press

Игри на съдбата (RAR 1.48 MB)

В разгара на лятото издатeлство „Ентусиаст“ ще зарадва читателите си с новo заглавие – „Нашето лято“ oт авторката Анете Хоберг
04.08.2015
Относно: Нашето лято

Поетична и сантиментална история, която вълнува по един особен начин. История за една голяма любов, която пламва след само седмица познанство. История за една страст, способна да изпепели всичко...
 
Годината е 1982 и Клара за първи път отива сама на море, в Италия. На плажа се запознава с привлекателния Щефан, който дава под наем чадъри. Той учи в Германия и мечтае за голямата свобода. Южна Америка е неговата заветна цел. Планира да я посети, щом се дипломира. Двамата с Клара бързо се сближават под топлите лъчи на лятното слънце. Прекарват заедно една приказна седмица, влюбени до полуда един в друг. Но както съдбата ги събира, така ги и разделя и всеки от тях поема по своя път. Далеч един от друг.  
 
Какво е да срещнеш отново първата си, изгубена любов, която преобръща досегашния ти живот с главата надолу? Двадесет години по-късно съдбата среща отново Клара и Щефан в Мюнхен и старата страст пламва. Всичко обаче е толкова различнo. Тя е омъжена и е майка на пораснала дъщеря, а бракът й се е превърнал в рутина и еднообразие. Той, професор по литература, се впуска в нищо незначещи за него афери със студентките си, за да запълни обзелата го празнота от миналото. Толкова ли е просто обаче да започнеш живота си отначало, да срещнеш отново първата си, изгубена любов, която преобръща досегашния ти живот с главата надолу? Двамата започват връзка. Скоро обаче разбират, че е невъзможно времето току-така да се върне с двайсет години назад и са принудени да се справят със сенките от миналото. Могат ли да продължат оттам, докъдето са стигнали? 
 
Какво се случва, когато внезапно се изправиш пред труден избор? Oпиянението от чувствата или стабилността и сигурността на семейството натежава повече? Завърта ли се наобратно колелото на живота? „Нашето лято“ е история, която ни показва как изглежда истинското щастие.
 
Enthusiast publishing
press

Вие не я познавате, но тя знае всичко за вас (RAR 6.42 MB)

През август издателство „Ентусиаст“ предлага на читателите си бестселъра „Момичето от влака“, който счупи рекордите по продажби и направи авторката Паула Хоукинс световноизвестна.
06.08.2015
Относно: Момичето от влака

Всяка сутрин Рейчъл хваща един и същ влак, чийто маршрут минава през едни и същи лондонски предградия. Той се движи оглушително по релсите, преминава покрай уютните провинциални домове и спира на червения сигнал на семафора. Рейчъл се чувства се ака, сякаш вече познава хората, които живеят в тези къщи. Тя е обсебена от красива млада двойка, която всяка сутрин закусва на терасата си. Не знае имената им, но ги нарича Джес и Джейсън. В нейните очи те имат перфектен живот. Като този, който тя наскоро е загубила. Само ако Рейчъл можеше да си го върне... 
Enthusiast publishing
press

Пощенска картичка от Париж (RAR 3.99 MB)

„Ентусиаст” публикува четвърта книга от автора Никола Баро – „Париж винаги си заслужава”
 
22.06.2015
Относно: Париж винаги си заслужава

Романтичен и завладяващ роман за внезапната любов, която ни връхлита, когато най-малко я очакваме. Любов, която на пръв поглед изглежда невъзможна, но преодолява всички препятствия. И то точно там – в Париж, където Айфеловата кула е вечният свидетел на най-съкровените човешки желания.
 
Младата художничка Розали Лоран най-накрая се решава да отвори своя книжарница в сърцето на парижкия квартал Сен Жермен. Розали продава собственоръчно изработени картички – за специални поводи и за любими хора. Един ден при нея влиза възрастен джентълмен, който се заглежда в картичките ѝ. В първия момент тя не осъзнава, че това е авторът на любимите ѝ книжки от детството – Макс Марше. Когато разбира кой всъщност стои пред нея, Розали се чувства колкото развълнувана, толкова и поласкана. Двамата си допадат бързо и тя става илюстратор на последната издадена книга на Марше. 
 
Всичко изглежда наред, докато в книжарницата не влиза американският професор по литература Робърт Шърман. Прави му впечатление една книжка на витрината – „Синият тигър”. Но има нещо нередно. Робърт познава тази история от детството си. Ядосан, той обвинява автора в плагиатство. Така той се изправя очи в очи с историята от своето детство. И с Розали.
 
Така някъде измежду неясното, неразбирането и детските спомени се заражда една голяма любов. Несломима, непреклонна и вечна. Като самата Айфелова кула. А и нали Париж винаги си заслужава, когато търсиш истината и любовта?
 
Enthusiast publishing
press

За смъртта, за любовта и смисъла да останеш буден (RAR 3.78 MB)

„Ентусиаст” публикува бетселъра „Всички наши места” от Дженифър Нивън
29.06.2015
Относно: Всички наши места

Сещате ли се за онова особено чувство, когато сякаш имате пеперуди в стомаха? „Всички наши места” ще ви накара да го изпитате отново, без да сте влюбени. Това е книга за въпросите и отговорите, за живота и за любовта. Но не за клишираната и сладникава любов, която задължително завършва с „хепи енд“, а за истински разтърсващата и силна емоция, която разкрива нови перспективи и променя животи. Любов, която оставя следи. Любов, която те кара да останеш „буден“, въпреки себе си и въпреки околните.
 
Всяка мъка може да бъде преживяна, особено ако бъде вкарана в подходяща история. Теодор Финч и Вайълет Мърки пишат своята история. Двама млади, които отчаяно търсят своето място под слънцето. Първоначално плахо и неуверено. После все по-категорично и по-упорито. Учат се един друг да живеят и то по най-неочаквания начин – като предизвикват смъртта. Уроците на съдбата са сурови и точно тя ги кара всеки път да откриват причина да останат и да бъдат. Тази книга със сигурност ще промени светоусещането ви. Тя ще ви накара да преосмислите съществуването си и ще ви провокира да направите равносметка на изминалите дни. И да се замислите за онези, които предстоят.
 
Времето няма значение, когато човек усеща, че умира по малко всеки ден. Бъдеще и минало се срещат в тази книга, за да родят едно необикновено пътешествие към и през живота. Теодор Финч е запленен от идеята за смъртта. Той се чувства различен, защото другите го мислят за такъв. Всеки ден обмисля разни начини, по които може да умре. Но и всеки ден търси и намира нещо, заради което да живее. Вайълет Мърки живее за бъдещето и брои дните до завършването, когато ще избяга от малкия град в Индиана и от мъката, която я задушава, след като внезапно загубва сестра си. Срещата на Финч и Вайълет шест етажа над земята се оказва съдбоносна и за двамата. Те ще се влюбят един в друг, ще спрат да броят дните и ще започнат да ги живеят...
 
„Всички наши места“ е трогателна история за двама млади, които се откриват един друг, докато стоят на ръба. История за пълноценно изживения живот и споделената любов. Историята на едно момиче, което се учи как да живее от момче, което иска да умре.Дебютният роман на Дженифър Нивън „Всички наши места“ ѝ носи световна слава. Тримесеца след публикуването му в САЩ от него са продадени над 100 000 копия. В Дания само за три дни книгата се нарежда на второ място в списъка на бестселърите и е №1 в класацията по продажби на най-големите вериги книжарници. В Англия „Всички наши места“ и до този момент е най-продаваната книга за 2015 г. 
 
Enthusiast publishing
press

Това е истинска игра на тронове (RAR 1.78 MB)

В края на юли издателство „Ентусиаст“ предлага на читателите си втория роман от знаменитата поредица „Прокълнатите крале“, с която Морис Дрюон се изкачва на върховете на световната слава.
22.07.2015
Относно: Удушената кралица

Втората книга от цикъла –  Удушената кралица – е своеобразно продължение на Железният крал и започва от деня след смъртта на краля. Филип Хубави е мъртъв. С него си отиват желязната му воля, амбицията му и особеното умение винаги да постига целите си. Величието на Франция заплашва да се превърне в избледняващ спомен в ръцете на придворните, които се впускат в яростна борба помежду си. Целта им е увеличаване на собствения им престиж и влияние. Оръжието им – безволевият, лишен от всякакви дарби нов крал – Луи Х. Вечно в сянката на баща си, новият монарх осъзнава собствените си недостатъци, както и най-наболелия си проблем в лично и политическо отношение: въпросът за наследяването на френския престол. Съпругата на Луи, Маргьорит Бургундска, е затворена в замъка Гаяр заради прелюбодеяние, но това е половинчата мярка, от която трябва да се намери изход. И докато разводът е в компетенциите единствено на папата, който все още не е избран и няма изгледи това да се случи скоро, самомнителният чичо на новия крал вече му е намерил нова съпруга – прочута с красотата и благородството на характера си неаполитанска принцеса. Но реакцията от Неапол е недвусмислена: те поставят краен срок, в който Луи трябва да се освободи от оковите на брака с Маргьорит. По един или друг начин…
 
В замъка Гаяр опозорената Маргьорит Бургундска се бори с несгодите, на които е съзнателно подложена всеки ден, и със собственото си сърце: дали да съдейства на Луи за развода, или докрай да настоява, че е негова законна съпруга и кралица, станала жертва на долен заговор? Под натиска на различни групи с твърде различни цели тя се колебае, променя намерението си, търси помощ от хора, на които не е сигурна, че може да вярва… докато не става прекалено късно. Вече нищо не зависи от нея.
 
Дрюон пише поредица от седем части за френския крал Филип IV, за наследниците му, за проклятието на тамплиерите, за падането на династията на Капетингите и за първопричините за 100-годишната война.
Скоро очаквайте и третия роман от поредицата – „Отровите на короната“.
 
Enthusiast publishing
press

Неуморим разказвач и ироничен наблюдател (RAR 3.48 MB)

„Ентусиаст“ публикува втори том от събраните съчинения на Любен Дилов - „За мъртвите или добро, или смешно“ 
1.06.2015
Относно: За мъртвите или добро, или смешно

За деня на детето, 1 юни, „Ентусиаст“ публикува книга за вече пораснали деца, които са запазили най-ценното у себе си – неподправеното чувство за хумор. Маргарита и Любен Дилови представят втори том от поредицата „Любен Дилов. Събрани съчинения“ на именития си баща. „За мъртвите или добро, или смешно“ и „Сексуалният живот при тоталитаризма“ сачаст от „ръкописите в чекмедже“, с които промяната от ноември 1989-а заварва писателя. Публикувани в първите години на 90-те в изключително малки тиражи, те практически са непознати за читателите. Без да претендират за принос в литературната ни история, те са изключително забавен, смешно-тъжен принос в историята на нравите.
Enthusiast publishing
press

Наташа Драгнич с втора книга у нас (RAR 3.35 MB)

„Ентусиаст“ публикува романа „И всеки път морето“ от авторката на бестселъра „Всеки ден, всеки час“ 
19.05.2015
Относно: И всеки път морето

Малко преди настъпването на летния сезон издателство „Ентусиаст“ ще зарадва читателите с още една вълнуваща история от Наташа Драгнич. „И всеки път морето“ е вторият ѝроман, който още при появата си се нарежда сред най-продаваните заглавия в немскоезичните страни. Писателката отново провокира читателите със силен и емоционален разказ за ревността, сбогуването, прошката и за новото начало. „И всеки път морето“ е разтърсваща история, на първо място, за любовта към себе си и към семейството ти и след това за любовта към един мъж.Вълнуващ роман за разпадането на едно семейство, за възходите и паденията, на които става свидетел морето.
Enthusiast publishing
press

Вкуси Норвегия (RAR 3.89 MB)

Красотата и вкусовете на северната страна, събрани в книга
13.05.2015
Относно: Норвежка морска кухня

В средата на месец май издателство „Ентусиаст“ публикува специалното кулинарно издание „Норвежка морска кухня“. Книгата се издава със съдействието на Посолство на Кралство Норвегия в България и Норвежкия съвет за морските храни, а рецептите са представени от един от най-известните кулинари у нас – Иван Звездев. В изданието са поместени рецепти за приготвяне на ястия от традиционната норвежка кухня, като основният продукт са морските деликатеси и рибата – неизменна част от трапезата на северните народи. Книгата е подходяща и би била полезна както на майстор-готвачите, така и на любителите кулинари. Тя е предназначена за всеки, който желае да обогати родното ни меню с нови вкусове. 
Enthusiast publishing
press

Роалд Дал с рими (RAR 3.89 MB)

„Ентусиаст“ публикува за първи път стихове от Разказвач №1 в света 
11.05.2015
Относно: Страшни зверове

Малко преди края на учебната година издателство „Ентусиаст“ ще зарадва малчуганите с още една книга от любимия писател на малки и големи - Роалд Дал. Този път Разказвач №1 в света предизвиква малките читатели със забавни стихове, които се публикуват в България за първи път. По традиция изданието излиза в поредицата Enthusiast Children’s Booksс оригиналната корица и цветни илюстрации от Куентин Блейк.
Enthusiast publishing
press

Най-важното за здравето и храненето в книга (ZIP 4.85 MB)

„Ентусиаст“ публикува втора книга от топспециалиста Патрик Холфорд
4.05.2015
Относно: 500 въпроса за здравето и храненето

След успеха на „Как да се лекуваме с храна“ в началото на месец май „Ентусиаст“ публикува втора книга от най-известния специалист по хранене и здравословен начин на живот във Великобритания - Патрик Холфорд. В„500 въпроса за здравето и храненето“ нутриционистът Холфорд отговаря на най-често задаваните въпроси за здравето и храненето, както и на онези наглед незначителни притеснения, които не се решавате да споделите с вашия лекар. Освен сборник с изчерпателна информация и лесни за изпълнениепрепоръки от специалист в областта, тази книга е и наръчник с мотивационен характер, който има за цел да ви стимулира да подобрите качеството си на живот. Тя доказва, че решението за справяне с болестите не се намира в аптеката, а се крие в природата и в душевното състояние на човек. 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg