Online Bookstore
Заглавие:Бретонско злато
Автор: Жан-Люк Баналек
Преводач:Ваня Пенева
Дизайнер:Анна Георгиева
ISBN:978-619-164-224-3
Обем:356 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 x 21 cm
Цена:16,00 лв.
Най-личният случай на комисар Дюпен сред бретонските солници
 
Аромат на виолетки, смесен с мириса на тежка глинена почва, сол и йод, се носи из въздуха над Бялата страна – това са живописните естествени солници, покрили полуостров Геранд. Комисарят Дюпен се наслаждава на спокойствието и тишината на величествената природа и на великолепието на „бялото злато”, когато отекват първите изстрели. Никога досега той не е бил в такава непосредствена опасност.

По молба на своя приятелка – журналистката Лилу Бревал – комисарят се е заел да издирва тук някакви видени от нея мистериозни бидони, когато внезапно се оказва мишена на невидим убиец. Малко по-късно Лилу изчезва безследно. Случаят е поет от Силвен Розе, комисарка от местния департамент, а на Дюпен му е възложено да й помага.

Какво се случва в солниците, току пред очите им? Дюпен и Розе трескаво търсят улики и проверяват алибита, разследват конфликти на интереси и лични вражди сред живописния залив Морбиан и великолепните му солници. И докато безуспешно издирват Лилу Бревал, намират местния мастит собственик на солници мъртъв в гаража му. Един изстрел в дясното слепоочие преобръща всички версии.
 
Увлекателна поредица, доставяща истинско удоволствие, която с всяка следваща книга става по-добра.
Грация
 
Прочетем ли книгата, веднага ще ни се прииска да отидем на Атлантическото крайбрежие в северната част на Франция и там да вкусим деликатесите, които опитва и Дюпен.
Нойе Люцернер Цайтунг

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Бретонска сол и интриги: най-личният случай на комисар Дюпен (RAR 5.02 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Бретонско злато

Бретонско злато
Бретонско злато
ДРУГИ ОТ СЪЩИЯ АВТОР :

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg