Online Bookstore
Заглавие:Даяна. Нейната истинска история от първо лице
Автор: Андрю Мортън
Преводач:Николина Тенекеджиева
Дизайнер:Биляна Славкова
ISBN:978-619-164-283-0
Обем:368 страници
Корица:Мека корица
Формат:16,5 х 23,5 cm
Цена:25,00 лв.
Допълнено издание с ексклузивни материали от личния архив на принцесата
 
Когато „Даяна. Нейната истинска история“ е публикувана за първи път през юни 1992 г., тя променя завинаги начина, по който обществото възприема принцесата на Уелс. Първоначално посрещната със съмнение и подигравки, хитовата биография се превръща в уникална литературна класика, не само заради сензационното си съдържание, но и заради личното участие на Даяна в процеса на писането и издаването ѝ. „Тази книга е прецедент в историята на кралската журналистика“, споделя редакторът Андрю Нийл.
Двайсет и пет години по-късно технологиите са напреднали значително и дават възможност да се прослушат неразбираеми до момента откъси от интервюта с принцесата, записани тайно. Те предлагат изцяло нов поглед върху преживяванията на Даяна и са забележителна хроника на живота ѝв Двореца.
През 1997 г., непосредствено след трагичната смърт на Даяна, Андрю Мортън разкрива истината за работата си с принцесата. Този необикновен процес на сътрудничество дава на Даяна възможност да опише живота си от първо лице. Никога преди представител на кралското семейство от такъв ранг не е говорил толкова сурово и директно: за нещастния си брак, за отношенията си с Кралицата и останалите членове на семейството, за надеждите си, за страховете и мечтите си. Икона в живота и легенда в смъртта, Даяна продължава да предизвиква възхищение дори двайсет години след онази ужасяваща нощ в Париж. В това преработено и допълнено издание на книгата, двайсет и пет години след първото ѝиздание, Мортън представя на вниманието ни изцяло нов материал от аудиокасетите с интервютата на принцесата и напомня за завета на Даяна.
Нея вече я няма, но тя със сигурност не е забравена. „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ е най-близкото до автобиография на „принцесата на народа“, което бихме могли да получим.
 
Невероятна книга, пълна с прозрения за живота на Даяна... Лична, искрена и шокираща на места.
THE SUNDAY TIMES
 
Откровен, завладяващ и малко плашещ портрет на „последната икона на двайсети век“.
DAILY TELEGRAPH
 
Наистина завладяваща... Оставя те без дъх.
DAILY MAIL
 
Ако Даяна се беше родила през Средновековието, щеше да бъде обезглавена.
Дики Арбитър, бивш прессекретар на Кралицата
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Истинската история на принцеса Даяна от първо лице (RAR 2.2 MB)
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg