Online Bookstore
Заглавие:Билбао – Ню Йорк – Билбао
Автор: Кирмен Урибе
Преводач:Боряна Милушева-Дукова
Дизайнер:Иво Рафаилов
ISBN:978-619-164-035-5
Обем:176 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 х 21 cm
Цена:12,00 лв.
Когато Либорио Урибе разбира, че ще умре, той пожелава да види за последен път картината на Аурелио Артета. Целия си живот прекарва в открито море, браздейки водите му на борда на „Двама приятели“и подобно на сина си Хосе, капитан на „Токи Архиа“, участва в незабравими истории, погребани завинаги в забравата. Години по-късно и застанал срещу въпросната картина, внукът Кирмен, белетрист и поет, се рови в тези семейни разкази, за да напише роман.
 
Действието на „Билбао – Ню Йорк – Билбао“се развива за времето на един полет от летището на Билбао до летище „Кенеди“в Ню Йорк и разнищва историята на три поколения от една фамилия. Писма, дневници, имейли, стихотворения и речници създават мозайка от спомени и разкази, които представляват преклонение пред един свят, практически изчезнал, като същевременно възпяват всекидневието на живота.
 
С този роман, носител на Националната награда за проза 2009, на Националната награда на критиката 2008 на баски език, на Наградата на фондация „Рамон Рубиал“и на Наградата на Сдружението на книжарите на Еускади, Кирмен Урибе дебютира по бляскав начин в панорамата на испаноезичната белетристика. Смятан за един от най-изтъкнатите обновители на съвременната литература, той задълбава във водите на автохудожествеността с богата, пълна, въздействаща и наистина вълнуваща проза.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

„Билбао – Ню Йорк – Билбао“ – вълнуващо пътешествие в загадъчния свят на баските (ZIP 7.94 MB)
МЕДИИТЕ ЗА: Билбао – Ню Йорк – Билбао

Имало едно време в испанска Баския
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg