Online Bookstore
Заглавие:Прокълнатите кралици
Автор: Кристина Морато
Преводач:Светослава Славчева
Дизайнер:Анна Георгиева
ISBN:978-619-164-240-3
Обем:512 страници
Корица:Мека корица
Формат:16,5х23,5 cm
Цена:22,00 лв.
Императрица Сиси, Мария-Антоанета, Кристина Шведска, Евгения де Монтихо, кралица Виктория, Александра Романова
 
Животът на тези шест кралици не е приличал на вълшебна приказка. Безброй филми и романи са ни показвали съдбата им и най-вече привлекателните страни от живота им, но всички те са преживели и много нещастия. Общото между тях е самотата, носталгията, липсата на любов и разочарованието, че не могат да дарят наследник на държавата. Изпитали са болката от смъртта на децата си, огорчението от разбитите си бракове и са се чувствали странници в кралските дворове, където не са били приети радушно.

Някои, като Сиси, са станали владетелки против волята си, други, като Кристина Шведска, са скандализирали съвременниците си с екстравагантното си поведение и със стремежа си към свобода. Мария-Антоанета и Александра Романова завършили живота си по много трагичен начин, а кралица Виктория и Евгения де Монтихо изиграли ролята си с изключително достойнство.

Чрез личните им дневници и семейната им кореспонденция Кристина Морато ни разкрива човешкото лице на тези шест владетелки, които не са имали възможност да избират съдбата си.
 
Ексцентрични, капризни, непримирими, амбициозни... Зад блясъка на житейския път, изпълнен с привилегии, богатство и власт, всички те са били жени от плът и кръв, принудени да носят на плещите си тежкото бреме на цели империи.
 
Френската корона е корона от тръни.
Евгения де Монтихо, императрица на французите
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Кралиците, прокълнати да бъдат нещастни (RAR 2.05 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Прокълнатите кралици

Страст и политика в „Прокълнатите кралици“
Великите владетелки в новата книга на Кристина Морато
ДРУГИ ОТ СЪЩИЯ АВТОР :

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg