Online Bookstore
Заглавие:Ерес
Автор: С. Дж. Парис
Преводач:Катя Перчинкова
Дизайнер:Виктор Паунов
ISBN:978-954-8657-47-1
Обем:416 страници
Корица:Твърда корица
Формат:14,5 x 21 cm
Цена:22,00 лв.
„В „Ерес“ има всичко -интриги, загадки, изключително точно пресъздаване на историческите събития и невероятна атмосфера.“
Кейт Мос, автор на „Лабиринтът“
 
„Завладяваща книга... историческият период е пресъздаден изключително живописно, а историята те грабва от първия миг.“
Кон Игълдън, автор на „Чингис“
 
„Задължително четиво за всеки любител на историческите трилъри. Невероятно  точно описание на епохата, пълнокръвни образи и спиращ дъха съспенс – С. Дж. Парис пренася читателя в едно необикновено време.”
Матю Пърл, автор на „Клубът Данте“
 

Годината е 1583. Раздираната от конспирации и параноя Англия дава убежище на един преследван от Инквизицията монах с радикални идеи – Джордано Бруно. В двора на Елизабет I той привлича вниманието на Франсис Уолсингъм -главният шпионин на кралицата и заклет враг на католическите заговорници.

Бруно е изпратен под прикритие в Оксфордския университет, смятан от мнозина за свърталище на католическата съпротива. Самият той обаче е по следите на древен ръкопис, за който се говори, че разкрива тайни, способни да унищожат християнската църква.

Спокойният и уединен живот в университета скоро е разтърсен от поредица ужасяващи убийства. Уликите сочат, че жертвите са замесени в еретични дела. И докато преследва коварен и непоколебим убиец из подземния свят на Оксфорд, Бруно осъзнава, че границата между вярата в Бог и религиозния фанатизъм е тънка и прекрачването й често има фатални последици...
ДРУГИ ОТ СЪЩИЯ АВТОР :

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg