Online Bookstore
Заглавие:Газпром - зловещата империя
Автор: Юрген Рот
Преводач:Ваня Пенева
Дизайнер:Вихра Стоева
ISBN:978-619-164-020-1
Обем:312 страници
Корица:Мека корица
Формат:14 х 21 cm
Цена:15,00 лв.
Как лъжат потребителите и изнудват държавите
 
Безскрупулна и престъпна: Системата „Газпром“
 
В национален и в международен план името на „Газпром“ се свързва с корупция, изнудване, пране на пари, прехвърляне на капитали в офшорни зони и укриване на данъци. На отговорни постове в нея работят бивши офицери и агенти на КГБ.
 
Няма друга компания с толкова власт и влияние по света, постигнати включително и благодарение на някои „приятели“ на най-силния човек в Русия – Владимир Путин.
 
Но каква точно роля играе Путин?
 
Кои са хората, които дърпат конците в „Газпром“, и какви връзки имат те в Германия и Европа? С какви мрежи разполага компанията и защо европейските правителства безропотно се подчиняват?
 
Авторът на бестселъри Юрген Рот разкрива зависимостите и назовава „кукловодите“. Среща се с посветени, които за пръв път проговорят за машинациите на империята „Газпром“. Защото и тя споделя отговорността за това, че в Русия се потъпква свободата на словото и няма демократична култура. Явно обаче този факт не притеснява нито бизнес партньорите, нито правителствата, а империята успява да изнудва всички ни. Защото спира кранчето на газта на всеки, който не се подчинява.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:

„Газпром“ - империята, която изнудва всички (ZIP 398.85 KB)
МЕДИИТЕ ЗА: Газпром - зловещата империя

Юрген Рот показва другото лице на „Газпром“
Юрген Рот в дебрите на "Газпром" - империята, която изнудва всички
Газпром
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg