Online Bookstore
Заглавие:Убийството на мистериозната жена
Автор: Неле Нойхаус
Преводач:Людмила Костова
Дизайнер:Анна Георгиева
ISBN:978-619-164-128-4
Обем:384 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 х 21 cm
Цена:16,00 лв.
Първият случай на комисарите Пиа Кирххоф и Оливър Боденщайн.
 
В една слънчева августовска сутрин в Хоххайм е намерен труп. Без всякакво съмнение, това е самоубийство: главният прокурор на Франкфурт, доктор Йоахим Харденбах, се е прострелял с ловна пушка в устата.
 
Един час по-късно главният комисар Оливър фон Боденщайн и неговата нова колега Пиа Кирххоф се натъкват на друго тяло: под кулата в Келкхайм лежи млада жена. На пръв поглед става дума за второ самоубийство. По-подробният оглед на криминалистите обаче им подсказва, че този път са се натъкнали на хладнокръвно планирано убийство.
 
Разследването отвежда Кирххоф и Боденщайн до шикозната конна база „Гут Валдхоф“. Там те разбират, че фаталната красавица Изабел Керстнер, мъртвата съпруга на ветеринаря, е била всичко друго, но не и обичана жена. Тя е ценяла само лукса и богатството – все неща, които съпругът ѝне е можел да ѝ осигури. И Изабел е получавала желаното от всеки друг.
 
Няма съмнение, че мотивът на убиеца е ревност. А когато е убита една нежелана жена, тогава заподозрените са много.
 
Случаят търпи обрат, когато комисарите откриват интересен видеозапис и разбират, че прокурорът и Изабел са се познавали...
 
Неле Нойхаус е надминала себе си: изненадващи обрати, игра на нерви, малко хумор и ирония. На новия тандем Боденщайн – Кирххоф ще му бъде много интересно в бъдеще. За почитателите на криминалния жанр съществува опасност от пристрастяване.
„Зюддойче Цайтунг
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Роди се новият Гришам! (ZIP 2.75 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Убийството на мистериозната жена

Убийството на мистериозната жена
Немска кримка води до пристрастяване
ДРУГИ ОТ СЪЩИЯ АВТОР :

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg