челното място в класациите за бестселъри в Швейцария автори като Паулу Коелю, Дона Леон и Паскал Мерсие. Романът му „На морето“ също се радва на невиждан успех. „Der Tages-Anzeiger“ определя произвдедението като „една от онези книги, които не можеш да оставиш настрана до самия й край. Това е трилър без герои и злодеи, но с мистериозни трагични случаи, които поставят пред читателя въпроси за вината и прошката“.
Enthusiast publishing
press

Новият прочит на Павел Вежинов (ZIP 4.42 MB)

„Ентусиаст“ и „Сиела“ представиха новите издания на „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ 
17.11.2014
Относно: Нощем с белите коне

13 ноември 2014 г., София.Снощи в Мраморното фоайе на Столична библиотека нямаше автографи, но имаше спомени – ярки, топли и с почитание. Издателство „Ентусиаст“ и издателство „Сиела“ представиха новите издания на романа „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ от Павел Вежинов. Книгите са посветени на 100-годишнината от рождението на големия български писател, сценарист, драматург, режисьор, публицист и обществен деец.  По време на събитието беше открита и съвместна изложба „Киното е двуостро оръжие”, посветена на творбите „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ и на визуалните им адаптации. Събитията са част от културната програма на Столична библиотека „Дни на творчеството на Павел Вежинов“, посветена на юбилея, която се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.
Enthusiast publishing
press

„Тази книга е пречистващ спомен за едно минало“ (ZIP 2.55 MB)

Милена Фучеджиева представи новия си роман „Сексът и комунизмът“
17.11.2014
Относно:

10 ноември 2014 г., София. Снощи пространството за събития, срещи и изложби „+това“ се оказа тясно за всички желаещи да споделят заедно с Милена Фучеджиева публикуването на новия ѝ роман „Сексът и комунизмът“ от „Ентусиаст“. Датата на събитието е избрана неслучайно, мястото също, защото голяма част от историята в книгата е написана именно в арт атмосферата на заведението. Романът разказва за невъзможната любов между два елита – комунистическия и този отпреди 9 септември 1944 г., както и за бруталното сексуално съзряване на една тийнейджърка по време на социализма. Книгата започва с шокираща история по действителен случай за извършено престъпление, което комунистическият стройоставя безнаказано.
Enthusiast publishing
press

Когато любовта е свобода... (ZIP 1.83 MB)

„Ентусиаст“ представя новия роман на Милена Фучеджиева „Сексът и комунизмът“
05.11.2014
Относно:

В началото на месец ноември „Ентусиаст“ публикува новия роман на Милена Фучеджиева „Сексът и комунизмът“. Това е книга, която няма да остави никого равнодушен. На моменти циничен, дори скандален, болезнено реалистичен, провокативен, увлекателен и много емоционален, романът категорично ще се нареди сред най-забележителните заглавия за тази година. 
Enthusiast publishing
press

Мърколакът – най-добрият приятел на детето (ZIP 2.88 MB)

 „Ентусиаст“ издава комикса „Илийчо и Август“ от Пенко Гелев и Сотир Гелев
3.11.2014
Относно: Илийчо и Август

В началото на ноември издателство „Ентусиаст“ публикува комикса „Илийчо и Август“ от илюстратора на „Приказка за вълшебната флейта“ Пенко Гелев. Отличеният с национална награда „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“ художник и брат му Сотир Гелев създават тази изключително увлекателна история за малки и големи. „Илийчо и Август” е поредното доказателство за успешния тандем на двамата братя, които са реализирали съвместно едни от най-запомнящите се анимационни и игрални филми у нас, както и сериали за деца и комикси. Комиксът носи истинска наслада на ценителите на хубавите илюстрации и почитателите на кратките истории. Изтъкнатият датски художник Хенрик Ким-Рер споделя: „Невероятният талант на Пенко Гелев отново заблестява. Комиксът „Илийчо и Август“ е очарователен, вълнуващ и блестящо изпълнен.“
Enthusiast publishing
press

Честваме 100 години от рождението на Павел Вежинов (ZIP 4.43 MB)

„Ентусиаст“ публикува ново издание на романа „Нощем с белите коне“ от Павел Вежинов
28.10.2014
Относно: Нощем с белите коне

В навечерието на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов издателство „Ентусиаст“ публикува ново издание на романа „Нощем с белите коне“. Романът е публикуван за първи път през 1975 г. като е преиздаван многократно през годините. До момента книгата е преведена на руски, украински, молдовски, грузински, казахски, литовски, естонски, полски, словенски, чешки, румънски, немски, френски, китайски и виетнамски. По сценарий на Павел Вежинов е направена и филмова адаптация през 1985 г. с участието на Николай Бинев в ролята на академик Урумов. Четиринайсет години след последното издание „Ентусиаст“ отново предлага романа на българската публика.
Enthusiast publishing
press

Джордж Р. Р. Мартин: „Епопеята на Дрюон е истинската игра на тронове“ (ZIP 1.97 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Железният крал“ от Морис Дрюон първата книга от поредицата „Прокълнатите крале“
17.10.2014
Относно: Железният крал

В средата на октомври издателство „Ентусиаст“ публикува световноизвестния роман от Морис Дрюон – „Железният крал“. Книгата е издадена за първи път през 1955 г. и е първата от поредицата „Прокълнатите крале“, която носи световна слава на френския писател. Дрюон пише поредица от седем части за френския крал Филип IV, за неговите наследници, за проклятието на тамплиерите, за падането на династията на Капетингите и за първопричините за 100-годишната война. 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg