Online Bookstore
Заглавие:Посланическото градче
Автор: Чайна Миевил
Преводач:Светлана Комогорова-Комата
Дизайнер:Фиделия Косева
ISBN:978-619-164-154-3
Обем:464 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 х 21 cm
Цена:18,00 лв.

В бъдещето хората са колонизирали отдалечена планета, дом на загадъчните ариеки – разумни същества, известни със своя уникален за вселената език, който само малцината човешки посланици могат да говорят.
 
Ейвис Бенар Чо, момиче от човешката колония, се завръща в Посланическото градче след години на приключения в открития космос. Тя не може да говори ариекийското наречие, но е неделима част от самия език, защото преди много време е била използвана като фигура на речта, ариеките я смятат за живо сравнение от своя език.
 
Когато междупланетните политически машинации стават причина за пристигането на нов посланик на Ариека, крехкото равновесие в отношенията между хора и извънземни брутално се разрушава. На хоризонта се задава катастрофа и Ейвис е изправена пред предизвикателството да запази верността си към своя съпруг, когото вече не обича, към системата, на която вече няма доверие, към един език, който не може да говори, но който самият говори през нея.
 
Романът постепенно ни увлича както в заплетени интриги, така и в загадките на философията на езика. Героинята по неволя ще разбере за политиката, логиката и любовта много повече, отколкото някога е искала. В „Посланическото градче“ Миевил е създал не само един свят на затрогващи лични съдби, но също и място, изпълнено с приключенията на контакта с извънземните и войната между различни видове във вселената.
 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

„Посланическото градче“ – роман на идеите (ZIP 5.31 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Посланическото градче

Човеците, превърнати в Език
Логиката на света
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg