Online Bookstore
Заглавие:Железният крал
Автор: Морис Дрюон
Преводач:Весела Шумакова
ISBN:978-619-164-134-5
Обем:304 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 х 21 см cm
Цена:16,00 лв.
Това е истинската игра на тронове.“
Джордж Мартин
 
Филип ІV, крал на Франция, най-сетне е унищожил Ордена на тамплиерите. Великият магистър Жак дьо Моле също е мъртъв. Само проклятието му остава да тегне над тримата му палачи – краля, пазителя на печата и папа Климент V.
 
Макар да управлява с желязна ръка владенията си, Филип не може да управлява собственото си семейство: синовете му са слаби и безволеви, а техните съпруги – прелюбодейки. Само дъщеря му Изабел, нещастната съпруга на английския крал, който предпочита мъжка компания пред красивата си жена, притежава далновидността на голям владетел.
 
Отношенията между Франция и Англия са обтегнати както винаги. Все по-отчаяната нужда на Железния крал от пари, за да плати огромните си дългове, буквално е разорила страната.
 
На този мащабен фон Дрюон разказва историята на Робер д’Артоа, френски благородник, чиято алчна леля е заграбила земите му и чиито усилия да си възвърне законното си наследство ще доведат до ожесточена война между Франция и Англия. Сагата на Дрюон се позовава на историята и главните ѝгерои са истински хора. Това е историческа драма, изпълнена с политически интриги, семейна трагедия и герои, които, макар и взети от живота, са по-големи от него.
 
 „Драматичен и колоритен като роман на Дюма, но подсилен от историческа точност и политическа проницателност.“
Сънди Таймс 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Джордж Р. Р. Мартин: „Епопеята на Дрюон е истинската игра на тронове“ (ZIP 1.97 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Железният крал

Морис Дрюон, Железният крал
Историята като роман
ДРУГИ ОТ СЪЩИЯ АВТОР :

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg