Online Bookstore
Заглавие:Компаньонката на краля
Автор: Ан О’Брайън
Преводач:Мариана Христова
Дизайнер:Фиделия Косева
ISBN:978-619-164-186-4
Обем:520 страници
Корица:Мека корица
Формат:14х21 cm
Цена:18,00 лв.
Един брак. Трима участници. Горд крал. Любяща съпруга. Скандална компаньонка. 1362 година.
 
Филипа д’Ено избира момиче, прекарало целия си живот сред манастирски стени – Алис Перърс, закърмена единствено с амбиция. Кралицата й отрежда специална роля в английския двор.
 
„Аз те издигнах от нищото, Алис. Сега трябва да ми се отплатиш.“ С тези думи повеждат момичето по коридорите на кралския дворец към леглото на крал Едуард ІІІ – за да изпълнява съпружеските задължения, на които болната Филипа вече не е способна. Властта си има цена и Алис Перърс ще я плати. Тя става компаньонка на краля. Довереница на кралицата. Блудница в очите на двора.
 
Съдбата ѝ е противоречива: Алис е обичана от краля и кралицата и заклеймявана от останалите. С изгряването на звездата си тя трябва да действа много внимателно – презряната компаньонка не е недосегаема. Политиката и интимните разговори са опасни спътници.
 
Застаряващият велик крал я иска в леглото си. Враговете й искат да я прогонят от двора. Само една грешка, и Алис ще се изправи пред заплаха, по-ужасна от всички злобни слухове от миналото ѝ.
 
„… Запленяващ портрет на силна, интелигентна жена с чудесен ум за финанси. Този жив и убедителен портрет ще промени начина, по който светът гледа на компаньонките на кралете.“
„Романтик Таймс“

 
 
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Една жена, един крал, една голяма амбиция (RAR 2.08 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Компаньонката на краля

Защо да е монахиня, след като може да е до краля?
Нов исторически роман на Ан О`Брайън
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg