Фиона Бартън е родена в Кеймбридж, Англия. Кариерата ѝвзема някои изненадващи обрати през годините. Била е журналист в Daily Mail, редактор на новините в Daily Telegraph и главен репортер на The Mail on Sunday. Когато печели наградата за Репортер на годината на National Press Awards, се отказва от работата си като доброволец в Шри Ланка и от 2008 г. насам работи с изпратени в изгнание и застрашени журналисти от цял свят.
 
Идеята за  дебютната й книга „Вдовицатаидва, когато работи като съдебен репортер.  В този период тя започва да си задава въпросa какво всъщнoст знаят съпругите на обвинените в престъпления,  или какво си позволяват да знаят. Промяната в професионалната кариера на Фиона Бартън й позволява да превърне в истински роман историята за едно липсващо дете, разказана от съпугата на заподозрения в престъплението, от майката на жертвата и от журналиста, отразяващ случая.
 
За голямо учудване и радост на авторката „Вдовицатабързо се превръща в бестселър и се издава в много страни по целия свят.
 
В момента  Фиона Бартън живее  със съпруга си в югозападната част на Франция, където работи върху втората си книга.

Фиона Бартън

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg