Online Bookstore
Заглавие:Смърт в „Ла Фениче“
Автор: Дона Леон
Преводач:Мариана Христова
Дизайнер:Фиделия Косева
ISBN:978-619-164-199-4
Обем:304 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 x 21 cm
Цена:15,00 лв.
Прелестната Венеция е град, в който престъпност почти няма. Този факт обаче не е особено утешение за маестро Хелмут Велауер, световноизвестен диригент, чието кафе по време на един антракт пристига с малка добавка – цианкалий. За Гуидо Брунети, заместник-комисар в полицията и гениален детектив, не е проблем да намери заподозрян. Не, свеждането на голямата и извънредно разнородна група от врагове до един извършител – това е проблемът.
 
Младата съпруга, която изведнъж се превръща в богата вдовица, световноизвестното сопрано, което има всички основания да мрази диригента и да се бои от него, хората, чиято кариера е пострадала от сблъсък с Велауер, та дори и сенките от предполагаемото му нацистко минало – всеки един от тях може да има мотив. Брунети събира улики и показания и картината, която се оформя пред очите му, показва такава плетеница от поквара и отмъстителност, че го оставя разкъсан между правилно и грешно, между възможностите на закона и повелите на справедливостта.
 
 
 
Интригуваща загадка, многопластова драма и неповторим поглед към едно средновековно общество, което все още процъфтява в наши дни.
 
„Сейнт Лоуис Пост-Диспеч“
 
 
 
Умело заплетена интрига и плавно преливащо се слово.
 
„Киркус Ривю“
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Добре дошъл, комисар Брунети! (RAR 2.02 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Смърт в „Ла Фениче“

Убийство във Венеция
Тайнствен убиец броди из Венеция
ДРУГИ ОТ СЪЩИЯ АВТОР :

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg