press

Да прегърнеш снежната виелица (ZIP 3.05 MB)

„Ентусиаст“ публикува повестта „Виелица“ от Владимир Сорокин
27.03.2015
Относно: Виелица

В края на март „Ентусиаст“ публикува повестта „Виелица“ от руския писател Владимир Сорокин. За първи път книгата е публикувана през 2010 г. и се радва на голям успех както в Русия, така и извън нея. Виелицата в повестта е и субект, и обект; и персонаж, и сцена; и герой, и декор. Тя е стихия, която определя живота на хората, тяхната съдба, стихия, от която хората зависят, зависели са в миналото и ще продължават да зависят, защото това е руската действителност.
Enthusiast publishing
press

Мишлето, което се научи да лети (ZIP 8.53 MB)

„Ентусиаст” публикува детската книжка „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман
25.03.2015
Относно: Линдберг. Приключенията на мишлето летец

Тази пролет по случай Международния ден на детската книга и за радост на най-малките любители на книжките издателство „Ентусиаст“ публикува „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман. Издадена през 2014 г., историята за летящото мишле е първата книга на Кулман. Илюстрациите, които също са дело на автора, отвеждат и малки, и големи в света на историческите авиационни идеи, където силата на духа и изобретателността са изправени пред шанса. „Линдберг“ е носител на редица награди, намира се в класациите на 25-те най-добри книги за 2014 г. на Stiftungbuchkunst, обявена е за книга на месец юли от Немската академия за детско-юношеска литература и много други. За School Library Journal „това е книга, която дядото чете на внука си, но не се знае на кого е по-интересна.“
Enthusiast publishing
press

Мистерии, загадки и хумор в търсене на Бернадет (ZIP 1.35 MB)

„Ентусиаст“ публикува романа „Къде си, Бернадет“ от Мария Семпъл
10.03.2015
Относно: Къде си, Бернадет

В началото на март „Ентусиаст“ публикува пленилия милиони читателски сърца по света бестселър „Къде си, Бернадет“ от Мария Семпъл. Романът излиза на бял свят през 2012 г. и още с появата си печели много страстни почитатели. Режисьорът на номинирания за Оскар за „Най-добър режисьор“ филм „Юношество“ – Ричард Линклейтър се е заел с екранизацията на книгата, а премиерата на филма е насрочена за 2016 г.
Enthusiast publishing
press

Богини под прожекторите и в живота (ZIP 2.03 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Непокорните диви“ от Кристина Морато
04.03.2015
Относно: Непокорните диви

Дни преди 8 март „Ентусиаст“ публикува „Непокорните диви“ от испанската журналистка Кристина Морато. Жените икони на ХХ в. – Мария Калас, Коко Шанел, Уолис Симпсън, Ева Перон, Барбара Хътън, Одри Хепбърн и Джаки Кенеди в продължение на години изпълват страниците на вестниците и списанията. Морато създава забележителни биографични очерци за тези жени за испанското списание „Ола”. След изключителния читателски интерес към тях едно от най-големите издателства в страната - „Рандъм Хауз Мондадори“ – й предлага да разшири разследванията си и да публикува тези истории в книга. Така се появяват „Непокорните диви“ – заглавие, публикувано в огромни тиражи в Испания и в други европейски страни.
Enthusiast publishing
press

Интригите в двора на Тюдорите никога не са били по-смъртоносни (ZIP 1.76 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Интригите на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър – продължението на  „Тайната на Тюдорите“
25.2.2015
Относно: Интригите на Тюдорите

В края на февруари „Ентусиаст“ публикува историческия роман „Интригите на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър. След огромния успех на „Тайната на Тюдорите“, и втората книга завладя милиони читателски сърца. Авторът на „Елизабет Първа“ Маргарет Джордж споделя: „Интригите на Тюдорите“ заплита невероятна мрежа от подозрения и интриги. Блестяща историческа загадка и трилър с изключителни герои. Тук ще се сблъскате с Елизабет Тюдор и нейния Робърт Дъдли в такава светлина, в каквато рядко сте ги виждали“. Книгите на Гортнър получават световно признание и до момента са преведени на 21 езика,продадени са над 400 000 екземпляра. Авторът е популярен и сред българската читателска аудитория с историческите романи „Признанията на Катерина Медичи“, „Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска“ и „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“.
Enthusiast publishing
press

Богатите също плачат (ZIP 2.5 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Полет към бъдещето“ – финалът на поредицата „Богати и красиви“ от Ана Годбърсън 
16.2.2015
Относно: Полет към бъдещето

В средата на февруари „Ентусиаст“ публикува дългоочаквания финал на поредицата на Ана Годбърсън „Богати и красиви“ – „Полет към бъдещето“.Романът е публикуван през 2012 г. и се радва на огромен успех в САЩ, Сингапур, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство, Финландия и Германия. „Полет към бъдещето“ е горчиво-сладък  завършек на „Тайни и мечти“ и „Обречена красота“, които вече плениха милиони читателски сърца по света.
Enthusiast publishing
press

Страшната истина за харема на либийския диктатор Муамар Кадафи (ZIP 2.12 MB)

„Ентусиастпубликува „Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи“ от Аник Кожан
13.2.2015
Относно: Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи

В средата на февруари „Ентусиаст“ публикува „Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи“ от френската журналистка Аник Кожан. Книгатаразкрива цялата истина за зверствата на либийския диктатор. Полковникът изнасилва момичета, за да задоволи перверзните си желания. Вождът отвлича жени от собствените им сватби, превръщайки ги в свои сексуални робини. Говори се, че насилва дори войници и министри. Книгата на Кожан разкрива жестоката сексуална поквара, обладала бившия лидер на Либия. Преди да го направи бойно оръжие, Муамар Кадафи използва секса като политическо оръжие. 
Enthusiast publishing
press

„Посланическото градче“ – роман на идеите (ZIP 5.31 MB)

„Ентусиаст“ публикува роман от световноизвестния фентъзи писател Чайна Миевил
6.2.2015
Относно: Посланическото градче

Чайна Миевил е писател, който не следва тенденциите, той ги задава. Познат на българските читатели с романите „Станция Пердидо“, „Градът и градът“ и „Морелси“, британският писател фантаст непрестанно разширява собствения си творчески кръгозор, а оттам обогатява и жанра на научната фантастика като цяло. В „Посланическото градче“ Миевил създава не само един свят на интригуващи лични съдби, но също изпълнен с приключенията на контакта с извънземните и войната между различни видове във вселената. Един сложен и загадъчен пъзел от думи, подреждането на който би помогнало да бъде разкрита логиката на света.
Enthusiast publishing
press

„Врабчето“ на френската естрада с великия глас (ZIP 1.77 MB)

Ентусиаст“ публикува биографичната книга „Едит Пиаф“ от Симон Берто
26.01.2015
Относно: Едит Пиаф

В началото на годината издателство „Ентусиаст“ публикува биографичната книга „Едит Пиаф“ за една от най-големите музикални легенди на Франция. Автор на книгата е Симон Берто - полусестра и спътничка на Едит Пиаф през целия ѝ живот. Надали има по-подходящ човек, който да разкаже за всичките срещи, приключения, любови, разочарования, зависимости и борби на френската икона. Книгата е публикувана за пръв път през 1969 г. и оттогава насетне интересът към живота на крехката Едит Пиаф с могъщия глас не стихва.Новото издание на биографията излиза със снимки на певицата от личния архив на Берто.
Enthusiast publishing
press

„Най-важното е да сме здрави и доволни от живота си“ (ZIP 4.27 MB)

„Ентусиаст“ публикува втора част на бързия наръчник за здравословен живот „Радостта от храненето“ от Петя Раева
07.01.2015
Относно: Радостта от храненето

С настъпването на Новата година идва време на равносметки и лични анализи. В дългия списък от неща, които бихме искали да реализираме през предстоящата година несъмнено е и влизането във форма след дългите празници на веселие и угощение. Но как да постигнем това по най-бързия, здравословен и ефективен начин без да подлагаме организма си на стрес?
 
В началотона месец януари „Ентусиаст“ публикува втора част на бързия наръчник за здравословен живот от Петя Раева – „Радостта от храненето“. С всеки екземпляр от книгата читателите ще получат специален подарък. Без да има амбицията да замества лекарски предписания, книгата предлага всичко онова, което трябва да знаем за храната и храненето, ако искаме да водим здравословен начин на живот. Основна тема в книгата са жизнените и смъртоносните сили на храната и водата.Наръчникът разкрива любопитни факти за качествата на храните и течностите, които приемаме, свойствата на някой важни съставки, приложими в популярната линия New green line, мотивацията по пътя към добро здраве и хранене, както и за това как храната въздейства върху човешкия организъм и връзката между начина на хранене и болестите. 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg