Любен Любенов Дилов, по-известен като Любен Дилов-син, е български телевизионен и киносценарист, писател-сатирик, журналист, медиен предприемач и политик. Роден е на 19 ноември 1964 г. в София. Син е на българския писател-фантаст Любен Дилов (1927-2008). Завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Печатни медии“. Работи като редактор в няколко печатни издания като вестник „Поглед“, списание „Литературна академия“ и др.
 
От 1990 г. се занимава със създаването на телевизионните предавания „Ку-ку“, „Каналето“, „Хъшове“, „Шоуто на Слави“. Той е двигател и основен идеолог на тези предавания.
 
След 2001 г. Дилов-син влиза в политическия живот  на България. Той е създател и първи говорител на движение „Гергьовден“, а през 2003 г. става и негов председател. От 2005 до 2011 г. е съ-собственик и главен редактор на вестник „Новинар“.
 
Член е на Интернет общество - България от 1 май 2001 г.
 
От 11 август 2010 г. е главен редактор на българското издание на италианското списание „L'Europeo“.
 
Любен Дилов-син е ценарист на игралния филм „Ла дона е мобиле“, както и на няколко документални филма, радио-предавания и др. Главен сценарист е на сериала „Седем часа разлика“.
 
„FaceБуки III том. Житейските възгледи на дремещата в мен свиня“ е 11-тата му книга.

Повече за Любен Дилов-син тук: https://dilov.info 
 

Любен Дилов-син

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg