Online Bookstore
Заглавие:Почти мъртъв
Автор: Асаф Гаврон
Преводач:Катя Перчинкова
Дизайнер:Тони Ганчев
ISBN:978-619-164-084-3
Обем:368 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 х 21 cm
Цена:15,00 лв.
Провокативна, изпълнена с хумор и ирония динамична трагикомедия повдига неудобни въпроси за повсеместната лудост, която цари днес в Близкия изток.
„Гаврон е един от най-оригиналните и въздействащи израелски автори. Изчистеният му и искрен стил излиза извън границите на клишетата и без заобикалки представя хаотичната и противоречива същност на израелската идентичност.“
 
Етгар Керет
 
Животът на трийсет и няколкогодишния бизнесмен от Тел Авив Ейтан „Крок“ Енох се преобръща нагоре с краката, когато той оцелява на косъм при бомбен атентат в маршрутката, с която пътува за работа. След като оцелява и при второ нападение, а после и при трето, той, макар и неохотно, се превръща в медийна звезда в родината си. Естествено, палестинските терористи, организирали атаките, не остават никак доволни. Този срамен символ на провала им – този „Крок Атаката“ – трябва да бъде елиминиран.
 
Междувременно Фахми Сабих лежи в кома и води спорове със съвестта си. Младият палестински атентатор-самоубиец е научил всичко за бомбите, мишените и отмъщението от брат си. Защо тогава Енох оцелява? С развитието на историята на Фахми става ясно, че съдбата е решила пътищата им да се пресекат отново – тъй като предстои още един бомбен атентат – и тогава късметът на единия ще се промени драстично. Но кой от двамата е прав и изобщо прав ли е някой?
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

„Почти мъртъв“ - един различен поглед към хаоса в Близкия изток (ZIP 1.67 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Почти мъртъв

Асаф Гаврон - Почти мъртъв
Израелска история спечели 3 награди
Евреин и арабин
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg