Online Bookstore
Заглавие:Ориент експрес
Автор: Силвена Роу
Преводач:Мария Попова
Дизайнер:Джонатан Лъвкин
ISBN:978-619-164-088-1
Обем:192 страници
Корица:Твърда корица
Формат:19 х 24,5 cm
Цена:30,00 лв.
„Ориент експрес“ е предназначена за хора, които обичат да готвят и биха искали да овладеят някои похвати от прекрасната, лека кухня на Източното Средиземноморие.
 
След успешната ѝ книга „Пурпурен цитрус &сладки ухания“, сега Силвена Роу насочва вниманието към вкусотиите, които можете да намерите на оживените улични пазари в Дамаск или Истанбул – кюфтета, фалафели и пилафи, както и вкусни сладкиши като ванилова баклава и шоколадов мус с шам фъстък.
 
В „Ориент експрес“ тя представя 100 леки, изкушаващи нови рецепти, съвършено балансирани летни ястия в стил „мезе“. Това е храна, вдъхновена от всички краища на Източното Средиземноморие, с удивителни комбинации от сладко и кисело – мед и канела, шафран и сумак. Това са ястия, интерпретирани по един великолепен съвременен начин от един от най-успелите шеф-готвачи, работещи днес във Великобритания.
 
Силвена Роу притежава енциклопедични знания върху храните и кулинарните традиции на Източното Средиземноморие. С нея готварството е лесно, представянето на блюдата – елегантно и изискано, а вкусовете на ястията са силни и с балансирана текстура.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Ново вдъхновение от източносредиземноморската кухня (ZIP 1.36 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Ориент експрес

Кулинария със Силвена Роу
Ориент експрес
ДРУГИ ОТ СЪЩИЯ АВТОР :

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg