Online Bookstore
Заглавие:Разказвачът от Маракеш
Автор: Джойдийп Рой-Батачаря
Преводач:Цветана Генчева
Дизайнер:Иво Рафаилов
ISBN:978-619-164-068-3
Обем:320 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 х 21 cm
Цена:15,00 лв.
Всяка година разказвачът Хасан събира слушатели на прочутия градски площад на Маракеш, за да сподели с тях онова, което знае за млада двойка чужденци, изчезнали неизвестно как преди години. Различни свидетели разказват и за своите срещи с мистериозните влюбени, но историите им в някои случаи се припокриват, в други – си противоречат напълно. В сблъсъка на позиции и мнения става ясно, че братът на Хасан е в затвора, по обвинение, че има общо с изчезването на чужденците. И възниква въпросът дали разказването на тази история е опит да се открие истината, или желание да се изгради един мит около ужасяващо престъпление.
 
От лабиринта сокаци в древната медина до необятната „пустиня на любовта”, която поглъща нищо неподозиращите странници, „Разказвачът от Маракеш“ се опитва да стигне до корените на мистерията и предлага интригуващо проучване на различните гледни точки за една забулена в тайнственост случка от миналото.
 
А площад „Джама ел Фна“ оживява в хиляди измерения – на него се сблъскват стотици човешки съдби в изследване на чудото на езика, на любовта и на живота...
 
История, по-вълнуваща от приказките на Шехерезада...
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Ако историята беше танц, „Разказвачът от Маракеш“ притежава неподозирана грация (ZIP 697.92 KB)
МЕДИИТЕ ЗА: Разказвачът от Маракеш

Разказвачът от Маракеш
ДРУГИ ОТ СЪЩИЯ АВТОР :

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg