Online Bookstore
Заглавие:Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска
Автор: Кристъфър Гортнър
Преводач:Мариана Христова
Дизайнер:Виктор Паунов
ISBN:978-619-164-048-5
Обем:480 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 X 21 cm
Цена:17,00 лв.
Никой не вярваше, че ми е предопределено величие.

Тя е сред най-прочутите и противоречиви кралици в историята – смелата владетелка воин, която заедно със съпруга си Фернандо Арагонски обединява една разпокъсана страна, защитницата на вярата, чието властване полага основите на Инквизицията, мечтателката, изпратила Колумб да открие цял един Нов свят.
 
Исабел е още млада, когато с брат й са изведени от дома на майка им, за да живеят под бдителното око на своя полубрат крал Енрике и неговата сладострастна кралица интригантка. В кралския двор Исабел се озовава в огромна опасност, защото неволно се превръща в пионка в заговор за свалянето на краля от трона. Заподозряна в измяна и държана в плен, тя поема по опасна пътека, докато на седемнайсет години ненадейно не се превръща в наследница на голямото кралство Кастилия.

От бляскавите дворци на Сеговия до бойните полета на Гранада и натежалите от интриги градини на Севиля, „Обетът на кралицата” ни пренася в бурното изковаване на една нация и в сложното за разгадаване, запленяващо сърце на жената, преодоляла всички пречки, за да се превърне в Исабел І Кастилска. 
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

Безсилието на човешките планове пред хвърлените зарове на съдбата създава една от най-великите кралици в историята (ZIP 1.51 MB)
ДРУГИ ОТ СЪЩИЯ АВТОР :

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg